Σταθουλόπουλος: Προοδευτική - Ιωνικός όπως Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Σταθουλόπουλος: Προοδευτική - Ιωνικός όπως Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Μάρτιος 05, 2019 - 18:19
0 σχόλια

Το ντέρμπι της Προοδευτικής με τον Ιωνικό έχει παραδοσιακά τους δικούς του κώδικες και την δική του ξεχωριστή σημασία κάνοντας δύο γειτονικές περιοχές των Δυτικών Προαστίων της πρωτεύουσας να ζουν μόνο γι' αυτό.

Ο Χρήστος Σταθουλόπουλος έζησε το ντέρμπι της Προοδευτικής με τον Ιωνικό αγωνιζόμενος στο βασικό σχήμα της "Προο" και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας εξηγεί τις ιδιαιτερότητες αυτής της τόσο δυνατής μονομαχίας.

Το Κυριακάτικο ντέρμπι της Προοδευτικής με τον Ιωνικό στον Κορυδαλλό έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τον βαθμό της ισοπαλίας ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια έξω από το γήπεδο που είχε ως αποτέλεσμα δύο συλλήψεις από την αστυνομία και την 20λεπτή διακοπή του αγώνα από τους χιλιάδες πυρσούς που άναψαν και έκαναν την ορατότητα πολύ δύσκολη.

Η Προοδευτική φρέναρε τον Ιωνικό παίρνοντας παράλληλα ένα σημαντικό βαθμό στο κυνήγι της παραμονής που κάνει. Εκτός του Χρήστου Σταθουλόπουλου που πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και είναι βασικό στέλεχος της μεσαίας γραμμής των "βυσσινοί" και ο Κώστας Χρήστου που επίσης κάνει μια πολύ καλή σεζόν αγωνίστηκε στην ενδεκάδα της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Σταθουλόπουλος στο ArcadiaPortal.gr

Για το πως είναι να αγωνίζεσαι σε ένα παιχνίδι Προοδευτική-Ιωνικός: "Ήταν φανταστική η ατμόσφαιρα και αυτό ήταν το πρώτο μου ντέρμπι Προοδευτική-Ιωνικός που το έζησα σαν ποδοσφαιριστής. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα μας έλεγαν ότι αυτά που θα ζήσουμε θα είναι μια μοναδική εμπειρία που δεν θα έχουμε ζήσει ξανά και όντως αυτό ήταν αλήθεια. Το γήπεδο ήταν γεμάτο, οι φίλαθλοι μας ήταν πολύ εκδηλωτικοί και δημιούργησαν μια τρομερή ατμόσφαιρα που σε βοηθάει στο να παίξεις ποδόσφαιρο".

Για το πως θα περιέγραφε αυτόν τον τόσο ξεχωριστό αγώνα: "Το ντέρμπι αυτό πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με άλλα Ελληνικά ντέρμπι. Μας έλεγαν πριν το παιχνίδι ότι μετά το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και το ΠΑΟΚ- Άρης είναι το Προοδευτική-Ιωνικός. Παίζοντας σε αυτόν τον αγώνα και ζώντας το τόσο κατά την διάρκεια μέσα στο γήπεδο όσο και πριν και μετά σίγουρα μπορώ να πω ότι όντως είχαν δίκιο οι άνθρωποι που μας το έλεγαν και είναι ένα από μεγαλύτερα ντέρμπι στην Ελλάδα".

Για την αναμέτρηση και την αίσθηση που αφήνει η ισοπαλία: "Πήραμε τον έναν βαθμό  ωστόσο δεν είμαστε ευχαριστημένοι από αυτό καθώς βάση της συνολικής μας εικόνας στο παιχνίδι αξίζαμε κάτι παραπάνω νομίζω. Έχουμε μπροστά μας ακόμα πέντε παιχνίδια και θα κάνουμε τα πάντα για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Στην Προοδευτική δεν αξίζει να παλεύει για την παραμονή όμως αυτός είναι ο στόχος και αυτό πρέπει να πετύχουμε".

Για την πορεία της Προοδευτικής στον δεύτερο γύρο και την προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία: "Η ομάδα στο πρώτο μισό είχε κάποια προβλήματα. Από τον Ιανουάριο και μετά γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια εδώ στην Προοδευτική τόσο από τους διοικούντες όσο και από το προπονητικό επιτελείο και εμάς τους ποδοσφαιριστές που έχουμε έρθει εδώ. Έχουμε φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα και πιστεύω πως στο τέλος θα φθάσουμε τον στόχο μας".

Για την δική του πολύ καλή παρουσία με την φανέλα της Προοδευτικής: "Ήξερα πριν έρθω εδώ πως η πίεση θα είναι μεγάλη γιατί η Προοδευτική είναι μια ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο. Τα πράγματα εδώ λειτουργούν με απόλυτο επαγγελματισμό τόσο από άποψη οργάνωσης όσο και από άποψη προπονήσεων. Έχουμε ένα πολύ καλό τεχνικό επιτελείο και αυτό μας βοηθά να παρουσιαζόμαστε έτοιμοι στο γήπεδο". 

Φωτογραφίες: sportactive.gr / gazzetta.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.