Στάση πληρωμών στο Δήμο Τρίπολης εδώ και 2 μήνες!

Στάση πληρωμών στο Δήμο Τρίπολης εδώ και 2 μήνες!

Μάρτιος 16, 2011 - 14:17

- Παρ ότι υπάρχουν χρήματα εδώ και 2 μήνες ουδείς έχει πληρωθεί!
- Ο επίτροπος επέστρεψε τα εντάλματα πληρωμής αφού το Προεδρικό Διάταγμα 113/2010 αναιρεί την προηγούμενη και επιβάλει νέα διαδικασί
α!

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Αδυνατεί το κεντρικό Κράτος να εφαρμόσει την μεγάλη του μεταρρύθμιση τον Καλλικράτη. Δυο μήνες μετά μοιάζει σαν ιθαγενής  με καθρεφτάκια, αποστέλλοντας σωρεία εγκυκλίων και εκδίδοντας συνεχώς αποφάσεις που η μια αναιρεί την άλλη! Θύματα σε αυτό το χάος, όχι οι Καλλικρατικοί δήμοι αλλά όσοι υπηρετούν σε αυτούς!

  Το θέμα που έχει προκύψει είναι μεγάλο αφού μια απόφαση του Υπουργού την οποία ακολούθησε Προεδρικό Διάταγμα το 113 /2010, επιβάλει νέα διαδικασία πληρωμής στους καλλικρατικούς δήμους, ξεχνώντας προγενέστερη απόφαση αλλά και την μεταβατική περίοδο των 3 μηνών που έχει δοθεί ώστε οι δήμοι να ενταχθούν στα νέα δεδομένα. Πλέον οι ΟΤΑ υποχρεούνται για κάθε πληρωμή να υπογράφουν απόφαση ανάληψης υποχρέωσης ώστε να δεσμεύεται η πίστωση από τον Προϋπολογισμό! Όλοι βέβαια φαίνεται αν ξεχνούν πως οι Δήμοι δεν έχουν ακόμα προϋπολογισμούς και πως αναμένεται και η ολοκλήρωση των ελέγχων από τους ορκωτούς. Στο Δήμο της Τρίπολης το πόρισμα θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες. Η αδυναμία υλοποίησης της συγκεκριμένης διαδικασίας λοιπόν έχει σαν συνέπεια την αδυναμία του Δήμου να καταβάλει μισθούς και επιχορηγήσεις   αν και τα χρήματα υπάρχουν! Ο Επίτροπος βάση αυτής της νέας διαδικασίας έστειλε πίσω λοιπόν όλα τα εντάλματα πληρωμής που ο Δήμος του είχε στείλει προς έγκριση αφού η διαδικασία δεν τηρείται . το τραγικό βέβαια είναι πως δεν γίνεται να τηρηθεί τουλάχιστον ακόμα, με το αδιέξοδο να το πληρώνουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι δεν λαμβάνουν τα δεδουλευμένα τους!

Χρήματα λοιπόν δεν μπορούν να λάβουν εδώ και 2 μήνες, οι εργαζόμενοι στο Δήμο, στους παιδικούς σταθμούς, οι σχολικοί τροχονόμοι, οι σχολικοί φύλακες, το Βοήθεια στο Σπίτι, δεν μπορούν να δοθούν χρήματα σε σχολικές επιτροπές με αποτέλεσμα; Να υπάρξουν σχολεία, ειδικά τις μέρες της κακοκαιρίας που δεν λειτούργησαν επειδή δεν υπήρχαν χρήματα για την αγορά πετρελαίου!

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα σήμερα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Τρίπολης Σάββας Σαββάκης ο οποίος έκανε λόγο ακόμα και για συλλαλητήριο ενώ ενημέρωσε πως ήδη έχει ανατεθεί η υπόθεση σε νομικό. Αξίζει να σημειωθεί βεβαίως πως παρά τα ερωτήματα που έχουν σταλεί στο Υπουργείο και αναφέρονται τα παραπάνω ζητήματα (έγγραφο από τις 4 Μαρτίου) ουδείς έχει μπει στον κόπο ν απαντήσει. Καθημερινά όλο και πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων εκείνων που εργάζονται αλλά δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους και να ζήσουν επειδή η απίστευτη και ανεκδιήγητη γραφειοκρατία και νομολογία δεν μπορεί να έχει συνέπεια και συνέχεια!

Video: 

youtube://v/ULskNgGmGIU