Στάικος Βεργέτης: «Θέλω έναν τίτλο με τον Αστέρα»

Στάικος Βεργέτης: «Θέλω έναν τίτλο με τον Αστέρα»

Ιούλιος 05, 2015 - 16:01
0 σχόλια

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Στάικος Βεργέτης  φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6 το Σάββατο (4/7) και στην εκπομπή του Σωτήρη Ταμπάκου.

Ο Έλληνας τεχνικός απάντησε σε πολλά θέματα  και εξέφρασε και την επιθυμία του να παραμείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα της καρδίας του όπως είπε χαρακτηριστικά τον Αστέρα με στόχο την κατάκτηση κάποιου τίτλου. Επίσης ερωτήθηκε και για την άνοδο του Αρκαδικού στην Basket League δίνοντας τα εύσημα τόσο στην ομάδα όσο και στο Αρκά coach Γιάννη Καστρίτη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στάικος Βεργέτης στο ΣΠΟΡ FM 94,6

Για τη σεζόν που έκανε ο Αστέρας το 2014-15: «Ήταν πραγματικά ένα βουνό. Ήταν η πρώτη φορά για εμένα ως πρώτος προπονητής σε επαγγελματική ομάδα. Είχαμε μια μακριά ευρωπαϊκή πορεία, ανέλπιστη για εμάς. Δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα περάσουμε τρεις προκριματικούς γύρους στο Europa League. Πέρυσι κάναμε τρεις εβδομάδες προετοιμασία και έπρεπε να συμπτύξουμε αυτά που θα κάναμε κανονικά σε επτά με οκτώ εβδομάδες. 

Πρέπει αν έχεις μια βάση ομάδα από την προηγούμενη χρονιά. Εμείς το είχαμε αυτό με 14-15 καλούς παίκτες. Η πρόκριση επί της Μάιντς ήταν μεγάλη. Περάσαμε από χίλια κύματα. Η ομάδα δεν ήταν καλά προετοιμασμένη, λόγω της διακοπής της προετοιμασίας. Ο ρυθμός των Γερμανών ήταν δαιμονιώδης και καταφέραμε να αντέξουμε για ενάμιση ημίχρονο και με το αποτέλεσμα που πήραμε είχαμε τη δυνατότητα να είμαστε ζωντανοί στο δεύτερο ματς. Ήταν φοβερή βραδιά για το κοινό της πόλης. 

Αυτό που μας στενοχώρησε φέτος ήταν ο αποκλεισμός στο Κύπελλο, ενώ θέλαμε να φθάσουμε ψηλά. Έπρεπε εκείνη την περίοδο να φρεσκάρουμε την ομάδα, λόγω των πολλών αγωνιστικών υποχρεώσεων και της μεγάλης σεζόν». 

Για τους φετινούς στόχους του Αστέρα: «Εξασφαλίσαμε τον χρόνο που ήταν απαραίτητος και λειτουργούμε πολύ οργανωμένα. Με σύμμαχο τον χρόνο έχουμε ξεκινήσει την οργάνωση για τη νέα σεζόν από πολύ νωρίς. Σιγά-σιγά ξεκινήσαμε τις μεταγραφές μας. Το τμήμα σκάουτινγκ είχε έτοιμες λύσεις από νωρίς. Θέλουμε να κάνουμε ότι την περυσινή χρονιά. Να βελτιώσουμε τη δουλειά μας. Να μετουσιώσουμε στους παίκτες ακόμη καλύτερα αυτό που θέλουμε αγωνιστικά. Πρέπει να κάνουμε ακόμη πιο χαρούμενο τον χρόνο. 

Δεν μου αρέσει να κάνω μακροπρόθεσμους στόχους. Πρέπει να σπάσουμε το φράγμα και να προκριθούμε στους ομίλους του Europa League. Πρέπει να ανεβαίνουμε το βουνό που έχουμε μπροστά μας. όπως πέρυσι. Περάσαμε τη Ροβανιέμι στα προκριματικά του Europa League και μετά κοιτάξαμε να περάσουμε τους επόμενους. Για αυτό και τώρα πρέπει να δούμε τα πρώτα τρία ματς του πρωταθλήματος και μετά το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Έχω την τύχη να έχω αξιόλογους συνεργάτες. Είναι όλοι νέοι στον χώρο, όπως είμαι και εγώ νέος. Θα βοηθηθούμε από τον Αστέρα και θα τον βοηθήσουμε να ανέβει. Είμαστε όλοι μια καλή παρέα». 

Για τα μεταγραφικά και τον Μπερτολί: «Συνεχίζεται η αναζήτηση στα μεταγραφικά Αν δεν ολοκληρωθεί δεν μπορώ να πω κάτι για οποιαδήποτε μεταγραφή. Δεν μπορώ να πω κάτι. Έχουν έρθει κάποιες προτάσεις για τον Μπαράλες και είναι θέμα της διοίκησης. Εγώ περιμένω να δω και για τον Μπαράλες και τον Λούι. Η διοίκηση θα αποφασίσει ποιο είναι το καλύτερο για την ίδια. 

Είναι πολύ ταλαντούχος ο Μπερτολί, παίζει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό είμαστε πλήρης, αλλά πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τους παίκτες για τους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον. Είμαι ευχαριστημένος, διότι καλύπτονται οι απαιτήσεις από τον σύλλογο. Πριν καν ξεκινήσουμε την προετοιμασία είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό το ρόστερ». 

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Γενικότερα δεν μου αρέσει να κάνω σχέδια, διότι αυτά που έχω ζήσει δεν τα έχω φανταστεί. Θέλω να μείνω πολλά χρόνια στον Αστέρα για να ζήσω και άλλα με την ομάδα που έχω στην καρδιά μου. Να πάρουμε έναν τίτλο. Να πάρουμε για παράδειγμα ένα Κύπελλο, το οποίο το στερηθήκαμε το 2013 και γιατί όχι να μπούμε ανάμεσα στους μεγάλους. Φροντίζω να γεμίζω με παραστάσεις, γνώσεις. Είμαι στην αρχή και στο μέλλον έχει ο Θεός». 

Για το μήνυμα του ενόψει της επόμενης σεζόν: Θέλω να πω για τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Να συντάξουν τις δυνάμεις για αν το κάνουν πιο δυνατό, πιο ελκυστικό. Ο Αστέρας θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις για να δώσει βαθμούς στην Ελλάδα. Θέλω να νιώθουν όλοι οι Έλληνες. Είναι ομάδα μοντέλο και μακάρι να υπήρχαν άλλες πέντε-έξι. 

Στους φίλους του Αστέρα δεν θα τάξω ποτέ βαθμούς. Θα τους πω ότι θα κάνει μεγάλη προσπάθεια. Μακάρι να μπορούσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Αλλά όταν είναι μια ομάδα ανταγωνιστική βοηθάει στο πρωτάθλημα». 

Για την ποδοσφαιρική του πορεία: «Έπαιξα για τρία χρόνια στην ΑΕΚ Τρίπολης, παραδοσιακός αντίπαλος του Αστέρα. Είχα δύο τραυματισμούς στο γόνατο και αναγκάστηκα να υποβληθώ σε δύο επεμβάσεις και αυτό με έφερε πίσω». 

Για το γεγονός ότι λείπει αρκετά το ελληνικό στοιχείο από τους Αρκάδες: «Ο Αστέρας είχε ανάγκη από έμπειρους ποδοσφαιριστές τα πρώτα του χρόνια στην Super League για να σταθεροποιηθεί ψηλά στη Super League. Από πέρυσι έχει αρχίσει να κοιτάει πιο πολύ στις Ακαδημίες και σιγά-σιγά θα βγαίνουν παίκτες και από τα τμήματα υποδομής. Στρεφόμαστε πιο πολύ και στο ντόπιο στοιχείο.

Πιστεύω ότι 3-4 θα έρθουν στην προετοιμασία. Πρόκειται για παιδιά της Κ-20. Υπάρχει μεγάλη θέληση από τα παιδιά του τόπου μας. Στην Τρίπολης υπάρχει ένα μεγάλο μειονέκτημα. Ο καιρός, που κάνει δύσκολο το έργο τους. Στην πορεία θα βγουν οι καρποί από τη δουλειά μας. Ο Αστέρας είναι μαγαζί γωνία και ό,τι καλό υπάρχει στις μικρές ηλικίες έρχεται από μόνο του στην ομάδα. Έχουμε κάνει άνοιγμα στη Γαλλία, όπου γίνεται πολύ καλή και σοβαρή δουλειά». 

Για τους Φούντα, Δημούτσο και Γιάννου: «Είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Τα χαρακτηριστικά είναι πολύ καλά, όπως τα ορίζουμε εμείς. Πρέπει αν δουλέψουν πολύ για να διεκδικήσουν. Μου αρέσει πολύ αυτή η λέξη: διεκδικώ. Πρέπει να διεκδικήσουν τη θέση τους σε ένα απαιτητικό ρόστερ». 

Για την συνάντηση του με τον προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε: «Μας υποχρεώνουν από την ΕΠΟ να πάμε λόγω των σεμιναρίων προπονητικής που παρακολουθώ. Πήγα στην Μαχανταχόντα και παρακολούθησα τέσσερις προπονήσεις. Είδα πολλά πράγματα, είδα έναν τρόπο δουλειάς. Είναι ταπεινός ο Σιμεόνε. Μου άρεσε πολύ το πακέτο, σε τρόπο δουλειάς και σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων. Ο Σιμεόνε λειτουργεί σαν να είναι ακόμη παίκτης. Τους ενθαρρύνει. Όλο το παιχνίδι στηρίζεται πολύ στο πρέσινγκ. Στήνουν παγίδες σε διάφορα σημεία του παιχνιδιού για να κλέψουν την μπάλα και να βγουν κατευθείαν στην επίθεση». 

Για τη συνεργασία με τη Βιγιαρεάλ: «Τώρα ξεκίνησε η συνεργασία με τη Βιγιαρεάλ. Υπάρχει σε πολλά επίπεδα. Πραγματικά ήταν πολύ εύστοχη αυτή η επιλογή. Η Βιγιαρεάλ είναι ο Αστέρας της Ισπανίας. Προέρχεται από μικρή πόλη και είναι σε ανοδική πόλη τα τελευταία χρόνια. Δεν μου έχει τεθεί θέμα για συνεργασία στο αγωνιστικό τμήμα». 

Για τις διαφορές που έχουμε με τις top ευρωπαϊκές ομάδες: «Σε επίπεδο οργάνωσης δεν απέχουμε πολύ. Έχουμε ό,τιδηποτε χρειαστούμε. Και εμείς και άλλες ομάδες. Είμαστε κοντά. Ωστόσο, είμαστε μακριά στο επίπεδο ταλέντου. Ένα passing game που το κάνουν όλοι κάπως, αυτοί το κάνουν με ξεχωριστό τρόπο. Έχουμε ταλέντο και εμείς, έμφυτο. Υπάρχει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Πρέπει όλο το ταλέντο να το προωθήσεις. Πρέπει να σημειωθεί βελτίωση στην εκπαίδευση». 

Για την πτώση του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Η Ευρώπη είναι αυτό που φαίνεται. Έχουμε αρχίσει και πιάνουμε πάτο. Τα γήπεδα έχουν αρχίσει και αδειάζουν. Δύο ομάδες αποχώρησαν Υπάρχουν πολλά θέματα που βασανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά σιγοβράζουν τα έντεκα χρόνια μετά το EURO 2004. Πρέπει αυτοί που είναι στα κέντρα αποφάσεων να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να γίνει πιο ελκυστικό το προϊόν. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που δεν θέλουν με τίποτα να έρθουν στην Ελλάδα. Είναι κρίμα αυτό». 

Για την πορεία του μέχρι να γίνει πρώτος προπονητής και το παρόν: «Είχα σχέση με τις αναπτυξιακές ηλικίες, με τα τμήματα υποδομής. Πιστεύω ότι θα επιστρέψω κάποια στιγμή στο μέλλον ότι θα επιστρέψω εκεί. Έμαθα ότι ψάχνει ο Αστέρας έναν γυμναστή με ειδικότητα ποδοσφαίρου και ότι δεν βρίσκουνε. Πήγα εκεί και όταν ήρθε ο κύριος (Πάολο) Κάμπος με αναβάθμισαν, με πήγαν στο τεχνικό τιμ. Μιλούσα αγγλικά και έκανα μετάφραση του κυρίου Κάμπος από τα αγγλικά. Όταν έφυγε μου είπε: μάθε ισπανικά, την γλώσσα του ποδοσφαίρου και τώρα μιλάω ισπανικά. 

Είχαμε ηττηθεί στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό. Ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας με τον κύριο Τσιώλη. Ανέλαβα υποτίθεται για το ματς με τον Ατρόμητο, αλλά τις επόμενες ημέρες μου είπανε ότι έχουμε όλη τη διάθεση αν σε στηρίξουμε. Ακόμα και τώρα έχω τη στήριξη της διοίκησης. Νιώθω πολύ καλά, συνεργάζομαι πολύ καλά με τον κύριο Μποροβήλο και όλους στη διοίκηση». 

Για το αν ετοιμάζει αλλαγές στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας: «Προσπαθήσαμε να κάνουμε την ομάδα πιο επιθετική απ’ ότι είναι. Βάλαμε τα περισσότερα μας γκολ σε σχέση με τις άλλες χρονιές, αλλά δεχθήκαμε και πιο πολλά. Για αυτό θα πρέπει να το κοιτάξουμε αυτό. Να έχουμε ισορροπία. Αν και πιστεύω ότι λειτουργήσαμε καλά αμυντικά. Στο πρωτάθλημα μας πόνεσε σε κάποια παιχνίδια η άμυνα. Σε κάποια παιχνίδια παίξαμε πιο επιθετικά απ’ ότι έπρεπε. Ωστόσο, δεν θα σταματήσουμε να έχουμε στο μυαλό μας το δημιουργικό κομμάτι. Είδαμε στο πρόσωπο των παιδιών να θέλουν να ευχαριστήσουν και τον κόσμο, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Πρέπει να δώσουμε βάση στην αμυντική ισορροπία, διότι το πρόσημο αμυντικά δεν ήταν καλό φέτος». 

Για το δίπλωμα UEFA Pro και τις δυνατότητες των Ελλήνων προπονητών: «Λαμβάνουμε μια πλήρη ενημέρωση για πολλές επιστήμες που αφορούν το ποδόσφαιρο. Η εκπαιδευτική ομάδα της ΕΠΟ εργάζεται πολύ καλά. Μας δίνουν την ύλη που υπάρχει σε άλλες χώρες και τις διδάσκονται μεγάλοι προπονητές. Γίνεται πολύ καλή δουλειά. Πρέπει οι πρόεδροι να ασχολούνται με τον καταρτισμένο Έλληνα προπονητή. Ο Έλληνας προπονητής επιμορφώνεται, διότι υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες προπονητές και δεν διαφέρουν πολύ από τους ξένους που τους αντιμετωπίζουμε ως κάτι υπεράνω. 

Να δώσουμε τη δυνατότητα για να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι. Στα play off. Πρέπει να τον υποστηρίξουμε και όχι στην πρώτη γκέλα να φέρουμε τον ξένο. Η διοίκηση του Αστέρα με στηρίζει, με βοηθάει. Εκφράζω δημόσια την εμπιστοσύνη Ποτέ δεν θα λειτουργήσω στις πλάτες αυτής της ομάδας που με στηρίζει. Ακόμη και αν έρθει η πρόταση από κάποιον σύλλογο, καθώς γράφονται πολλά στον Τύπο για ενδιαφέρον άλλων ομάδων». 

Για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν: «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που μετέχει στην ίδια διοργάνωση με εμάς και δεν μπορώ να πω πολλά. Ωστόσο, δεν έχει ολοκληρώσει το ρόστερ της, δεν έχει ακόμη τυπικά προπονητή. Δεν μου αρέσει γενικότερα να μιλάω για τους ανταγωνιστές μας». 

Για τον Γιάννη Αναστασίου: «Ο κύριος Αναστασίου μου έχει κάνει καλή εντύπωση σαν άνθρωπος. Μιλάει και το έργο του. Έχει παίξει διαφορετικού στυλ ποδόσφαιρο σε σχέση με το ελληνικό. Είναι ομάδα που μας ταλαιπωρεί, όταν την συναντάμε με τον τρόπο που παίζει. Του εύχομαι να πάει πολύ καλά και να μείνει πολλά χρόνια στην ομάδα μας». 

Για τον Μίτσελ: «Ο κύριος Μίτσελ ήταν ένα κόσμα για το ποδόσφαιρο μας και στενοχωρήθηκα όταν έφυγε. Πρότυπο συμπεριφοράς προπονητή και κάτι μου λέει ότι θα γυρίσει στην Ελλάδα». 

Για τον Γιαννιώτα που έπαιξε πέρυσι στον Αστέρα και πλέον ανήκει στον Ολυμπιακό: «Ο Γιάννης Γιαννιώτας έχει ταχύτητα με την μπάλα και χωρίς αυτήν. Είναι σημαντικό στοιχείο στο ποδόσφαιρο και την ταχύτητα του δεν την συναντάς εύκολα στο ποδόσφαιρο. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Βοήθησε τον Αστέρα και βοηθήθηκε πολύ από τον Αστέρα». 

Για την Εθνική: «Κάποιες Εθνικές που κάνουν καλό Μουντιάλ χάνουν μετά την επόμενη διοργάνωση. Το τονίζω, διότι δεν πρέπει να μας πιάνει τρικυμία. Ξεκινάμε να χτίζουμε την ομάδα του μέλλοντος που θα φανεί ανταγωνιστική». 

Για την άνοδο του Αρκαδικού στην Basket League: «Για τον Αρκαδικό πρέπει να πω ένα μεγάλο μπράβο. Ένα μεγάλο μπράβο στον Γιάννη Καστρίτη που είναι παιδί της Αρκαδίας και τον ξέρω πολύ καλά». 

Από: sport-fm.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.