Στάικος Βεργέτης: «Θα καταθέσουμε ψυχή σε κάθε παιχνίδι»

Στάικος Βεργέτης: «Θα καταθέσουμε ψυχή σε κάθε παιχνίδι»

Σεπτέμβριος 04, 2015 - 20:00
0 σχόλια

Για τα συμπεράσματα που προέκυψαν από το σημερινό φιλικό κόντρα στον Ολυμπιακό μίλησε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Στάικος Βεργέτης και ειδικότερα για τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα των Πειραιωτών, Ερνάνι και Ιντέγιε. 

Παράλληλα, ο νεαρός τεχνικός μίλησε με κολακευτικά σχόλια για τη συνεισφορά που θα έχει στο παιχνίδι των πρωταθλητών Ελλάδας ο Εστεμπάν Καμπιάσο ενώ αναφερόμενος στον Αστέρα Τρίπολης της νέας σεζόν τόνισε ότι θα πρόκειται για μια ομάδα που θα παίζει επιθετικά και ειδικότερα στους ευρωπαϊκούς αγώνες οι παίκτες του θα καταθέσουν την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στάικος Βεργέτης στο ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Αποκάλυψη τώρα»: 

Για τις διαφορές του φετινού καλοκαιριού συγκριτικά με τα προηγούμενα: 

«Ήταν ένα καλοκαίρι διαφορετικό από τα προηγούμενα που ζούσαμε στον Αστέρα. Πέρυσι συμπληρώσαμε παρά μία εβδομάδα, ένα έτος που παίζαμε συνεχώς ποδόσφαιρο. Το φετινό καλοκαίρι ήταν σαφώς καλύτερο. Μετά τη νίκη με τον ΠΑΟΚ κερδίσαμε πολύ χρόνο να ξεκουραστούμε, να δουλέψουμε στην τακτική». 

Για τη φετινή φιλοσοφία του Αστέρα με βάση τα δύο πρώτα ματς: 

«Ήταν δύο παιχνίδια εντελώς αντίθετα από άποψη αποτελέσματος, αλλά δείξαμε την ίδια εικόνα ποδοσφαίρου. Παίξαμε επιθετικά, στον έναν αγώνα κερδίσαμε, στον άλλο χάσαμε. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Η φιλοσοφία μένει αταλάντευτη». 

Για την απώλεια του Μπαράλες: 

«Έχουμε πληγωθεί πολύ παραπάνω. Είχαμε χάσει τον Ντε Μπλάσις, τον Ουσέρο, τώρα τον Μπαράλες. Το θέμα είναι η ομάδα να μην εξαρτάται από πρόσωπα. Είναι κάτι που έχει καταφέρει ο Αστέρας και θα συνεχίσει να τα καταφέρνει ο Αστέρας, ανεξάρτητα ποιος θα είναι προπονητής». 

Για την εικόνα της ομάδας στους ευρωπαϊκούς αγώνες: 

«Θα καταθέσουμε ψυχή σε κάθε παιχνίδι, θα δείτε 11 μαχητές. Αυτό βέβαια δεν εξασφαλίζει νίκες. Θα κάνουμε κατάθεση ψυχής και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για τον κάθε αντίπαλο». 

Για το υψηλών απαιτήσεων φιλικό ματς κόντρα στον Ολυμπιακό: 

«Σκέφτηκα όταν έγινε η πρόταση για το φιλικό με τον Ολυμπιακό ότι πρόκειται για μια ομάδα πολύ δυνατή που θα μας επιτρέψει να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις. Έπρεπε να δοκιμάσουμε δύο συστήματα. Πήγε πολύ καλά, ήταν ένα πετυχημένο φιλικό, παρά την υψηλή θερμοκρασία. Είδαμε κατάματα αυτά που προετοιμάζουμε στις προπονήσεις, να βγαίνουν και στο γήπεδο, και τακτικά και στις θέσεις που βάλαμε τους παίκτες». 

Για την εικόνα του Ολυμπιακού και των παικτών: 

«Ο Ολυμπιακός μου άρεσε πολύ. Οι πιτσιρικάδες, ειδικά δύο παιδιά με εντυπωσίασαν. Δεν χρειάζεται να πούμε ας πολλά για τον Καμπιάσο. Τα δύο νέα πρόσωπα έδειξαν πολύ καλά ατομικά στοιχεία. Δίκαια βρίσκονται στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ξέρουν τις θέσεις, πώς θα κινηθούν. Ο Ερνάνι έδειξε ότι διαθέτει υψηλή ταχύτητα και καλή τεχνική. Ο Ιντέγιε έδειξε ότι μπορεί να γεμίσει την περιοχή, να υποδέχεται την μπάλα και να εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του. Ωστόσο, φυσιολογικά θέλουν χρόνο για να ενταχθούν στο σύνολο της ομάδας». 

Για την ποιότητα του Καμπιάσο: 

«Σε αυτούς τους παίκτες κοιτάζω την ταχύτητα των αποφάσεών του. Έπαιζε με τη μία, “φωτογράφιζε” το γήπεδο, ήξερε από πριν πού θα δώσει την μπάλα. Παίζει πολύ κάθετο ποδόσφαιρο που θα ανεβάσει ταχύτητα τον Ολυμπιακό». 

Για το ποιος αναμένεται να ξεχωρίσει από τον φετινό Αστέρα: 

«Ξέρω το άτομο του Αστέρα σήμερα, αλλά δεν θα σας το πω. Δεν είμαι προληπτικός, αλλά όταν σκέφτεσαι κάτι καλό, στο τέλος δεν γίνεται». 

Από: sport-fm

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.