Στάικος: Ο Παναρκαδικός έχει ιστορία και μέλλον

Στάικος: Ο Παναρκαδικός έχει ιστορία και μέλλον

Φεβρουάριος 11, 2019 - 10:02
0 σχόλια

Ο αρχιτέκτονας της μεγάλης νίκης του Παναρκαδικού επί του Παναργειακού ο Θανάσης Στάικος στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα και το νικηφόρο αποτέλεσμα για την ομάδα του έκανε την δική του ανάλυση για τα σημεία του παιχνιδιού δίνοντας τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε για τους πανηγυρισμούς στο τέλος ο Παναρκαδικός έχει ιστορία, φιλοσοφία και μέλλον.

Αναλυτικά

Αρχική τοποθέτηση: Σήμερα ήταν μία πολύ σημαντική νίκη. Όταν κερδίζεις μία ομάδα που έχει πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ και στόχους ανόδου είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Αυτά τα παιδιά κατάφεραν και κέρδισαν έναν τόσο δυνατό αντίπαλο η αισιοδοξία έχει μεγαλώσει στο στρατόπεδο μας. Όπως είχα πει και τις προάλλες είτε κερδίζεις τον πρώτο είτε τον τελευταίο τρείς βαθμούς παίρνεις όμως αυτή η νίκη μας δίνει και την ψυχολογική ώθηση που αναζητούσε ο Παναρκαδικός.

Αναφορικά με τον αγώνα θεωρώ ότι το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο με τον Παναργειακό να έχει ίσως περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του χωρίς όμως να μας απειλήσει ιδιαίτερα. Στο δεύτερο ημίχρονο στο πρώτο εικοσάλεπτο ο Παναργειακός μπήκε καλύτερο έχοντας και κάποιες ευκαιρίες. Εμείς κόντρα στην ροή του παιχνιδιού προηγηθήκαμε , αμέσως ήρθε η ισοφάριση και μπορώ να πω ότι ο αγώνας στο τελευταίο τέταρτο απέκτησε μια άγρια ομορφιά με εκατέρωθεν επιθέσεις και ίσως φανήκαμε πιο τυχεροί μιας και σκοράραμε. Θα τονίσω και πάλι την σημασία της μεγάλης νίκης που πέτυχαν τα παιδιά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίχτες μας.

Εδώ έχω βρει νέα και ταλαντούχα παιδιά όπως ο Τσιώλης, ο Στρέμπας, ο Μπινιώρης, ο Καναβέτας και ο Γεωργόπουλος που μπορούν να αποτελέσουν την επόμενη μέρα του Παναρκαδικού. Τώρα όμως θέλει προσοχή γιατί συνήθως μετά από μεγάλες νίκες δεν είναι εύκολες οι εβδομάδες και το πιο δύσκολο έργο το έχουμε οι προπονητές. Μιλήσαμε με τα παιδιά, θα πανηγυρίσουμε σήμερα και από αύριο κάτω τα κεφάλια γιατί ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει να τελειώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται με την παραμονή χωρίς να ξέρουμε που θα φτάσει και από κει και πέρα εβδομάδα με την εβδομάδα να βάζουμε και κάποια νέα πράγματα στο παιχνίδι μας.

Για το διάβασμα του παιχνιδιού από τον πάγκο: Η δουλειά μας από τον πάγκο είναι για να σκαφτόμαστε πράγματα και να βοηθάμε τους ποδοσφαιριστές που είναι οι πρωταγωνιστές και έχουν ανεβασμένους σφυγμούς. Άλλες φορές έρχεται το αποτέλεσμα και δικαιώνεται ο προπονητής και άλλες όχι. Δεν νομίζω λοιπό ότι ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Το δικό μου στυλ αλλά και τον ανθρώπων στον πάγκο είναι η ηρεμία, να μην μεταφέρουμε πανικό στους ποδοσφαιριστές και θα κυνηγάμε το αποτέλεσμα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Για το πόσο μπορεί να βοηθήσει η νίκη αυτή για να έρθουν και εκτός έδρας επιτυχίες: Είναι αλήθεια πως την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε το πρώτο μας διπλό. Στην Τρίπολη η ομάδα δείχνει ένα άλλο πρόσωπο και σε αυτό βοηθάει η ατμόσφαιρα καθώς από την πρώτη μέρα που είμαι εδώ υπάρχει αύρα και θετική ενέργεια. Τον Παναρκαδικό τον έχω παρακολουθήσει πολύ και πριν έρθω εδώ. Γνωρίζω ότι έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια μακριά από την έδρα του όμως δεν τα έχει μετουσιώσει σε βαθμούς. Νομίζω ότι μετά την νίκη μας επί του Παναργειακού και την ψυχολογία που αποκτάμε στην συνέχεια θα δείτε έναν Παναρκαδικό που θα πάρει αποτελέσματα και εκτός έδρας.

Για την συγκίνηση των φιλάθλων από την νίκη αυτή στο τέλος του αγώνα: Είδα ανθρώπους κάθε ηλικίας να αγκαλιάζουν εμένα και τα παιδιά και να κλαίνε από συγκίνηση. Είδα παλαίμαχους που εγώ μεγάλωσα μικρός με το άκουσμα τους. Αυτό είναι Παναρκαδικός και νομίζω ο κόσμος έρχεται πιο κοντά σιγά, σιγά στην ομάδα και είναι μια ευκαιρία να δείξουμε όλοι ότι ο Παναρκαδικός έχει ιστορία, φιλοσοφία και μέλλον.  

Φωτογραφία: Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.