Στα σχέδια του υπουργείου η φιλοξενία επιπλέον προσφύγων στην Τρίπολη

Στα σχέδια του υπουργείου η φιλοξενία επιπλέον προσφύγων στην Τρίπολη

Οκτώβριος 30, 2019 - 21:02
11 σχόλια

«Κακά νέα» έφερε όπως είπε, ο δήμαρχος Τρίπολης από την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο. Τα νέα αυτά  έχουν να κάνουν με τους πρόσφυγες και με την φιλοξενία τους στην Τρίπολη.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσυμφορήσει τα νησιά και να στείλει στην Ηπειρωτική Ελλάδα πρόσφυγες, έτσι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να έρθουν και άλλοι πρόσφυγες στην Τρίπολη, χωρίς όμως να έχουν τεθεί συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και προϋποθέσεις.

Ο κ. Τζιούμης από την πλευρά του ενημέρωσε τον υπουργό για το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου (δείτε ΕΔΩ) και είπε στον υπουργό, ότι η πόλη μας φιλοξενεί πάνω από 300 πρόσφυγες σε σπίτια, ζητώντας να έχει συνεχή ενημέρωση για το θέμα έτσι ώστε να να μην υπάρξει κάποια έκπληξη.
 

Η Τρίπολη θα μπορέσει να φιλοξενήσει επιπλέον άτομα όταν όλες οι πόλεις θα φιλοξενήσουν από 300 πρόσφυγες και άνω, θέτωντας τα πληθυσμιακά κριτήρια ως προϋπόθεση.
 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Σμυρνιώτης εξέφρασε και ο ίδιος τις ανησυχίες του, ρωτώντας για το αν το στρατόπεδο θα δοθεί στις υπηρεσίες φιλοξενίας.

«Με ποιες προιποθεσεις εμείς θα φιλοξενήσουμε και άλλους πρόσφυγες; Θα γίνει κάποια ανοιχτή δομή ή θα γίνει πάλι φιλοξενία σε διαμερίσματα;», είπε κλείνοντας ο κ. Σμυρνιώτης.

Ακόμα, ο κ. Σμυρνιώτης είπε ότι έχει ακουστεί ότι πρόσφυγες - μετανάστες θα φιλοξενηθούν και στο Λεβίδι και αλλού. Επίσης, ο κ. Τζιούμης ανέφερε ότι η φιλοξενία των προσφύγων θα πραγματοποιηθεί σε χώρους βιομηχανικούς ή για ξενοδοχεία και σπίτια.
 

Ειδήσεις: 

11 Σχόλια

Να τους φιλοξενήσετε στα σπίτια σας, κύριοι του Δήμου. Όχι άλλους ισλαμοεποίκους και μαυρίλα στη ζωή μας σε αυτή την πόλη.

ΣΤΗΝ ΝΤΡΟΜΠΟΛΙΤΣΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ Ο ΑΓΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΡΕΩΣ ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΣΙΜΙΚΟ ΑΣΚΕΡΙ. Η ΝΤΡΟΜΠΟΛΙΤΣΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ. ΤΟ ΚΕΠΙΧ ΤΩΝ ΝΕΟΘΩΜΑΝΩΝ

Τι να σου κάνει ο Δήμαρχος; Θα τους φέρει και το σύστημα θα τον ανταμείψει με βουλευτικό χρίσμα στο ΚΙΝΑΛ. Και τα κορόιδα θα τον ψηφίσουν ως νέο πρόσωπο στην πολιτική κλπ κλπ. Τα γνωστά... Και η χώρα θα βουλιάζει και κανείς δεν θα καταλαβαίνει τι φταίει. Μήπως το κεφάλι μας το κλούβιο με τους πολιτικούς που επιλέγουμε;;

Ας υποθέσουμε ότι οι πρόσφυγες είναι 50.000. Ο νομός Αρκαδίας είναι περίπου 95.000, το 0,86% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. 50.000Χ0,0086= 431. Στο νομό Αρκαδίας λοιπόν στο σύνολο του αναλογούν 431 πρόσφυγες. Να πούμε 500; 500. Για να ξέρουμε πότε είμαστε τα κορόιδα της ιστορίας και πότε παίρνουμε το βάρος που μας αναλογεί.

,, Επισημαίνοντας πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί να μετατραπούν τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου σε ένα μόνιμο "πάρκινγκ" ψυχών, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης" 16/11/2017. Αφού το είχε πεί ο παρκαδόρος.

Φαντάζομαι, κύριε συμπολίτη, πως κάθε Κυριακή είσαι στην Ελληνική ΚΑΙ Ορθόδοξη Εκκλησία προσευχόμενος για τη σωτηρία της ψυχής σου (αντε και της οικογένειάς σου...). Αντε και Καλός Παράδεισος!

Η εγκληματηκότητα και η φτώχεια καλπάζουν. Αγνώστου ποιότητας και προέλευσης πληθυσμοί σε μια μικρή πόλη θα έχουν καταστροφικά αποτελέσματα. Ειδικά όταν ξαφνικά θα κοπούν οι διατακτικές και τα ενοίκια στους "προσφυγες". Θα ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις - τα χειρότερα έρχονται

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.