«Στα νερά της Τάκας πνίγηκε η λογική»

«Στα νερά της Τάκας πνίγηκε η λογική»

Ιανουάριος 21, 2019 - 17:49
0 σχόλια

Ξοδεύτηκαν πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του ταμιευτήρα της Τάκας. Τα έργα του ταμιευτήρα ολοκληρώθηκαν πριν από πολλά χρόνια, όμως τα βασικά κανάλια που συγκεντρώνουν τα νερά από την περιοχή (το Βαλτετσόρεμα – το ρέμα από την πλευρά της Μανθυρέας κ.α.) δεν συνδέθηκαν με τον ταμιευτήρα και αντί να ρίχνουν τα νερά στη λίμνη τα ρίχνουν άπ’ έξω πλημυρίζοντας την περιοχή. Αντί να έχουμε κανάλια και δίκτυα που να παίρνουν νερό από τη λίμνη και να το πηγαίνουν στα χωράφια για να ποτίζονται όταν χρειάζεται, έχουμε το αντίστροφο. Να ξοδεύονται κάθε χρόνο σημαντικά ποσά σε ρεύμα, για να παίρνουν το νερό από τα χωράφια και να το ρίχνουν στη λίμνη.

Ακόμη και αυτή η εξωφρενική διαδικασία δεν λειτούργησε φέτος με συνέπεια να πλημυρίσουν τεράστιες εκτάσεις. Είδαμε τον βασικό ένοχο αυτής της αθλιότητας τον κ. Τατούλη (8,5 χρόνια Περιφερειάρχης, πολύ περισσότερα βουλευτής και Υπουργός) μαζί με τον κ. Γιανακούρα, τον κ. Ρουμελιώτη να πηγαίνουν σαν σύγχρονοι Μαυρογιαλούροι με την κουστωδία τους στον τόπο του εγκλήματος και να κομπάζουν ότι έσωσαν τους αγρότες.

Για δεκαετίες, οι δυνάμεις της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και τα συμπληρώματα τους, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον Δήμο και την Περιφέρεια ομονοούν και δίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ επιχορηγήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους που γέμισαν τις βουνοκορφές που περιβάλλουν το οροπέδιο με ανεμογεννήτριες, αλλά ούτε ένα ευρώ για να γίνουν τα δίκτυα και τα άλλα αναγκαία έργα άρδευσης του κάμπου από την Τάκα.

Μέχρι τώρα στα όρια του Δήμου Τρίπολης έχουν στηθεί 18 Αιολικά συγκροτήματα, από τα στοιχεία που βρήκαμε τα 8 από αυτά έχουν επιχορηγηθεί με 65.000.000 ευρώ, ενώ και για τα 18 είναι βέβαιο ότι έχουν δοθεί πολύ περισσότερα.

Οι ανεμογεννητριάδες μας πουλούν το ρεύμα πανάκριβο και θησαυρίζουν και οι αγρότες χρόνο με το χρόνο εγκαταλείπουν τα χωράφια γιατί δεν αντέχουν το υπέρογκο κόστος άντλησης του νερού από γεωτρήσεις για να ποτίζουν τις καλλιέργειες τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Τρίπολης θα πάρει πρωτοβουλίες ανάδειξης του προβλήματος, θα συζητήσει με τους κατοίκους της περιοχής για να οργανώσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν και να επιβάλουν το δίκιο τους.

Να συμπορευτούν με τη Λαϊκή Συσπείρωση να την ενισχύσουν, για να έχει πιο ισχυρή εκπροσώπηση, για να δυναμώσει η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση παντού. 

Γούργαρης Βαγγέλης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.