Στα ημιτελικά του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας (pics)

Στα ημιτελικά του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας (pics)

Μάρτιος 19, 2017 - 10:32
0 σχόλια

Πώς μπορείτε να ψηφίσετε

Ως την ημιτελική φάση του Τελικού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Ολυμπιακό Στάδιο και έχοντας κατακτήσει την 1η θέση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Πελοποννήσου, ολοκληρώθηκε σήμερα η πετυχημένη πορεία της ομάδας του Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας, που έκανε τα πρώτα βήματά της στην εκπαιδευτική ρομποτική και τον προγραμματισμό τον τελευταίο μήνα.

Πλουσιότεροι σε εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες, επιστρέφουμε, έχοντας τη βεβαιότητα για ένα μέλλον με προοπτικές...

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές/-τριες και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς.

Μπείτε ΕΔΩ και ψηφίστε το Δημοτικό Σχολείο της Βυτίνας και επιλέξτε τον κωδικό ΔΑ74 για το Βραβείο Κοινού.

Το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας είχε λάβει την 1η θέση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», που διοργανώθηκε από τους Υπεύθυνους Πληροφορικής των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελ/σου.

Η ομάδα μαθητών που εκπροσωπούσε το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας Αρκαδίας είχε ετοιμάσει project με τίτλο «i-parking» (έξυπνο γκαράζ), μια ιδέα που δίνει λύση στην ανάγκη ταχύτερης και ασφαλέστερης στάθμευσης του αυτοκινήτου σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπου ο διαθέσιμος για ελιγμούς χώρος είναι περιορισμένος.

 
Για τη λειτουργία του αυτόματου γκαράζ χρησιμοποιούνται αισθητήρες απόστασης/κίνησης και φωνητικές εντολές, που ενεργοποιούν τους κινητήρες της κατασκευής. Ο συντονισμός του «έξυπνου γκαράζ» ρυθμίζεται από ασύρματα συνδεδεμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή που εκτελεί εντολές στην γλώσσα προγραμματισμού Scratch.
 
Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές/-τριες:
- Μαρκοπούλου Θεοφανία: Τεχνικός έργου-χειριστής ρομπότ
- Κατσίγιαννη Σωτηρία: Προγραμματίστρια-συντονίστρια ομάδας
- Ηλιόπουλος Μιχάλης: Αρχιμηχανικός
Προπονητής της ομάδας είναι ο εκπαιδευτικός κ. Καρούντζος Ιωάννης, Δ/ντής του σχολείου.
 

Υποστηρικτικός Τεχνικός Σύμβουλος του έργου είναι ο μαθητής Χαράλαμπος Μαρκόπουλος, ενώ η ομάδα ενισχύθηκε τεχνικά και ηθικά από τους εκπαιδευτικούς κα. Μπαλή Βασιλική και κ. Ηλιόπουλο Δημήτρη. Πολλοί ακόμη μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς των μαθητών συμμετείχαν στην προσπάθεια του σχολείου.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.