Στα χέρια του Τζιούμη η «καυτή πατάτα» της ΚΕΔΗΤ

Στα χέρια του Τζιούμη η «καυτή πατάτα» της ΚΕΔΗΤ

Σεπτέμβριος 12, 2019 - 11:32
3 σχόλια

Πολλά προβλήματα κληροδότησε η προηγούμενη δημοτική αρχή στην νεοεκλεγείσα. Αλλά σαν την ΚΕΔΗΤ... δεν έχει!

Διότι το χάλι της ΚΕΔΗΤ δεν είναι απλώς αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης, αδιαφορίας ή άγνοιας.

Οι διώξεις που βαραίνουν τον πρώην δήμαρχο Δ. Παυλή και την πρώην πρόεδρο Θ. Μπρακουμάτσου για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, μια υπάλληλο του Δήμου (η οποία, σε αργία ούσα, με εντολή δημάρχου βρέθηκε στην ΚΕΔΗΤ να εισπράττει ποσά), και τον πρώην πρόεδρο Α. Τσούκα για σωρεία παράνομων εισπράξεων μεγάλων ποσών, για ιδιοποιήσεις ποσών από λογαριασμούς της Επιχείρησης, για πληρωμές χωρίς παραστατικά, για επιταγές τα χρηματικά εντάλματα των οποίων δεν συνοδεύονταν από παραστατικά, αναδίδουν μια οσμή μεγάλου σκανδάλου.

Η ΚΕΔΗΤ είναι κάτι περισσότερο από «καυτή πατάτα» στα χέρια του νεοεκλεγέντος δημάρχου Κώστα Τζιούμη, ο οποίος ακόμα δεν έχει επιλέξει τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την Επιχείρηση. Η εικόνα, δε, της ΚΕΔΗΤ είναι τραγική. Η Επιχείρηση δεν έχει ισολογισμούς, οι προϋπολογισμοί της έχουν ακυρωθεί ή δεν καταρτίστηκαν ποτέ, ένας λαβύρινθος από αποφάσεις που έχουν ακυρωθεί περιμένει τα νέα πρόσωπα που θα βρεθούν στη διοίκηση της Επιχείρησης.

Ο κ. Τζιούμης γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση, όπως γνωρίζει ότι έχει μπροστά του ένα «βουνό» προβλημάτων και σκανδάλων. Η Επιχείρηση έχει πέσει έξω, με θύματα τους εργαζομένους αλλά και τους ωφελούμενους. Τα πρόσωπα που θα την στελεχώσουν, πρέπει να είναι ικανά, υπομονετικά και μεθοδικά.

Ακόμα και όταν οριστεί ο πρόεδρος της Επιχείρησης, είναι αμφίβολο αν η ΚΕΔΗΤ θα λειτουργήσει σωστά, εφόσον δεν έχει ισολογισμούς.

Να θυμίσουμε ότι στις 19 Σεπτεμβρίου ξεκινά η δίκη των τεσσάρων για το σκάνδαλο της ΚΕΔΗΤ. Αναμένουμε να την παρακολουθήσουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Σας τα έλεγα: " τους ψηφίσατε; Λουστείτε τους!" Μαζί με εσάς τους λουστήκαμε και εμείς δυστυχώς...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.