Στα δικαστήρια ξανά η Βίλα Τουρκοβασίλη

Στα δικαστήρια ξανά η Βίλα Τουρκοβασίλη

Φεβρουάριος 06, 2014 - 10:14
7 σχόλια

Στα δικαστήρια είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και ο Δήμος Τρίπολης με τον ιδιοκτήτη του μεγαλύτερου τμήματος του χώρου μπροστά από τη Βίλα του Τουρκοβασίλη κ. Γεώργιο Αρδάμη.

Αιτία της προσφυγής του τελευταίου στη δικαιοσύνη ήταν η  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, που εκδόθηκε το 2012, με την οποία διατάχθηκε η διακοπή των οικοδομικών εργασιών, που είχε ξεκινήσει ο ιδιοκτήτης της ανωτέρω έκτασης κ. Αρδάμης, έχοντας σχετική οικοδομική άδεια, αφού ο χώρος αυτός έχει χαρακτηριστεί ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου από Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Τρίπολης του έτους 1986, για το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη αναθεώρηση και επίκειται η υλοποίησή του.

Η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση τόσο αρχικά, όσο και μετά από προσφυγή του κ. Αρδάμη στην ειδική επιτροπή αυτής. Κατά της απόφασης αυτής της επιτροπής και κατ’επέκταση των όσων προηγήθηκαν άσκησε αίτηση ακύρωσης ο κ. Αρδάμης στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης.

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου συνεδρίασε το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης και εκδίκασε την ανωτέρω αίτηση ακύρωσης του κ. Αρδάμη κατά των πράξεων, με τις οποίες έγινε αναστολή των οικοδομικών εργασιών στον χώρο της ιδιοκτησίας του. Υπέρ της νομιμότητας των πράξεων αυτών και κατά της αίτησης ακύρωσης παρενέβη, νομίμως, ο ιδιοκτήτης της Βίλας  ΄΄Τουρκοβασίλη΄΄ κ. Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος.

Να σημειωθεί, ότι στις 12 Δεκεμβρίου του 2013 το  Δ.Σ του Δήμου Τρίπολης είχε αποφασίσει ομόφωνα να προχωρήσει  σε απευθείας αγορά του διατηρητέου κτίσματος γνωστό και ως Βίλα του Τουρκοβασίλη με τον περιβάλλοντα χώρο του, ιδιοκτησίας Χαραλαμπόπουλου προς όφελος των Δημοτών.

Η Βίλα Τουρκοβασίλη δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά, που απασχολεί την κοινή γνώμη, μιας και είναι ένα αγαπητό κτίσμα, το οποίο χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης.

Η απόφαση του ανωτέρω δικαστηρίου αναμένεται μέσα στους επομένους μήνες και ίσως πριν το καλοκαίρι.
Για να δούμε πότε θα ξεκαθαρισθεί η χρήση του χώρου της Βίλας Τουρκοβασίλη, ενός κτίσματος με τον περιβάλλοντα χώρο του, που έχει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία, φυσιογνωμία και ταυτότητα της πόλης.
 

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

Η Τριπολη τοσα χρονια μονο χειροτερευει. Ενας με τσαγανο να κανει 5 κινησεις ουσιας δεν εχει βρεθει. Το μονο που ξερουνε να κανουνε σωστα ειναι να εκφυλιζουν το χαρακτηρα της πολης με τις πολυκατοικιες "πολυτελειας", να καταστρεφουν εν δυναμει παρκα και κοινοχρηστους χωρους. Η Τριπολη σαν τοποθεσια και λαικη αρχιτεκτονικη(καποτε), θα μπορουσε να εχει ακομα κ τουρισμο, αν ηταν μια ομορφη πολη ακομα. Τα εργα για τη βελτιωση της ζωης των κατοικων ειναι κ εργα τουρισμου. Αν η πολη αρεσει στον κατοικο της τοτε αρεσει κ στον ξενο. Αλλα το σημαντικοτερο παραμενει ο ιδιος ο τριπολιτσιωτης, ο οποιος εχει χασει καθε εννοια αρχιτεκτονικης, ρυμοτομιας και σωστης διαχειρισης της πολης του. Δε μας ενδιαφερει πλεον να κατοικουμε σε εναν ομορφο τοπο μας ενδιαφερει μονο να κανουμε επιδειξη ελληνοφροσυνης για να εκτονωσουμε τα κομπλεξ μας και να εθελοτυφλουμε για τα χαλια μας. Ξεφτιλες πατριωτες. Κατι συντριβανακια ελεεινα, κατι ψευτοποτάμια στο κεντρο με καμια αισθηση του περιβαλλοντος χωρου("σταθμος ηλεκτρικου" και Μαλλιαροπουλειο θεατρο ΔΕΝ κολλανε) και εργα γενικα τα οποια ειναι τοσο πετυχημενα που κανεις στο τελος δεν τους δινει σημασια και δεν αλλαζουν ουσιαστικα το αχαρο χρωμα που παιρνει η πολη εδω και πολλα χρονια(βλ. και τα αισχη πισω απ την Ακαδημια, ενα πανεμορφο εν δυναμει παρκο κατεληξε σε μια γελοια κατασταση, με τους "προνομιουχους" κατοικους των εκει πολυκατοικιων να εχουν για ντεκορ εναν ολοκληρο περιστεριωνα, μονο για την παρτη τους). Αλλα παρελασεις, σουβλες και αλλες γραφικες εκδηλωσεις τις εξυψωνουμε λες και βελτιωνουν τη ζωη μας(Προσοχη, δε λεω να σταματησουν παραδοσεις και εθιμα, απλα αυτα τα "πυροτεχνηματα" δεν ειναι η ουσια της ζωης μιας πολης - ο πολιτης ομως ειναι, οπως και ο χωρος στον οποιο κατοικει). Μετα απ το ντελιριο αυτο που με επιασε, να φτασω και στη Βιλλα Τουρκοβασιλη. Ενα εχω να πω - γκρεμιστε τη, κανεις δε θα νοιαστει πραγματικα. Αν και θα μπορουσε να γινει πχ δημοσιος χωρος αναψυχης με παρκο και μια παιδικη χαρα, ισως και ενα φτηνο δημοτικο καφενειο, λογω και των εποχων, ακομα και μια μικρη δημοτικη βιβλιοθηκη - και αυτα χωρανε ολα μαζι στον χωρο αυτο- ΟΧΙ, ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να προσπαθουμε τοσο, αφου ο μεσος τριπολιτσιωτης ειναι ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ. Και το αστειο ειναι οτι για να το παιξει και ευσυνειδητος γκρινιαζει μετα για το πως ηταν παλια η Τριπολη και πως κατεληξε... Οποτε γκρεμιστε τη να παει στο καλο κ αυτη, ενα κτιριο ειναι.

ναι ενα κτηριο ειναι..και ειναι τοσο κριμα τοσο αδικο να τρωει ανθρωπους..τοσο αδικο..

Να το χρυσοπληρώσει ο Δήμος για να στεγάσει μελλοντικά τους γλειψιματίες των χορωδιών - εφημεριδογράφους, που αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν το χόμπι τους.

Δύο-τρια αξιόλογα κτήρια έχουν μείνει στην Τρίπολη πλέον και ακόμη και γι' αυτά τα ελάχιστα αδιαφορούμε πλήρως. Οι κύριοι που τα αγόρασαν αυτά τα κτήρια ήξεραν ότι είναι διατηρητέα αλλά πίστευαν πως με κατάλληλους χειρισμούς (..) θα τα αποχαρακτηρίσουν και θα τα κατεδαφίσουν. Είναι πολλά τα παραδείγματα σε αυτή την πόλη (ακόμη και το σπίτι της οικογένειας Κολοκοτρώνη...)με αποτέλεσμα να έχει καταντήσει αδιάφορη γεμάτη κακόγουστες πολυκατοικίες.

Τσιμέντο παντού!!!

Να το αγοράσει ο Δήμος με οποιοδήποτε τίμημα και να στεγάσει εκδηλώσεις και έργα τέχνης του Δήμου. Τον περιβάλλοντα χώρο να τον κάνει ένα ωραίο πάρκο, να είναι όαση για την πόλη μας.