Τατούλης

Στα Αροάνια ο ΣΑΟΟ (pics)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στα Αροάνια ο ΣΑΟΟ (pics)

Μάρτιος 01, 2016 - 08:40
0 σχόλια

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών & Οικολόγων εξόρμησε  την προηγούμενη Κυριακή 27/2/2016 στα Αροάνια και συγκεκριμένα στην κορυφή Φράγκα.

Με τις καλύτερες δυνατές καιρικές συνθήκες ξεκίνησαν οι 55 ορειβάτες του ΣΑΟΟ προς το συννεφιασμένο οροπέδιο του Φενεού. Λίγο πριν φτάσουμε στα Λυκούρια, επισκεφτήκαμε τις ειδυλλιακές πηγές του Λάδωνος.

Ξεκινήσαμε την πορεία μας από τον μουλαρόδρομο, λίγο μετά τα Λυκούρια, προς το διάσελο που οδηγεί στις  κορυφές Κλάπα και Φράγκα. Φτάνοντας  στο οροπέδιο της Τριανταφυλλιάς, η ομάδα χωρίστηκε στα δύο. Οι περισσότεροι κατευθύνθηκαν προς την Φράγκα μέσα από, σχεδόν, κάθετο πεδίο. Από την κορυφή η θέα προς τις υπόλοιπες κορυφές των Αροανίων της Ζήρειας και του Μαινάλου ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.  Μετά τις σχετικές φωτογραφίες κορυφής, ακολούθησε από «τα ίδια» κατάβαση προς το οροπέδιο της Τριανταφυλλιάς, και από εκεί, μέσα από δύσβατο αγροτικό  δρόμο, καταλήξαμε  στον γραφικό οικισμό των Λυκουρίων.

Στο μεταξύ είχε καταφτάσει στα Λυκούρια , από την ίδια διαδρομή, και η μικρότερη ομάδα. Μετά το σχετικό γεύμα, ακολούθησε το καθιερωμένο ορειβατικό γλέντι. Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία για όλους τους ορειβάτες και ιδίως για τους νεότερους.  


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.