Σπύρος Λαγός: Καινούρια πρόκληση το προπονητικό μου ξεκίνημα στον Μαντινειακό

Σπύρος Λαγός: Καινούρια πρόκληση το προπονητικό μου ξεκίνημα στον Μαντινειακό

Αύγουστος 08, 2019 - 11:36
0 σχόλια

Ο Σπύρος Λαγός αναμένεται να είναι ο νεότερος που θα καθίσει σε πάγκο ομάδας της Α' Αρκαδίας την νέα σεζόν και μέσω του ArcadiaPortal.gr μας μιλάει για το προπονητικό του ξεκίνημα στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανακοίνωση πως αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του Μαντινειακού.

Για τον νεαρό τεχνικό πια Σπύρο Λαγό το χρονικό τάιμινγκ να περάσει έξω από την αγωνιστική γραμμή σε έναν άλλο ρόλο αυτό του προπονητή αποτέλεσε μια απόφαση ώριμης σκέψης στο κατάλληλο για τον ίδιο χρονικό σημείο όντας έτοιμος μαζί με τον Γιώργο Σπανάκη να συνεχίσουν μέσα από την δική τους φιλοσοφία αυτό που εδώ και χρόνια χτίζει ο Μαντινειακός.

Σε μια συνέντευξη γεμάτη ο Σπύρος Λαγός μίλησε για τα μεταγραφικά της ομάδας του, για την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Μαντινειακός εκφράζοντας μας και την άποψη του για το νέο πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σπύρος Λαγός στο ArcadiaPortal.gr

Για την απόφαση του να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο ξεκινώντας την προπονητική του διαδρομή από την νέα σεζόν:

Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Ερμή, τους συμπάικτες μου για τα 2 πολύ όμορφα χρόνια που πέρασα εκεί αλλά ιδιαίτερα τον φίλο μου Γιώργο Καραγιάννη και τον κ. Καμπύλη που είναι η ψυχή αυτής της. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την απόφαση μου να υπηρετήσω από άλλο πόστο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έγινε μετά από πολύ ώριμη σκέψη και θεωρώντας ότι ήταν η κατάλληλη περίοδος να αποχωρήσω από την ενεργό δράση.

Για το ποια είναι η δική του ποδοσφαιρική φιλοσοφία την οποία θα προσπαθήσει πλέον να μεταφέρει από τον πάγκο στον νέο του ρόλο:

Η προπονητική διαδικασία σε επίπεδο αντρικής ομάδας για μένα θα είναι μια καινούρια πρόκληση καθώς μέχρι τώρα έχω εμπειρία σε επίπεδο ακαδημιών. Στην καινούρια αυτή προσπάθεια θα είμαι με το Γιώργο Σπανάκη, ένα παιδί που έχουμε υπάρξει πολλά χρόνια συμπαίκτες και με τον οποίο έχουμε τις ίδιες απόψεις γύρω από το ποδόσφαιρο. Αυτό που θεωρώ όμως και θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε είναι ότι μέσα από ορθολογική και συλλογική προσπάθεια θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και να ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι.

Για τους στόχους του Μαντινειακού την νέα αγωνιστική σεζόν:

Στόχος του Μαντινειακού θα είναι να διατηρήσει το προφίλ της ανταγωνιστικής ομάδας που έχει δημιουργήσει με απόλυτη επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια ο προηγούμενος προπονητής ο Γιάννης Αποστολόπουλος.

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο ότι ο Μαντινειακός τον εμπιστεύεται στο προπονητικό του ξεκίνημα για να μπει σε μια νέα εποχή:

Θέλω να ευχαριστήσω το κ. Σιάννα για την εμπιστοσύνη που έδειξε να μου αναθέσει το ρόλο του προπονητή σε ένα κρίσιμο σημείο για την ομάδα και νιώθω χαρούμενος που θα είμαι μέλος μιας πραγματικά ωραίας παρέας που έχουν δημιουργήσει τα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια και μαζί με το Γιώργο θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε  τις όποιες γνώσεις και παραστάσεις έχουμε αποκτήσει με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Για τα μεταγραφικά και πως σκοπεύει να κινηθεί ο Μαντινειακός:

Βρισκόμαστε σε περίοδο μεταγραφών, επομένως θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε στοχευμένα και να ενισχυθούμε σε θέσεις  που έχουμε αξιολογήσει ότι χρειαζόμαστε βοήθεια.

Για πως βλέπει την νέα Α' Αρκαδίας από την καινούρια χρονιά:

Θα είναι ένα ακόμα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως και των προηγούμενων χρόνων.  Όλοι μας πρέπει να δώσουμε βάση στη βελτίωση των υποδομών και στη σωστή λειτουργία των ακαδημιών ώστε τα νέα παιδιά να βρίσκουν κίνητρο να συνεχίζουν το ποδόσφαιρο στην κρίσιμη ηλικία των 15-16 χρονών  και να στελεχώνουν τις αντρικές ομάδες. Αυτό θεωρώ ότι είναι το πιο υγιές και που θα βοηθήσει στη βελτίωση του επιπέδου του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του νομού μας.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.