Σπουδές: το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ως πρώτη επιλογή των μαθητών

Σπουδές: το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ως πρώτη επιλογή των μαθητών

Απρίλιος 25, 2012 - 15:44
2 σχόλια

Μία ξεχωριστή ημερίδα για τους μαθητές των Λυκείων της Τρίπολης διοργανώθηκε σήμερα (12:00 μ.μ.) στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, με στόχο την ενημέρωσή τους για τις προοπτικές και τις δυνατότητες μελλοντικής εργασιακής αποκατάστασης που υπάρχουν, σε περίπτωση που επιλέξουν να σπουδάσουν στον τόπο τους. Η ανταπόκριση που υπήρξε εκ μέρους των σχολείων της Τρίπολης ήταν άκρως ικανοποιητική, ενώ παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα στους γονείς να ενημερωθούν καλύτερα για το μέλλον των παιδιών τους.

Σε δηλώσεις του, λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου υπογράμμισε τη σημασία της εκδήλωσης, που αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για τους υποψήφιους φοιτητές του μέλλοντος να ενημερωθούν καλύτερα και να επιλέξουν στο μηχανογραφικό τους τα τμήματα του πανεπιστημίου, γνωρίζοντας τόσο τα αντικείμενα, τα προγράμματα και το περιεχόμενο των σπουδών, όσο και τις υφιστάμενες δομές που συνδέονται άμεσα με την απασχόληση και την εργασία. Στα πλαίσια της δυναμικής που έχει αναπτύξει το πανεπιστήμιο, ενημέρωση υπήρξε, επίσης, για τις δυνατότητες μεταπτυχιακών (σε εσωτερικό και εξωτερικό) και τις πτυχές της πρακτικής εξάσκησης.

 
Εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου,  ο διευθυντής Πέτρος Μισθός δήλωσε ότι στόχος της συνεργασίας με το πανεπιστήμιο είναι «να δοθεί, επιτέλους, ένας τόνος αισιοδοξίας στα παιδιά, που πραγματικά αγωνίζονται για τη μελλοντική επαγγελματική τους αποκατάσταση». Ο τρόπος διαμόρφωσης του σημερινού εκπαιδευτικού συστήματος δε δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να λάβουν πληροφορίες και να επιλέξουν σωστά τα πανεπιστήμια στα οποία θα φοιτήσουν. Σε βάθος χρόνου, με δημιουργικότητα, πληροφόρηση και αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του, το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου επιχείρησε και πέτυχε την ενοποίηση των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης, «προσπάθεια που φαίνεται ότι έχει αποδώσει για όλους μας τα βέλτιστα». Ο ίδιος, μάλιστα, πρόσθεσε: «Στόχος είναι να μυήσουμε τους μαθητές στην επιλογή ποιοτικών και ελκυστικών σπουδών», τις οποίες βέβαια προσφέρει και το  πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, που θα πρέπει πλέον να αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές των μελλοντικών Πελοποννησίων φοιτητών.

Β.Θ.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Τέτοιες προσπάθειες είναι προς επιβράβευση ιδαίτερα αυτές τις μέρες