Σπατάλη ανθρωπιάς

Σπατάλη ανθρωπιάς

Ιούνιος 24, 2018 - 17:32
1 σχόλια

Σάββατο απόγευμα. Εντός του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης δύο καθηγητές εξηγούν σε ένα μικρό ακροατήριο τα οφέλη της αναζήτησης βιοαερίου στο οικόπεδο 11 της Πελοποννήσου.  Παράλληλα, εξαιτίας της βροχής, οι μικροί χορευτές του Χορευτικού Ομίλου Τρίπολης κάνουν πρόβα δίπλα στην έκθεση των ρωσικών εικόνων του Δημήτρη Ταλαγάνη και όχι στο Άλσος του Αγίου Γεωργίου. Οικονομία και πολιτισμός κάτω από την ίδια στέγη, κοινός ο στόχος και των δύο: η πρόοδος, η εξέλιξη.

Αγαθοί σκοποί.

Αγαθό σκοπό θα είχε και ο συμπολίτης μας που άφησε χύμα σε έναν μικρό κάδο στο πάρκο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης καθαρά ρούχα, παιδικά, ως επί το πλείστον, για να επωφεληθεί όποιος έχει ανάγκη. Θα σκέφθηκε: έρχονται πρόσφυγες εδώ, έρχονται Ρομά εδώ, κάποιος θα τα πάρει.

Μα δεν τα πήρε κανείς. Και έμειναν το απόβραδο του Σαββάτου να βρέχονται και να λερώνονται, μέσα στον κάδο, για να τα βρει το συνεργείο καθαριότητας του Δήμου.

Τα ρούχα δεν είναι σκουπίδια. Είναι χρήσιμα, είναι πολύτιμα για οικογένειες και ανθρώπους που ζουν δίπλα μας. Είναι θησαυροί. Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τόση μεγάλη ανάγκη σε ρούχα και παπούτσια αξίζουν να τους τα προσφέρουμε στα χέρια, με αγάπη, όχι να τα βρίσκουν πεταμένα εδώ και εκεί, ανάμεσα σε αποφάγια και σκουπίδια, ή βρεγμένα μέσα σε ένα πάρκο.

Είναι κρίμα να σπαταλιέται η ανθρωπιά μας.

Αν έχετε κάτι να χαρίσετε, φροντίστε το αντικείμενο και απευθυνθείτε σε συλλογικότητες που θα το προωθήσουν εκεί που πρέπει. Και ας θυμόμαστε όλοι ότι μέσα στη σοβούσα κρίση, κανείς μας δεν είναι ασφαλής.

Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας
Διεύθυνση: Οδός Γρηγορίου Ε', 13-15, Τ.Κ. 22100 Τρίπολη. Τηλ. Μητροπολίτη: 2710-222445 Πρωτοσυγκέλλου και Γραφείων:: 2710-222446. Fax: 2710-226926. E-mail: alieys@yahoo.com. Ιστοσελίδα: http://www.immk.gr/.

Δήμος Τρίπολης, Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού τηλέφωνο 2713600430, 483, 484, 485

Γαλανιάδη Εύα

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Να δουλεψουν να παρουν ρουχα οι ρομα. Για να παρουν αυτοκινητα και για μανο εχουν.... απο την προνοια...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.