Σπάρτη: Νέο σήμα, Αμπάρης και Παπαχρήστος

Σπάρτη: Νέο σήμα, Αμπάρης και Παπαχρήστος

Ιούλιος 25, 2016 - 11:04
0 σχόλια

Η Σπάρτη πλέον είναι και επίσημα ΠΑΕ με την διοίκηση να ανακοινώνει το νέο εντυπωσιακό σήμα με την περικεφαλαία του Λεωνίδα να δεσπόζει και την ομάδα να ετοιμάζεται για την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Football League.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό η ΠΑΕ Σπάρτη πια θα πραγματοποιήσει την πρώτη της προπόνηση για την νέα αγωνιστική σεζόν την Δευτέρα 1 Αυγούστου ενώ και σε ότι έχει να κάνει με τον μεταγραφικό σχεδιασμό αναμένεται τις επόμενες ώρες οι πρώτες ανακοινώσεις ποδοσφαιριστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Σπάρτη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με αρκετούς ποδοσφαιριστές (Έλληνες και ξένους)  και δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να έχουμε μαζικές ανακοινώσεις μεταγραφών από την ομάδα της Λακωνίας.

Στα πρώτα ονόματα που έχουν διαρρεύσει και  φαίνεται να είναι κοντά στην μετγαρφή τους στην Σπάρτη υπάρχουν και δύο πρώην ποδοσφαιριστές που στο παρελθόν έχουν αγωνιστεί στον Αστέρα Τρίπολης.

Γιώργος Αμπάρης και Τάσος Παπαχρήστος είναι μία ανάσα από την μεταγραφή τους στην Λακωνική ομάδα με τον έμπειρο πορτιέρο και τον νεαρό αμυντικό να είναι έτοιμη να περάσουν και πάλι τον Μοριά αυτή την φορά όχι για τον Αστέρα αλλά για την νεοφώτιστη στην Footbal League Σπάρτη.

Πάντως εκτός των Αμπάρη και Παπαχρήστου την φανέλα της Σπάρτης προβάρουν οι Κώστας Μπανούσης και Μίλαν Μπόγιοβιτς που την περασμένη χρονιά πανηγύρισαν με την Λάρισα την άνοδο στην Super League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Σπάρτης για το νέο σήμα

Μετά την άνοδο της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες και τη σύσταση της ΠΑΕ, θέλοντας και κάνοντας βήματα προόδου, η διοίκηση παρουσιάζει το νέο έμβλημα, υπενθυμίζοντας τις βαθιές ρίζες του συλλόγου.

To νέο έμβλημα έχει μια δυναμική που πηγάζει από την ιστορία τα πόλης και την φιλοσοφία των Αρχαίων Σπαρτιατών.

Στο νέο σήμα δεσπόζει η περικεφαλαία Σπαρτιάτη αξιωματικού, όπου αναγράφεται η επίσημη ονομασία της ομάδας «ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ ΠΑΕ» και περικλείει την ημερομηνία ίδρυσης του συλλόγου. Από κάτω ξεδιπλώνεται η φράση που έλεγαν οι Σπαρτιάτισσες μανάδες στους γιους τους, όταν τους αποχαιρετούσαν για κάποια μάχη: «Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ». Από το έμβλημα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και το παγκοσμίως γνωστό «Λ», σήμα των Λακεδαιμονίων. Το κόκκινο φόντο συμβολίζει το χρώμα του μανδύα που φορούσαν οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες, αφενός για να καλύπτουν το αίμα, όταν πληγώνονταν σε κάποια μάχη και αφετέρου για να στείλουν μήνυμα εκφοβισμού και αυτοπεποίθησης. Οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες δεν έκρυβαν, φοβούμενοι, τη θέση τους. Ήθελαν να δείχνουν που ακριβώς βρίσκονται. Η βάση του νέου εμβλήματος φέρει την ελληνική σημαία.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.