Σπάρτακος - ΔΕΗ: Εμείς τετελεσμένα δεν δεχόμαστε

Σπάρτακος - ΔΕΗ: Εμείς τετελεσμένα δεν δεχόμαστε

Οκτώβριος 04, 2019 - 15:45
0 σχόλια

Ανήσυχοι αλλά όχι έκπληκτοι εδώ και αρκετούς μήνες παρακολουθούμε μία σειρά «ειδικούς» (μέσα σε αυτούς και τον κ. Πρωθυπουργό) να μιλούν για τη ΔΕΗ και το μέλλον του λιγνίτη -που αυτονόητα αφορούν και την περιοχή μα-χωρίς προηγουμένως να έχει προηγηθεί ένας οργανωμένος διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Συνδικάτα, Επιστημονικούς φορείς.

Αποτέλεσμα αυτής της απουσίας, δηλαδή του οργανωμένου διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων που έπρεπε να είχε προηγηθεί, είναι πότε να ακούμε τον θαυματοποιό κ. Χατζηδάκη να μας λέει ότι «συμφέρει να κλείσουμε τις λιγνιτικές  μονάδες και να κάθονται οι εργαζόμενοι και να τους πληρώνουμε» και πότε τον κ. Πρωθυπουργό, που προχθές παρέστη στα εγκαίνια της μονάδας του κ. Μυτηλιναίου, ότι «μέχρι το 2028 θα έχουμε κλείσει όλους τους λιγντιτικούς σταθμούς».

Κοντά στον κ. Πρωθυπουργό και τον κ. Χατζηδάκη, στην ίδια γραμμή έχουν προηγηθεί και σιγοντάρουνπρος αυτή την κατεύθυνση και μία σειρά «ειδικοί» που ενώ είναι γνωστός ο ρόλος τους και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν και προσπαθούν να εμφανιστούν ως σωτήρες της ΔΕΗ.

Ότι δηλαδή αυτά που λένε και προτείνουν, τα προτείνουν για το καλό της ΔΕΗ γιατί οι λιγνιτικές μονάδες τη «βάζουν μέσα» εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Με βάση αυτή την εικόνα, σε όλους αυτούς τους «ειδικούς και μη» θέλουμε να θέσουμε το εξής ερωτήματα:

Ας υποθέσουμε ότι τη ΔΕΗ δε τη συμφέρει να λειτουργεί τις λινγιτικές μονάδας. Τη χώρα τη συμφέρει;
Αν κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες, η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας θα αυξηθεί ή θα μειωθεί;
Αν κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες, οι κίνδυνοι να μείνουν χωρίς ρεύμα οι καταναλωτές τις ώρες αιχμής, θα έχει μειωθεί ή θα έχει αυξηθεί;

Τέλος,

Αν κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες και μάλιστα στο χρόνο που έχει ανακοινωθεί, η περιοχή θα έχει προλάβει να ετοιμαστεί για την επόμενη μέρα;

 

κ. Πρωθυπουργέ

κ. Υπουργέ

Ειδικοί και μη,

εμείς τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα τις ξέρουμε πολύ καλά.

Όπως επίσης ξέρουμε πολύ καλά γιατί αυτή η λύσσα να μην ολοκληρωθεί η κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδα 5», της πιο σύγχρονης λιγνιτικής μονάδας σε όλα τα Βαλκάνια.

Ακριβώς για αυτό το λόγο και επειδή σας ξέρουμε από παλιά και ξέρουμε για ποιους δουλεύετε, ένα μήνυμα σας στέλνουμε:

 

Τα σχέδιά σας θα μείνουν στα χαρτιά

ΕΜΕΙΣ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.