ΣΟΣ ΔΕΗ Μεγαλόπολης: Σε λίγο θα πούμε το νερό νεράκι...

ΣΟΣ ΔΕΗ Μεγαλόπολης: Σε λίγο θα πούμε το νερό νεράκι...

Σεπτέμβριος 23, 2016 - 14:00
1 σχόλια

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προχωράει σε κάτι που δεν τόλμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εξαιτίας των κοινωνικών αντιδράσεων: Την ιδιωτικοποίηση των μετοχών του Δημοσίου της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και άλλων εταιρειών στο νέο Υπερ-Ταμείο με το νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή και θα ψηφιστεί την Τρίτη.

Στο Υπερ-Ταμείο θα περάσει το 34% των μετοχών του Δημοσίου στη ΔΕΗ ενώ το υπόλοιπο 17% έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ και με τις μνημονιακές δεσμεύσεις θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες πιθανά και μέχρι το τέλος του 2016.

Οι μετοχές των δημοσίων επιχειρήσεων - και της ΔΕΗ - μεταβιβάζονται στην ΕΔΗΣ (θυγατρική του Υπερ-Ταμείου) αυτοδικαίως και χωρίς αντάλλαγμα.

Η μεταβίβαση της ΔΕΗ - μαζί με τις υπόλοιπες Επιχειρήσεις - στο Υπέρ-Ταμείο θα οδηγήσει:

Στην πλήρη ιδιωτικοποίηση και τη διάλυση της ΔΕΗ.

Στην μελλοντική υπαγωγή και του ΑΔΜΗΕ μετά την αποκοπή του από τη ΔΕΗ.

Στην πλήρη απώλεια κάθε δημοσίου ελέγχου αφού το Υπερ-Ταμείο δεν ανήκει στο Δημόσιο.

Στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση των συλλογικών αγαθών (νερό, ρεύμα, κλπ) και την αύξηση των τιμολογίων.

Στην υπονόμευση - πολύ σύντομα - των εργασιακών σχέσεων και των ΣΣΕ.

Σε  απολύσεις εργαζομένων.

Ο Υπουργός Ενέργειας πριν μια βδομάδα στην Μεγαλόπολη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθεί καμία ενεργειακή Εταιρεία του Δημοσίου και θα παλέψει να μην πουληθεί το 17% της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ. Αντί αυτού τώρα μεταβιβάζεται προς «αξιοποίηση» και το υπόλοιπο 34% της ΔΕΗ στο περίφημο Υπερ-Ταμείο.

Όλοι οι εργαζόμενοι σε μια ιστορική στιγμή, να αποτρέψουμε τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

ΚΑΛΟΥΜΕ την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να οργανώσει τον αγώνα σε συντονισμό με τα συνδικάτα όλων των εταιρειών που παραχωρούνται στο Υπερ-Ταμείο.

Να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο αντίστασης και αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και την ανατροπή των μνημονίων.

Εργαζόμενοι, Συνδικάτα, Κοινωνικοί Φορείς  -  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον Αγώνα

Ρεύμα και Νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στον λαό

Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ. Δ.Ε.Η. ΜΕΓ/ΛΗΣ


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Σιγά μη σκισετε κανένα καλσόν από τον πολυ αγώνα. Μετά από αυτά που σας εχει κανει η αριστερή κυβέρνηση αρκειστε σε μια ανακοίνωση. Αν κυβερνούσε η ΝΔ θα είχαμε ρεύμα μονο με γεννήτριες. Καλά σας κανει να σαρώσετε χαρακτήρα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.