Σωματείο Εργαζομένων ΨΝΑ: Όχι στην αντιδραστική ψυχιατρική μεταρρύθμιση

Σωματείο Εργαζομένων ΨΝΑ: Όχι στην αντιδραστική ψυχιατρική μεταρρύθμιση

Σεπτέμβριος 22, 2014 - 18:13
1 σχόλια

Την κάθετη αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη αντιδραστική ψυχιατρική μεταρρύθμιση, που υλοποιούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με τις επιταγές της ΕΕ και την εναντίωσή τους στην κατάργηση των Ψυχιατρείων, εκφράζουν οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ (ΔΑΦΝΙ).

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν: «Η πληρότητα του Νοσοκομείου μας είναι στο 130% και εισάγονται κάθε χρόνο 2.500 περιστατικά. Αυτή τη στιγμή έχει 1.200 λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, από τους οποίους οι 800 περίπου, διαβιούν σε στεγαστικές δομές (οικοτροφεία, ξενώνες και προστατευόμενα διαμερίσματα) σε όλη την Αττική και οι υπόλοιποι λαμβάνουν υπηρεσίες στις ψυχιατρικές κλινικές. Επιπλέον διαθέτει 2 Κέντρα Ψυχικής Υγείας στους Αγ. Αναργύρους και στο Περιστέρι, όπου εξυπηρετούνται 26.000 περιστατικά το χρόνο.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο ή να οδηγηθούν σε ιδιώτες.
Διεκδικούμε:
• Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Ψυχική Υγεία με κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας (ΜΚΟ – ιδιώτης) και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Όχι στο κλείσιμο του ΨΝΑ. Καμία μεταφορά κλινικών – υπηρεσιών (διοικητικών-τεχνικών). Καμία διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απόλυση.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες για την κάλυψη των διευρυμένων αναγκών των Μονάδων και των υπηρεσιών της Ψυχικής Υγείας.
Δηλώνουμε ότι ο αγώνας αυτός γίνεται, όχι μόνο για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας, αλλά προπάντων για την πρόσβαση όλου του λαού σε σύγχρονες, ποιοτικές αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.
Καλούμε τους συγγενείς των χρηστών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, άνεργους, συνδικάτα, σωματεία εργαζομένων, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, κοινωνικούς φορείς να συμπαρασταθούν στο δίκαιο και μεγάλο αγώνα μας, με την ενεργή συμμετοχή τους και με ψηφίσματα συμπαράστασης».

Πηγή:isarkadias.gr

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Και μόνο η εικόνα του Ψυχιατρικού Ασύλου με τα κάγκελα αναιρεί κάθε επιχείρημα για την διατήρηση του σημερινού καθεστώτος, Είναι ντροπή σε αυτό το άσυλο να νοσηλεύονται ασθενείς.Πρέπει να αλλάξει ΑΜΕΣΩΣ η νοοτροπία της αδράνειας των δήθεν κεκτημένων και του εξευτελισμού των ασθενών που νοσηλεύονται σε στάβλους. Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν πρέπει να εξετάσει να νοσηλεύσει ασθενή σε μπουντρούμια με σκουριασμένα κάγκελα.Η ζωή πρέπει να γίνει ανθρώπινη και η φροντίδα των ψυχικά πασχόντων επιστημονική!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.