Σωματεία ΔΕΗ Μεγαλόπολης: ΟΧΙ στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Σωματεία ΔΕΗ Μεγαλόπολης: ΟΧΙ στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Οκτώβριος 25, 2019 - 13:44
0 σχόλια

Η Κυβέρνηση με τις δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας για το κλείσιμο των δύο λιγνιτικών μονάδων του Αμυνταίου και της 3ης μονάδας της Μεγαλόπολης και την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού από το βήμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ για την παύση λειτουργίας όλων των λιγνιτικών μονάδων της χώρας το 2028 προχωρά σε βίαιη απολιγνιτιποίηση.

Το πρόωρο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων καθώς και η παράδοση κερδοφόρων τμημάτων της ΔΕΗ που επιλέγει η κυβέρνηση οδηγεί στην περιθωριοποίηση και τη διάλυση της Επιχείρησης εξυπηρετώντας τα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος του Ελληνικού λαού και της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας.

Για την Μεγαλόπολη μετά από 50 χρόνια λειτουργίας του Ενεργειακού Κέντρου η βίαιη αυτή εξέλιξη θα οδηγήσει το Λεκανοπέδιο σε μαρασμό και εγκατάλειψη της περιοχής.

Τα Σωματεία της ΔΕΗ Μεγαλόπολης μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στις 24 Οκτωβρίου 2019 καλούν:

Την κυβέρνηση να απορρίψει τις παραπάνω επιλογές αυτές.
Δεν έχει αναλάβει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, τη διάλυση της ΔΕΗ και το μαρασμό των λιγνιτικών περιοχών της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Να επανέλθει άμεσα η «Λιγνιτική Μεγαλόπολης» στη ΔΕΗ.
• Να μην κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.
• Να συνεχισθεί η εξόρυξη του λιγνιτικού κοιτάσματος του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης και να συνεχισθεί η λειτουργία της 3ης μονάδας μέχρι το 2025 και της 4ης μονάδας μέχρι εξαντλήσεως του κοιτάσματος.
• Κάλυψη των κενών θέσεων που προέκυψαν με τις διαδικασίες της πώλησης με μόνιμο τεχνικό προσωπικό στο ορυχείο και τις μονάδες για την απρόσκοπτη λειτουργία τους και την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, των εγκαταστάσεων και του πάγιου εξοπλισμού.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς στο Λεκανοπέδιο σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση της ΔΕΗ και των Μονάδων της Μεγαλόπολης.

Για την σωτηρία της ΔΕΗ, την στήριξη του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης και την αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής.

Για το Δ.Σ.

Για τα Δ.Σ. των Σωματείων
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΜΠΙΣΙΟΥΛΗΣ Παναγιώτης ΖΕΡΒΑΣ Νεκτάριος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΗΤΑΣ Γεώργιος ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΟΥΜΠΛΕΚΑΣ Ευάγγελος ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΙΑΚΩΤΟΣ Νικόλαος ΛΑΓΙΟΣ Χρήστος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΟΥΡΛΟΥΚΗΣ Γεώργιος ΛΥΓΔΑΣ Γεώργιος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΡΕΤΑΣ Ανδρέας ΚΑΝΕΛΛΟΣ Βασίλειος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΣΣΥΒΑΣ Γεώργιος ΠΟΥΛΑΚΗΣ Βασίλειος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΡΑΚΟΣ Κων/νος ΦΕΛΟΥΚΑ Παναγιώτα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.