Σμυρνιώτης: Πεταμένα λεφτά η μελέτη για τη διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης

Σμυρνιώτης: Πεταμένα λεφτά η μελέτη για τη διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης

Ιούνιος 20, 2017 - 08:00
7 σχόλια

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η μελέτη για τη μονάδα απορριμμάτων στο Μεγαβούνι

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης η μελέτη για τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στο Μεγαβούνι, που αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων από τον Δήμο Τρίπολης τη Δευτέρα 19 Ιουνίου κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ.

Η αντιπολίτευση θεωρεί ότι η παραλαβή της μελέτης ουσιαστικά είναι «πεταμένα λεφτά», μετά τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει. Ο κ. Σμυρνιώτης ήταν ιδιαιτέρως καυστικός: «Και με τον παλιό ΠΕΣΔΑ του ’10 και με αυτόν, ο Δήμος δεν έχει καμία δουλειά με τη διαχείριση. Κάναμε μια μελέτη 20.000 ευρώ που δεν θα χρησιμεύσει σε τίποτα. Ακόμα και αν χρησιμεύσει ως σταθμός μεταφόρτωσης το Μεγαβούνι, η πρόταση είναι ανεδαφική, καθώς βρίσκεται 18 χλμ. μακριά και σε 1.200 μ. υψόμετρο.

Να σταματήσουμε να πετάμε λεφτά σε βαρέλι δίχως πάτο.

Η κυρία Γιαννούλη από την πλευρά της, είπε ότι ο ΠΕΣΔΑ δίνει και τη δυνατότητα στους Δήμους να κάνουν δική τους διαχείριση. «Εμείς δεν είχαμε μιλήσει ποτέ για προσωρινή λύση, αλλά για ολοκληρωμένη εναλλακτική διαχείριση, επομένως η μελέτη δεν συνάδει με ό,τι έχουμε πει ως τώρα».

Ο κ. Νικολάου υπογράμμισε ότι δεν έχουν δει τη μελέτη: «Θέλουμε να δούμε μελέτη, σύμβαση, προκηρύξεις. Ζητάμε άμεση πληροφόρηση για τα θέματα αυτά. Πρόσφατα εγκρίθηκε ο ΠΕΣΔΑ και θα υπογραφεί η ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ.

Θα φτιάξουμε κάτι ως Δήμος και θα μείνει προίκα στην ΤΕΡΝΑ;

Ο κ. Βόσνος απάντησε ότι στην ουσία, η συζήτηση δεν αφορά στο κατά πόσον είναι χρήσιμη η μελέτη, αλλά στην έγκριση της παραλαβής της: «Τότε, η δυνατότητα που είχε ο Δήμος σύμφωνα με τον ΠΕΣΔΑ, ήταν μόνο η προσωρινή διαχείριση. Νομίμως είχε ανατεθεί μια μελέτη για το έργο της προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων. Ήταν απαραίτητη προϋπόθεση η περιβαλλοντική μελέτη. Όποιος πει ''όχι'' στην παραλαβή, θα πρέπει να πει ''όχι'' επειδή ο μελετητής δεν τήρησε τους όρους. Σήμερα παραλαμβάνουμε τη μελέτη που αναθέσαμε».

Αν ο Δήμος δεν την χρησιμοποιήσει, αυτό δεν σημαίνει ότι η μελέτη δεν είναι νόμιμη και ότι δεν πρέπει να παραληφθεί.

Ύστερα από ολιγόλεπτη ένταση η οποία σημειώθηκε ανάμεσα στον κ. Κακλαμάνο και στον κ. Βόσνο, ο κ. Νικολάου παρατήρησε ότι ο κ. Βόσνος δεν μπορεί να εγκαλεί την παράταξή του επειδή δεν ψηφίζει κάτι για το οποίο δεν υπάρχει ενημέρωση.

Ο κ. Σμυρνιώτης τότε αναφέρθηκε στην ομάδα των επιστημόνων που είχε καλέσει ο Δήμος Τρίπολης για να προσφέρουν τα φώτα τους ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων: «Εσείς αποφασίσατε να καλέσετε πληρώνοντάς τους 8 χιλιάρικα τη μία φορά και την άλλη πέντε χιλιάρικα Αυστριακούς για να μας πουν ότι θα είχαμε διαχείριση με κέρδος. Σοβαρευτείτε, επιτέλους!».

Ο κ. Βόσνος απάντησε ότι οι παρατάξεις παρανοούν: «Σήμερα αποφασίζουμε αν θα παραλάβουμε μια μελέτη που είναι καθ’ όλα νόμιμη. Σήμερα δεν κρίνουμε τους Αυστριακούς, αλλά την παραλαβή μιας μελέτης που εκπονήθηκε με νόμιμο τρόπο. Όχι αν είναι χρήσιμη ή αν δεν είναι».

Η παράταξη του κ. Σμυρνιώτη ψήφισε «παρών», του κ. Κούρου «παρών» (με το αιτιολογικό ότι έπρεπε η Υπηρεσία να ήταν παρούσα), η παράταξη του κ. Τσιαμούλου «κατά», της κυρίας Γιαννούλη «παρών» και του κ. Νικολάου «κατά».

Γαλανιάδη Εύα

 

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

@Anonymous 22:08 Μην αγχώνεσαι, θα ασχοληθούν μαζί του μια κι έξω το 2019 που θα ξαναβγεί δήμαρχος...Προς το παρόν ρούφα το αβγουλάκι σου εσύ και ευλόγα τα γένια του δημάρχου σου με το μηδενικό έργο και με το επιτελείο των κατσικόβλαχων...Πιο κάτω δεν πάει...

Anonumous 16;40 Σου έχουν μείνει κατάλοιπα από την παιδική σου ηλικία που σου φώναζε η μσμά σου έλα ρούφα τ αυγό σου έλα ρούφα το ζεστό από το κ...ο της κότας μας είναι.Πές και καμιά άλλη έξυπνη ατάκα γίνεσαι κουραστικός.Τώρα μάλιστα του ανωνυμου 22:08 τούκανες τα μούτρα κρέας.Όσο για το λεβεντόπαιδο το Γιάννη θα τη κατασκίσει τη γάτα το 2019.

Αnonumous 16:40 Ελα να μην ακούω αηδίες ,ο Γιάννης πάλι δήμαρχος το 2019.Σοβαρέψου.....

Απλά δεν θα ειναι καν υποψήφιος ο Γιαννακης το 2019!!! Και αν ειναι... Παλι σπητι θα πάει...

ενω στις δικες σου μελετες σμυρνιωτακο ειχαν πιασει τοπο τα λεφτα τους ε ..................για αυτο ελυσες το προβλημα των σκουπιδιων κι εσυ ,σαν τους αλλους !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! οσο ρε μαγκες για το ποιος θα βγει δημαρχος μη σκιζεστε ,παντως ουτε ο γιαννακης ουτε ο παυλης θα ειναι ,σκ@τ@ τα εχουν κανει και οι δυο ............................

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.