Σμυρνιώτης: Το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θίγει βάναυσα την Τρίπολη (vid)

Σμυρνιώτης: Το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θίγει βάναυσα την Τρίπολη (vid)

Απρίλιος 08, 2019 - 21:00
6 σχόλια

Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών για την υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, μίλησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ Τρίπολης και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης την Δευτέρα 8 Απριλίου.

Στην συνέντευξη Τύπου φιλοξενήθηκαν και δύο προπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο κ. Τράγκας και ο κ. Ξένος.

Ο κ. Σμυρνιώτη έκανε λόγο για υποβάθμιση του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου καταγγέλλοντας ότι αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο τότε το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών το οποίο που αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο στήθηκε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα αποτελεί τμήμα της Σχολής Μηχανικών Τ.Ε.Ι. (Τεχνολογικών Εφαρμογών Δυτικής Ελλάδας) με έδρα την Πάτρα.

Αυτό το τμήμα του νομοσχεδίου που αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα θίγει βάναυσα το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την Τρίπολη και είναι υποχρέωση μας να αντιδράσουν προκειμένου αυτό το νομοσχέδιο να μην περάσει.

Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιάννης Σμυρνιώτη επεσήμανε αυτή η υποβάθμιση δεν πρέπει να γίνει, μιας και αυτό θα είναι ένα χτύπημα για την πόλη, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περπατήσει το νομοσχέδιο.

Είναι απαράδεκτο να υποβαθμίζεται η Τρίπολη τόσο απροκάλυπτα. Δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε, πρέπει να γίνει κάτι, καθώς δεν γίνεται μια σχολή που αριθμεί περίπου 20 χρόνια και έχει από το καλύτερο στελεχιακό προσωπικό να πάει προς κατάργηση

Οι φοιτητές αφού ευχαρίστησαν τον κ. Σμυρνιώτη, μίλησαν για όλες τις εξελίξεις και για το ζήτημα που τους προβληματίζει αφού το νέο νομοσχέδιο τους αναγκάζει να ενταχθούν σε ΤΕΙ και να μεταφερθούν στην Πάτρα.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην πρόταση που έχει γίνει από πλευράς ΠαΠελ για την μετεξέλιξη του τμήματος σε πολυτεχνική σχολή με τίτλο Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί – Μηχανικοί ηλεκτρονικών Υπολογιστών πενταετούς φοίτησης.

Η πρόταση που είχαμε κάνει, πετάχτηκε και κατατέθηκε η νέα πρόταση η οποία μας βρίσκει αντίθετους.

«Η πρόταση του Πανεπιστημίου είχε βγει από έρευνα για τις ανάγκες της περιοχής»

Να αναφέρουμε ότι οι φοιτητές μαζί με τους καθηγητές θα πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη 9 Απριλίου πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Τρίπολης. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 19:00 από την πλατεία Αγίου Βασιλείου και έπειτα θα κατευθυνθεί στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Σμυρνιώτης: Το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο θίγει και την Τρίπολη


6 Σχόλια

Θέλεις να μας πεις πως υπάρχουν φοιτητές που τους χαλάει να πάνε σε πραγματική πανεπιστημιούπολη και πόλη; Εντάξει θα λείψουν τα άκοπα λεφτά σε τοκιστές και σουλατσαδόρους αλλά ένα έλεος κάπου που λένε και στα κυπριακά ΑΕΙ

http://dit.uop.gr/ τα λέει όλα...

Υπάρχουν φοιτητές που τους αρέσει επαρχιακή πόλη γιατί έχουν πιο μαζεμένη ζωή. Υπάρχουν φοιτητές που μένουν Αθήνα και τους συμφέρει η Τρίπολη γιατί είναι κοντά στο πατρικό τους. Με αυτή τη λογική να κλείσουν όλα τα Πανεπιστήμια και να έχει Πανεπιστήμια μόνο η Θεσσαλονίκη η Αθήνα και η Πάτρα. Θα σας άρεσε;

Αυτό το "πρέπει να γίνει κάτι" έπρεπε να το είχατε σκεφτεί εγκαίρως και ακόμα και τώρα θα έπρεπε να δίνατε μια δυο ρεαλιστικές προτάσεις...

Κύριοι καθηγητές δεν υπάρχουν έρχονται μια στις τόσες δεν μένει κανένας Τρίπολη και όλοι θέλουν να μεταπηδήσουν με τις συγχωνεύσεις σε άλλο ΑΕΙ Ακόμη και στις παραδόσεις στέλνουν κάτι βοηθούς που έχουν καβαλήσει το καλάμι και νομίζουν ότι είναι πρυτάνεις. Κατά καιρούς έχουν μπει κάτι παιδάκια ευνοούμενοι των "μεγαλοκαθηγητάδων" και βασανίζουν το σύστημα Πηγαίνετε μια μέρα στο Οικονομίας και αν βρείτε άνθρωπο να με φτύσετε, μόνο αυτός ο πατριώτης σας πονάει λίγο το πανεπιστήμιο, οι άλλοι το παίζουν αμερικανάκια και η τρέλα πάει σύννεφο Ένας φοιτητάκος που περίμενε καλύτερο πανεπιστήμιο

Η άγνοιά σας για το θέμα της υποβάθμισης του Πανεπιστημίου (αναφέρομαι σε όλους τους υποψηφίους που το χρησιμοποιούν για να πουλήσουν και όχι μόνο στον Σμυρνιώτη), φαίνεται από το γεγονός ότι κανενας μα κανενας δεν έχει κάνει μια ουσιαστική πρόταση για το πως μπορεί να ανατραπεί αυτό παρα μόνο κάνετε ευχολόγια. Είσαστε όλοι ΤΡΑ-ΓΙ-ΚΟΙ. Και μαζί με εσας και όλα τα πληρωμένα τρολ που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να γράφουν όλη μέρα σχόλια υπέρ σας. Είστε για γέλια. Τόσα χρόνια δήμαρχοι (και εσύ και ο τωρινός) και ούτε το δρόμο για το Πανεπιστήμιο δεν φτιάξατε. Ούτε πεζοδρόμιο. Υποκριτες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.