Σμυρνιώτης: Η Τρίπολη έχει γεμίσει αδέσποτα

Σμυρνιώτης: Η Τρίπολη έχει γεμίσει αδέσποτα

Απρίλιος 17, 2018 - 21:29
2 σχόλια

Παυλής:  Το θέμα των αδέσποτων έχει κολλήσει στις γραφειοκρατικές διαδικασίες

Το θέμα των αδέσποτων και τη διαχείρισή τους έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης στη συνεδρίαση του ΔΣ την Τρίτη 17 Απριλίου.

Αρχίζοντας την τοποθέτησή του ο κ. Σμυρνιώτης σχολίασε το γεγονός ότι ο πρόεδρος του συμβουλίου κ. Κακλαμάνος επέλεξε να ορίσει συνεδρίαση τη στιγμή που υπάρχουν κορυφαία θέματα στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Μεταξύ άλλων,  σχολίασε τα όσα είπε ο δήμαρχος για τον εορτασμό του Πάσχα στην Τρίπολη, σημειώνοντας ότι είναι μια παρακαταθήκη παρακαταθήκη για την Τρίπολη, σχολιάζοντας ότι το κόστος είναι υψηλότερο σε σχέση με άλλα χρόνια, και συμμετείχε  πολύ λίγος κόσμος.

Για τα αδέσποτα ο επικεφαλής της παράταξης τόνισε ότι η πόλη έχει γεμίσει ζώα,  ζητώντας από τον δήμαρχο να ενημερώσει το Σώμα για το ζήτημα της διαχείρισης, καθώς και για τον νέο χώρο που ο Δήμος πληρώνει χωρίς να έχει προχωρήσει το έργο.

Τέλος, αναφέρθηκε στο έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Μεγαβούνι και συγκεκριμένα στις υποθέσεις που έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Ο κ. Σμυρνιώτης επανήλθε στο θέμα της παρουσίας της δημοτικής αρχής για τη  διαχείριση των απορριμμάτων επισημαίνοντας ότι ο δήμαρχος δεν μπορεί από τη μια να αναφέρει ότι δεν έχει αρμοδιότητα για θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων  και από την άλλη να λέει ότι θα κάνει διαχείριση των απορριμμάτων στο Μεγαβούνι.

Θα αποδοθούν γενικότερες ευθύνες γιατί σπαταλάτε δημόσιο χρήμα

Πλέον οι ΦΟΔΣΑ που έχουν κάνει προγραμματικές συμβάσεις για έργα απορριμμάτων, εφαρμόζουν αυτά που προβλέπει ο νόμος, έτσι δεν καταλαβαίνω τι κάνετε, θα έχουμε δύο διαχειρίσεις;

«Δεν μπορούμε να παίζουμε με το δημόσιο χρήμα και να εξαπολύουμε κορώνες», είπε, «καταθέτοντας των τροποποίηση του νόμου για τα απορρίματα».

Ο κ. Παυλής απαντώντας έιπε ότι ο κ. Σμυρνιωτης μέσα σε δύο λεπτά είπε ιστορίες, για φοίνικες και θάλασσες.

Την τακτική που θα ακολουθήσω την ορίζω εγώ

Για το Μεγαβούνι είπε ότι όλα όσα είπε ο κ. Σμυρνιώτης είναι αλήθεια αλλά όταν αυτά γίνουν, όποτε γίνουν. Τότε θα δούμε τι θα κάνουμε με τις δύο διαχειρίσεις, εμείς τώρα επιδιώκουμε την προσωρινή διαχείριση.

«Θα δούμε στο τέλος ποια θα είναι η τελική διαχείριση, αυτό που μας ενδιαφερει είναι να γίνει η διαχείριση με το μικρότερο κόστος»

Όσον αφορά στα αδέσποτα, ο δήμαρχος είπε ότι οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει εκ μέρους του Δήμου Τρίπολης, αλλά η Κτηνιατρική Υπηρεσία ζήτησε πάρα πολλά έγγραφα καθυστερώντας τις διαδικασίες.

«Δυστυχώς έφαγαν αρκετό χρόνο τα γραφειοκρατικά θέματα προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο».

«Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εντάχτηκε το κλειστό του ΔΑΚ  προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο για να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες» είπε ο δήμαρχος.

Είμαι περήφανος για τον εορτασμό του Πάσχα, για το πώς ο κόσμος εξέλαβε αυτές τις καταστάσεις και αυτό αποδοθεί από τους εκατοντάδες ανθρώπους που μίλησα αυτές τις μέρες.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.