Σμυρνιώτης: Αναπάντητα ερωτήματα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα (vid)

Σμυρνιώτης: Αναπάντητα ερωτήματα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα (vid)

Ιούλιος 28, 2016 - 19:38
0 σχόλια

"Ας μην κοροϊδεύουν άλλο τους πολίτες"

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Σμυρνιώτης την Πέμπτη 28 Ιουλίου, θέλοντας να σχολιάσει τα όσα ειπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, στην οποία, όπως ανέφερε, δεν απαντήθηκαν αρκετά ερωτήματα κυρίως από τον δήμαρχο.

Ο κ. Σμυρνιώτης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι εδώ και τρεις συνεδριάσεις ζητεί από τον δήμαρχο Δημήτρη Παυλή να τους παρουσιάσει έναν απολογισμό για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, όπως ο ίδιος είχε δεσμευθεί ότι θα κάνει.

«Ο κ. Παυλής μου είπε ότι ο κ. Χριστοδουλόπουλος θα μας δώσει τον απολογισμό. Εγώ επικοινώνησα μαζί του και μου είπε ότι ο ίδιος δεν έχει υπογράψει καμία σύμβαση με τον Δήμο, όπως και οι δύο άλλοι φερόμενοι βασικοί συντελεστές της προσπάθειας διεκδίκησης, δηλαδή ο καλλιτεχνικός επιμελητής και ο σύμβουλος επικοινωνίας. Το μόνο που μου είπε είναι ότι έχει κάποιο αρχείο με μερικά ποσά τα οποία διατέθηκαν από τα ποσά που κατέθεσαν οι χορηγοί. Είναι ιδιαίτερα σοβαρό το θέμα αυτό, δεν μπορεί το ΔΣ να αποδέχεται κάποιες χορηγίες και να μην ξέρει πού πηγαίνουν και να μοιράζονται κατά το δοκούν χωρίς να ξέρουμε και τι πήραμε με τα χρήματα αυτά.»

Ο κ. Σμυρνιώτης κάλεσε τον δήμαρχο να προσκομίσει ό,τι χαρτιά έχει για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Επίσης αναφέρθηκε στο Πανηγύρι της Τεγέας που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, άκουγε για νομιμότητες και καταλήξαμε στα ίδια τα περσινά.

«Μας είπαν ότι το πρόβλημα ήταν ότι έπρεπε να καταστούν κοινόχρηστοι χώροι από 14 έως 21 Αυγούστου, που γινόταν κάθε χρόνο και με το συμφωνητικό που είχε υπογράψει ο μισθωτής είτε με τον Τεγεατικό είτε με τους ιδιώτες των οποίων οι χώροι είναι μέσα στην κανονιστική, και γνωρίζαμε σε ποιον θα πάμε να εισπράξουμε τα τέλη του Δήμου.»

Στο θέμα του Αγίου Βλάση ο κ. Σμυρνιώτης τόνισε ότι ακόμα και μετά την επιστολή Φλαμπουράρη ήρθαν και νέα από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και ο Δήμος Τρίπολης ακόμα δεν έχει τοπικό σχέδιο διαχείρισης.

Ο Άγιος Βλάσης είναι επικίνδυνο να συνεχίζει να χρησιμοποιείται γιατί αν πιάσει φωτιά η καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη.

Οι «επιτυχίες» της δημοτικής αρχής συνεχίζονται, ανέφερε, με τα σχέδια για νέο Δημαρχείο. Ο κ. Σμυρνιώτης παρότρυνε τον δήμαρχο να φτιάξει πρώτα το παλαιό Δημαρχείο, όπως είχε δεσμευθεί, και μετά να συζητά για ανέγερση νέου.

Τέλος, μίλησε και για το θέμα των μισθωμένων από τον Δήμο χώρων  στάθμευσης πάρκινγκ λέγοντας ότι οι εκμισθωτές το 2015 δεν πήραν ούτε ένα ευρώ.

Ας μην κοροϊδεύουν άλλο τους πολίτες. Ο κόσμος θέλει μια στοιχειώδη αξιοπιστία, να περάσουν τα τρία χρόνια για να μπορέσει και πάλι ο Δήμος να βρει τη θέση που του αξίζει, αφού η σημερινή δημοτική αρχή ασχολείται με οτιδήποτε άλλο παρά με το να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του πολίτη και του Δήμου.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σμυρνιώτης: Αναπάντητα ερωτήματα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.