Σμυρνιώτης: Αδιαπραγμάτευτη η ίδρυση πολυτεχνικής σχολής στην Τρίπολη

Σμυρνιώτης: Αδιαπραγμάτευτη η ίδρυση πολυτεχνικής σχολής στην Τρίπολη

Απρίλιος 15, 2019 - 11:13
3 σχόλια

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη τη Δευτέρα 15 Απριλίου το πρωί, από φοιτητές, καθηγητές, διοικητικούς, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει για να αποτραπεί η διαφαινόμενη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας υποβάθμιση του τμήματος Πληροφορικής του ΠαΠελ.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Τρίπολη» Γιάννης Σμυρνιώτης, ο οποίος είπε:

«Σε λίγο συνεδριάζει η Σύγκλητος για να υπάρξει μια επίσημη θέση για τις συγχωνεύσεις και αναδιατάξεις για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ελπίζω η άποψη των παιδιών και του τμήματος, για την ίδρυση πολυτεχνικής σχολής στην Τρίπολη να στηριχθεί, ώστε να μην υπάρχει υποβάθμιση στην έδρα.

«Όρος αδιαπραγμάτευτος το τμήμα Πληροφορικής να μετατραπεί σε πολυτεχνική. Είναι απολύτως τεκμηριωμένο το αίτημα για μετατροπή του τμήματος σε πολυτεχνικό».

Ο κ. Σμυρνιώτης αναχώρησε αμέσως μετά για την Αθήνα, προκειμένου να παραστεί στη συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας που έχει προγραμματιστεί για τις 12:00.


3 Σχόλια

Συγγνώμη, τα παιδιά που σκίστηκαν στο διάβασμα για να περάσουν στο πολυτεχνείο με 18,5 γιατί θα πρέπει να δουν τους δικούς μας να μπαίνουν από την πίσω πόρτα και με τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα στο ΤΕΕ; Αυτό είναι η αριστεία του κ. Σμυρνιώτη; Ή μήπως είναι απολύτως τεκμηριωμένο ότι μια σχολή με βάση 11 έχει τη δυνατότητα να παράξει επιστήμονες του επιπέδου του πολυτεχνείου; Μας κακοπέφτει να γίνει σχολή μηχανικών 4ετους φοίτησης... βρε μπας και να ζητήσουμε να γίνει Ιατρική;

Μου αρέσει που όλοι βάζουν προμετωπίδα τα ακαδημαϊκά κριτήρια και ύστερα ζητούν με το έτσι θέλω τα επαγγελματικά δικαιώματα πολυτεχνικής σχολής. Ό,τι του φανεί του λολοστεφανή προς άγραν ψήφων.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.