Σμυρνιώτης: "Οι νίκες οδηγούν σε καλύτερα κομμάτια" - Μαναβόπουλος : "Χαίρομαι που επέστρεψα"

Σμυρνιώτης: "Οι νίκες οδηγούν σε καλύτερα κομμάτια" - Μαναβόπουλος : "Χαίρομαι που επέστρεψα"

Μάρτιος 09, 2011 - 07:16

Ο Αρκαδικός νίκησε τον Πανελευσινιακό και επέστρεψε στις νίκες στην Τρίπολη μετά από ένα μήνα και την ήττα από τον ΑΓΟΡ. Μετά το τέλος του παιχνιδιού και την επικράτηση με 76-61, ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του, αλλά και από το γεγονός ότι καλύφθηκε η διαφορά από τον αγώνα στην Ελευσίνα για τον πρώτο γύρο.

 

- Τελικά η άμυνα ήταν το κλειδί της νίκης...

- Αυτό ήταν σαφέστατο, όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και πριν καν βγούμε να παίξουμε το ματς. Είχαμε πει ότι το μυαλό μας και όλη η συγκέντρωσή μας, θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά στην άμυνα.
Από εκεί και πέρα στην επίθεση προσπαθήσαμε να βρούμε ισορροπία, έχοντας δουλέψει στο κομμάτι της τακτικής με το Γκιζογιάννη «τέσσερα» και νομίζω ότι πήγαμε καλά.
Όταν καταφέρνουμε, αυτό που είχαμε βάλει ως στόχο, να έχουμε δεκαπέντε ριμπάουντ διαφορά από την αντίπαλη ομάδα, νομίζω ότι είναι τεράστια διαφορά, κι αυτό νομίζω ότι ήταν το ένα σημείο στο οποίο κρίθηκε σήμερα το παιχνίδι.
Το άλλο είναι ότι όταν καταφέρνεις και κρατάς έναν παίκτη σαν τον Κακλαμάνο με συνδυασμένες άμυνες και προσωπικές στους 6 πόντους, νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο για την ομάδα. Από αυτό ξεκινήσαμε, σ’ αυτό τελειώσαμε και βέβαια να μην ξεχάσουμε το μεγάλο πάθος και διάθεση που είχαν τα παιδιά. Πιο πολύ βέβαια στην άμυνα η οποία τους έδινε και εμπιστοσύνη στην επίθεση.

-Στα τελευταία δευτερόλεπτα ζήτησες time out, για να καλύψει ο Αρκαδικός την διαφορά; Ρωτάω για να μην παρεξηγηθεί…
Με την ίδια λογική και με πολύ μεγαλύτερη, θα γίνω «καυστικός», αλλά έτσι είναι η ζωή, θα έπρεπε να παρεξηγηθώ πολύ περισσότερο όταν μόλις την 2η αγωνιστική στα τελευταία δευτερόλεπτα είχαν πάρει time-out με σκοπό να κάνουν τη διαφορά από το +12 στο +14 που τελικά και έγινε. Πόσο μάλλον εάν ήταν αυτή η διαφορά στο +13 ή στο +14 που ήταν και έπρεπε να την κάνουμε +15, γιατί να μην την κερδίσουμε.
Είμαστε πολύ κοντά στη βαθμολογία, την άλλη αγωνιστική μπορεί να είμαστε ισόβαθμοι, αλλά θα μετρήσει σίγουρα η διαφορά. Αν ήταν η διαφορά στο +7 ή στο +5, εγώ τουλάχιστον έχω δείξει δείγματα και της προσωπικότητας, αλλά και του ήθους μου και δεν θα έπαιρνα ποτέ time-out. Άρα αυτό σημαίνει ότι το πήρα αποκλειστικά και μόνο για να κερδίσω τη διαφορά. Κάτι που νομίζω ότι δεν έγινε στον πρώτο γύρο, που όμως δεν σημαίνει κάτι. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει για την ομάδα του και το πώς μπορεί να επιλέξει να χειριστεί τον πάγκο του.

-Για την επιθετική ωριμότητα των παικτών του Αρκαδικού…
- Νομίζω συνέβη αυτό, γιατί πολύ απλά ποτέ μέχρι τα τελευταία 50 δεύτερα του παιχνιδιού δεν σκεφτήκαμε τη διαφορά. Δηλαδή πάντα σκεφτόμασταν να παίξουμε και να κερδίσουμε το ματς. Από εκεί και πέρα ότι μας έδωσε το παιχνίδι το διεκδικήσαμε και το πήραμε και φτάνοντας στο τελευταίο λεπτό, κοιτάζοντας τη διαφορά μας εκείνη την ώρα και εγώ από τον πάγκο και τα παιδιά από τον αγωνιστικό χώρο λειτουργήσαμε με αποκλειστικό σκοπό, από τη στιγμή που είχαμε «κλειδώσει» το ματς, να πάρουμε και τη διαφορά. Ήταν λογικό και όντως δείξαμε ωριμότητα όλοι οι παίκτες και στο ένα και στο άλλο κομμάτι και τους αξίζουν ειλικρινά συγχαρητήρια.

-Για την συνέχεια υπάρχει το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ολυμπιάδα Πατρών…
- Κάθε παιχνίδι τώρα, έτσι όπως είμαστε σ’ αυτή τη θέση, νομίζω ότι ειδικά μετά τη νίκη στο Άργος είναι σαν να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Επειδή είμαστε κάθε μέρα με το προπονητικό τιμ, πολλές ώρες και με τα παιδιά και όλη την ομάδα, νομίζω ότι η νίκη στο Άργος εκτός από τη νίκη και τους δύο βαθμούς, ήταν πολύ δυνατό το ψυχολογικό κομμάτι. Πιστεύω ότι και γι’ αυτό μπήκαμε έτσι στο παιχνίδι και κάθε ματς το αντιμετωπίζουμε εντελώς αυτούσια, διαφορετικά, και δεν νομίζω ότι έχουμε σκέψεις για ένα τρίτο, τέταρτο ή πέμπτο παιχνίδι.
Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτό κοιτάμε, γι’ αυτό έχουμε σκοπό και σαφώς η ομάδα είναι σαν να κάνει νέο ξεκίνημα. Είμαστε σε καλό δρόμο, επέστρεψε και ο Γκιζογιάννης ο οποίος μας έδωσε σίγουρα αυτοπεποίθηση, ωριμότητα και σοβαρότητα μέσα στο παιχνίδι μας και μαζί με τους άλλους δέσανε. Οι δύο νίκες μας οδηγούν σε καλύτερα κομμάτια και ψυχολογικά και τεχνικά.

Μαναβόπουλος: «Δίκαια κέρδισε ο Αρκαδικός»
«Χαίρομαι που επέστρεψε στην Τρίπολη»

O Σωκράτης Μαναβόπουλος ύστερα από τρία συνεχόμενα χρόνια παρουσίας στην Τρίπολη, όπου πανηγύρισε δύο ανόδους με την φανέλα του Αρκαδικού και την περσινή μεγάλη χρονιά στην Α2 κατηγορία, επέστρεψε ως αντίπαλος το βράδυ του περασμένου Σαββάτου με την φανέλα του Πανελευσινιακού, επέστρεψε στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης ως αντίπαλος βλέποντας παλιούς καλούς φίλους.
Στο παιχνίδι, ο πρώην αρχηγός του Αρκαδικού φάνηκε ιδιαίτερα επηρεασμένος σημειώνοντας μόλις 1 πόντο με 1/2 βολές και 0/3 σουτ, αγωνιζόμενος για περίπου 16 λεπτά. Ειδικά το κόψιμο που δέχτηκε στο πρώτο ημίχρονο από τον Κατιάκο και μάλιστα σε χουκ, δεν αντικατοπτρίζει το ταλέντο του ως παίκτης και σίγουρα δεν ήταν ο «Σόκο» που όλοι γνωρίζουμε.
Ο ίδιος πάντως μετά τη λήξη του παιχνιδιού μόνο καλά λόγια είχε να πει για την Τρίπολη και τον Αρκαδικό, λέγοντας πώς ένιωσε πολύ όμορφα με την επιστροφή του και βλέποντας καλούς φίλους.
«Σίγουρα, ένιωσα ευχάριστα συναισθήματα. Ήμουν άλλωστε εδώ τρία χρόνια. Είδα πολλούς παλιούς φίλους που σίγουρα δεν τους έχω χάσει αφού τα λέμε. Πολύ όμορφα ένοιωσα. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον Πανελευσινιακό. Στόχος μας ήταν η σωτηρία και μπορέσαμε στον α’ γύρο να εξασφαλίσουμε αυτό. Σίγουρα έχουμε κάποια συνεχόμενα ατυχή αποτελέσματα και ψάχνουμε από ψυχολογικής πλευράς να κάνουμε κάποια νίκη, οπότε πλέον κοιτάζουμε το ματς της επόμενης αγωνιστικής στην έδρα μας.
Σίγουρα μετράει πολύ στην ψυχολογία το γεγονός ότι έχουμε τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Σίγουρα ο στόχος έχει επιτευχθεί, αφού θέλουμε λίγες νίκες ακόμη για να εξασφαλίσουμε και ουσιαστικά το στόχο.
Ο Αρκαδικός στην έδρα του είναι πολύ δυνατός και έχει δείξει ότι του αρέσει να τρέχει. Κάναμε πολλά λάθη και δεν παίξαμε καθόλου καλά. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και ο Αρκαδικός σήμερα δίκαια κέρδισε».

Σταύρος Κουκάκης

 

Ειδήσεις: