Σκουπίδια κ ανακύκλωση: η καθυστέρηση μπορεί να είναι ευκαιρία (video)

Σκουπίδια κ ανακύκλωση: η καθυστέρηση μπορεί να είναι ευκαιρία (video)

Ιούνιος 09, 2011 - 12:45

- Ημερίδα για τηνανακύκλωση από το Δήμο Τρίπολης χθες

Της Χριστίνας Τσιορωτά
  Ουραγός στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων η Περιφέρεια Πελοποννήσου δύναται να πρωτοπορήσει και να χρησιμοποιήσει απευθείας τις νέες τεχνολογίες και τις νέες δράσεις ώστε να επιτύχει την ολοκληρωμένη διαχείριση. «Η καθυστέρηση η οποία είναι γεγονός για την περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί να μετατραπεί σε

ευκαιρία» δήλωσε ευθαρσώς ο κύριος Ανδρέας Λουκάτος, μελετητής του Περιφερειακού σχεδιασμού, χθες από το Αποστολοπούλειο πνευματικό κέντρο στη διάρκεια της ομιλίας του στα πλαίσια της ημερίδας που διοργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης για τα στερεά απόβλητα και την ανακύκλωση .

Από τον κ. Λουκάτο παρουσιάστηκε ο περιφερειακός σχεδιασμός . Δόθηκαν στοιχεία και αριθμοί, αναφέρθηκαν στόχοι και δράσεις. Τα σημαντικότερα εξ αυτών είναι η μείωση του όγκου των απορριμμάτων μέσα από την ανακύκλωση , η δημιουργία των υποδομών που θα στηρίξουν την ανακύκλωση και φυσικά τα «πράσινα σημεία» σε όλη την Πελοπόννησο.
Τα οφέλη της ανακύκλωσης αλλά και η σημερινή στάση και συμπεριφορά όλων μας από καθημερινές συνήθειες, (πετάμε το μπουκαλάκι έξω από το παράθυρο) αναπτύχθηκαν από τον υπεύθυνο του ΚΔΑΥ Τρίπολης Νίκο Λαγό ο οποίος συνεχάρη το Δήμο Τρίπολης για τις άμεσες ενέργειες του ώστε να ενταχθεί στην ανακύκλωση.
Εκ της Ε.Ε.Α.Α δόθηκε το πλαίσιο της εταιρίας, ο στόχος αλλά και τα αποτελέσματα της δράσης ενώ από τον κ. Βασίλη Γιόκαρη που συντόνισε και την εκδήλωση οι αναφορές ήταν για την κομποστοποίηση και τους τρόπους που εύκολα ο καθένας μας μπορεί να την πετύχει.
Ο Δήμος Τρίπολης τοποθετεί σε λίγες μέρες τους μπλε κάδους που παρέλαβε την περασμένη Πέμπτη ενώ στόχος έιναι να λάβει και ένα 2ο αποριμματοφόρο ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ανακύκλωσης. Σήμερα δε ξεκίνησε πόρτα –πόρτ αη ενημέρωση των πολιτών στους οποίους και βασίζεται η επιτυχία της ανακύκλωσης.
Αυτήν την στιγμή Τρίπολη και Μεγαλόπολη είναι οι ενταγμένοι Δήμοι στο πρόγραμμα ενώ με ζέση το επιδιώκει και η Γορτυνία ο Δήμαρχος και της οποίας βρέθηκε στην ημερίδα…
Οι ομιλίες, τα στοιχεία και τα όσα αναφέρθηκαν υπήρξαν άκρως ενδιαφέροντα ωστόσο η ακατάλληλη ώρα ( 5 το απόγευμα) και η ενδεχομένως όχι και τόσο καλή ενημέρωση για την διεξαγωγή της οδήγησε σε μικρή προσέλευση κόσμου στο πνευματικό κέντρο. Αξιοσημείωτη δε ήταν και η απουσία του ίδιου του δήμου , των δημοτικών συμβούλων πέραν ελαχίστων…
Στη διάρκεια της εκδήλωσης περισσότεροι σύμβουλοι, της πλειοψηφίας έδωσαν το παρόν, ενώ για μισή ώρα βρέθηκε στο χώρο και ο Βουλευτής Ανδρέας Λυκουρέντζος. (αποχώρησε ένεκα της κομματικής εκδήλωσης στο επιμελητήριο).
Στην αίθουσα δεν κατεγράφη παρουσία των άλλων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου γεγονός που σαφέστατα και στηλιτεύεται… Μετά το πέρας της εκδήλωση υπήρξε ενημέρωση πως βρέθηκε στην αίθουσα ο σύμβουλος της παράταξης Παυλή Ν. Τσιαμούλος, ο οποίος βέβαια δεν βρέθηκε ως εκπρόσωπος της παράταξης.
Οι αιρετοί βέβαια σε τέτοιες δράσεις οφείλουν αν δίνουν το παρόν, όλο το Δ.Σ έπρεπε να βρίσκεται στην αίθουσα, αλλά και εκείνοι που παρίστανται να μην επιλέγουν τις… πίσω θέσεις.
Ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα για τα απόβλητα , την ανακύκλωση και την ευθύνη των πολιτών και σαφέστατα θα μπορούσε να έχει προετοιμαστεί καλύτερα…

Χ.Τ

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/b5konsx2sws