Σκοτωμός στην Αργολίδα: Σουβλιστοί σκύλοι και αντιπαραθέσεις για πανεπιστήμιο στο Κουτσοπόδι...

Σκοτωμός στην Αργολίδα: Σουβλιστοί σκύλοι και αντιπαραθέσεις για πανεπιστήμιο στο Κουτσοπόδι...

Οκτώβριος 25, 2019 - 12:23
1 σχόλια

Φωτογραφία EUROKINISSI

Στους Δήμους Άργους - Μυκηνών και Ναυπλίου επικρατεί αναβρασμός τις τελευταίες ημέρες, ενώ οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους έχουν χαρακτηριστικά «μάχης». Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ Άργους, τη συζήτηση μονοπώλησε η κόντρα Καμπόσου - Χειβιδόπουλου για τα δύο βραβεία «ματαιοδοξίας», όπως αποκαλούνται, τα οποία απονεμήθηκαν στον δήμαρχο Άργους Δημήτρη Καμπόσου. Η αντιπολίτευση αναφέρθηκε στο ζήτημα, καθώς ο κ. Καμπόσος μετέβη στις Κάννες για να βραβευθεί και για να προβληθεί ο Δήμος στο εξωτερικό, όπως έλεγε, ωστόσο η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι χρησιμοποίησε χρήματα του Δήμου -περίπου 9.000 ευρώ- για να μεταβεί στις Κάννες και να παραλάβει δύο «αγορασμένα» βραβεία. Ο κ. Καμπόσος αναφερόμενος στα Ελληνικά Hoaxes, το site που αποκάλυψε τι βραβεία είναι αυτά και πώς δίνονται, είπε ότι πίσω από το συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο βρίσκεται ο... Τζορτζ Σόρος (πλήρες ρεπορτάζ του argolidaportal.gr δείτε ΕΔΩ).

Στην ίδια συνεδρίαση, όμως, συνέβη και κάτι ακόμα: ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος αναφέρθηκε στη δημιουργία σχολής στο Κουτσοπόδι, σε ακίνητο που ετοιμάζει ο Δήμος. Είχε πει χαρακτηριστικά: «Μακάρι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να φέρει κι άλλες σχολές έχουμε χώρους και μάλιστα ένα μεγάλο ακίνητο που ετοιμάζουμε τώρα να ολοκληρώσουμε στο Κουτσοπόδι το οποίο είναι δωρεά και έχει προχωρήσει. Είναι 1500τ.μ χώρος και αν χρειαστεί έχουμε κι άλλους χώρους για να στεγάσουμε Πανεπιστημιακές σχολές».

Ύστερα από δύο ημέρες, η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης κυρία Σοφία Δημάκη, με ανακοίνωσή της προτείνει την εγκατάσταση του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Κουτσοπόδι. Ο κ. Καμπόσος σε ανακοίνωσή του, την οποία συνοδεύει και απο το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει ότι η κυρία Δημάκη ήτα παρούσα στο ΔΣ και άρα ουσιαστικά παρουσιάζει την ιδέα ως δική της, την κατηγορεί ότι οικειοποιήθηκε τη δική του την πρόταση.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στο Άργος, στο γειτονικό Ναύπλιο το ΔΣ συνέταξε ψήφισμα για τη μη χρήση του στρατοπέδου για την εγκατάσταση μεταναστών, όπως υπονοείται σε αυτό, ενώ ζητεί την απόδοσή του στον Δήμο, εφόσον κλείσει.

Πάντως, αίσθηση προκάλεσε μια φράση του κ. Ραφαήλ Μπαρού, αντιδημάρχου, ο οποίος υπογραμμίζοντας τον τουριστικό ρόλο του Ναυπλίου που θα υποβαθμιζόταν με τη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών, είπε: «Κοιτάμε μόνο το στρατόπεδο. Αν βρεθούν κάποιοι ξενοδόχοι κερδοσκόποι να φιλοξενήσουν μετανάστες, εμάς δεν μας νοιάζει; Τι σημαίνει τουριστικά για οικονομία πόλης; Τι σημαίνει αν εγώ το Πάσχα σουβλίζω αρνί και ο άλλος το σκύλο;...» (δείτε το βίντεο ΕΔΩ).


Υπάρχει 1 Σχόλιο

γιατι ειπε ψεμματα? μας πειραζει να λεμε την αληθεια με τους λαθρο-κλπ-κλπ ?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.