Σκορίνης: Με πόνο καρδιάς η κυβέρνηση πούλησε τη ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη (vid)

Σκορίνης: Με πόνο καρδιάς η κυβέρνηση πούλησε τη ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη (vid)

Φεβρουάριος 05, 2018 - 12:58
3 σχόλια

«Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις στα προβλήματα της περιοχής»

O Νίκος Σκορίνης μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του κλιμάκιου που προετοιμάζει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, στην οποία μίλησε για το συνέδριο και τους στόχους του.

Ο κ. Σκορίνης ανέφερε ότι, εκτός απροόπτου, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 23-24 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη. Έτσι, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντήσει 45 φορείς περίπου από την Αρκαδία με στόχο να καταγραφούν τα ζητήματα και οι σκέψεις τους, προκειμένου τα αιτήματα να συλλεχθούν και να φτάσουν στα αρμόδια υπουργεία και να τεθούν προς επίλυση. 

Η Ελλάδα φαίνεται ότι κάθε χρόνο είναι και καλύτερα

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικές με τη λιγνιτική εποχή και το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, ανέφερε: «Με πόνο καρδιάς αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε την εκχώρηση λιγωτικών μονάδων και στηνΜεγαλόπολη και στην Πτολεμαΐδα, όμως πρέπει να είμαστε καθαροί και ξάστεροι και να πούμε ότι η μορφή αυτή ενέργειας έχει τετελεσμένο χρονικό ορίζοντα».

Ξεκαθάρισε ότι  δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας και ότι, όπως ο κ. Σταθάκης έχει τονίσει, όταν μια περιοχή χάνει μια τέτοια δυναμική, όπως τα εργοστάσια της ΔΕΗ, θα πρέπει να υπάρξει αναπτυξιακό σχέδιο.

Είμαστε εδώ για να καμφθούν οι ανισότητες και στην Αρκαδία, για να υπάρξει ένα σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής, υπάρχουν δυνατότητες

Όσον αφορά στα απορρίμματα, ο κ. Σκορίνης επεσήμανε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα το οποίο επιβαρύνει με πολλά πρόστιμα τους πολίτες. 

«Οι Δήμοι θέλουν κάτι άλλο, η Περιφέρεια κάτι άλλο, αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να λυθούν μεταξύ των τοπικών κοινωνιών παρά μέσω κάποιας κρατική παρέμβασης. Το ακούμε και το συζητάμε και ελπίζουμε να δοθεί η κατάλληλη λύση»
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σκορίνης: Με πόνο καρδιάς η κυβέρνηση πούλησε τη ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη


3 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.