Σκοπευτικοί και κυνηγετικοί αγώνες στο ξωκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων στον ιστορικό λόφο της Τρίπολης (pics,vid)

Σκοπευτικοί και κυνηγετικοί αγώνες στο ξωκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων στον ιστορικό λόφο της Τρίπολης (pics,vid)

Μάρτιος 17, 2019 - 15:14
0 σχόλια

«Στο μπαλκόνι» της Τρίπολης και στο ξωκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων πραγματοποιήθηκε θεία λειτουργία, και μνημόσυνο για τον μεγάλο απελευθερωτή του γένους Θεόδωρο Κολοκοτρώνη την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Όπως κάθε χρόνο, έγιναν οι ετήσιοι σκοπευτικοί και κυνηγετικοίαγώνες,  παράδοση των κυνηγών την οποία ακολουθούν πολλά χρόνια, καθώς ο Κολοκοτρώνης και τα παλικάρια του πραγματοποιούσαν σκοπευτικούς αγώνες για να εξασκούνται στο σημάδι και για να είναι ετοιμοπόλεμοι.

Την ευθύνη διεξαγωγής των αγώνων είχε ο Κυνηγετικός και Σκοπευτικός Σύλλογος Τρίπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σκοπευτικοί αγώνες έχουν τις ρίζες τους από τα χρόνια της Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς, όπου ο Κολοκοτρώνης και τα παλικάρια του στον ιστορικό λόφο πραγματοποιούσαν σκοπευτικούς αγώνες για να εξασκούνται στο σημάδι. Δίπλα στο ξωκκλήσι βρίσκεται βράχος ο οποίος έχει μορφή θρόνου. Η παράδοση αναφέρει ότι σε αυτόν τον βράχο καθόταν ο Κολοκοτρώνης, αγνάντευε την Τριπολιτσά και έστηνε τα σχέδιά του για την απελευθέρωσή της.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του κ. Δημόπουλου και του Καλοφωλιά προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Γιορτή των Αγιών Θεοδώρων με σκοπευτικούς αγώνες


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.