Το σκληρό πρόσωπό τους δείχνουν οι Δήμοι της Αρκαδίας στους αστέγους

Το σκληρό πρόσωπό τους δείχνουν οι Δήμοι της Αρκαδίας στους αστέγους

Ιανουάριος 07, 2019 - 19:02
10 σχόλια

Χώρους φιλοξενίας των άστεγων και των ευπαθών κοινωνικά ομάδων έχουν ετοιμάσει αρκετοί δήμοι της χώρας καθώς σε αρκετές περιπτώσεις το θερμόμετρο βρίσκεται υπό του μηδενός για αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα.

Ο δήμος Πατρέων με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους δημότες ότι ο χώρος φιλοξενίας των αστέγων στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο θα συνεχίζει τη  λειτουργία του μέχρι και την Τετάρτη 9 Γενάρη και επίσης παρέχεται φαγητό και ζεστό μπάνιο.

Επίσης η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ιλίου με στόχο την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται από τις χαμηλές θερμοκρασίες, τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου και την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 ενημερώνει ότι θα λειτουργήσουν θερμαινόμενοι χώροι.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και οι δήμοι που δεν έχουν λάβει ανάλογες πρωτοβουλίες, με αποτέλεσμα να απουσιάζει εντελώς ο προγραμματισμός και η μέριμνα για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Δεν είναι μόνο οι άστεγοι εκείνοι που χρειάζονται βοήθεια αλλά δυστυχώς υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν έχουν την πολυτέλεια να γεμίσουν τους καυστήρες με πετρέλαιο, ούτε έχουν την οικονομική άνεση για να ζεστάνουν το σπιτικό τους.

Σημειωτέον ότι στους Δήμους Γορτυνίας, Τρίπολης και Μεγαλόπολης όπου υπάρχουν χιόνια τις νυχτερινές ώρες ο υδράργυρος πέφτει στους -7.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες άστεγος βρήκε τραγικό θάνατο στην Τρίπολη εξαιτίας του παγετού. Αλλά μην ξεχνάμε…. η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε δημοσία δαπάνη.

Για ακόμα μία φορά η Πολιτεία δείχνει την παγερή αδιαφορία της στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Οι αρμόδιες αρχές, έστω και καθυστερημένα, ας διαθέσουν μια αίθουσα με θέρμανση για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Ας έχουν οι πολίτες που κάνουν χρήση των κοινωνικών δομών του Δήμου τη δυνατότητα να μην ξεπαγιάσουν για ακόμα μία νύχτα.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 

10 Σχόλια

Ποιος εισαγγελέας ρε νου@@@@; Υπάρχουν καταγεγραμμένοι άστεγοι; Και σε ποιους δήμους!! Άντε ποια ότι θέλετε γράφετε!!

Πολύ καλή η παρατήρηση σας! Από την άλλη όμως έχουμε άλωση που κοστίζει 83 χιλιάρικα για 45 λεπτά. Αμ πως!

Δεν πειράζει και αν πεθάνει κανένας άστεγος. Να προσέχουμε μην μας κρυώσουν οι λαθρομετανάστες και χάσουμε κανένα φράγκο από την ΕΕ.

Εμεις εχουμε μια χαρα πυροτεχνηματα, γουρνοπουλες και πανηγυρια, τι να λεει τωρα αν πεθανει και κανενας αστεγος.?? Αφου γινεται και η κηδεια δημοσια δαπανη ολα οκ..

Τι άκυρα θέματα είναι αυτά, τις αδέσποτες ψυχούλες τις λογαριάζει κανείς την ώρα που χαιδεύει το καθαρόαιμό του πίνοντας το κονιάκ μπροστά στο τζάκι;

ΠΡΟΒΛΗΜΑ 1. ΔΕΣ ΤΟN ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣ ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. 2. ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ, ΣΥΝΕΧΙΣΕ 3. ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΣΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ. 4, ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΑ "ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ"

@12:28 Να φανταστώ αδέσποτες ψυχούλες δεν λες τους άστεγους συμπολίτες μας αλλά τα αδέσποτα σκυλιά της πόλης.. Να φανταστώ έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία τα αδέσποτα.

Μας εχετε πριξει με κατι αδεσποτα! Στο φυσικο τους περιβαλλον τα θελατε και εκει ειναι συμφωνα με τους ευρωπαικους νομους! Οσο για τους αστεγους υπαρχει η προνοια νομιζω και η Τομυ Τριπολης για οτιδηποτε χρειαστουν. Κ τελος θελω να τονισω οτι με τα σχολια που βλεπω το πιστευω πλεον οτι οι ηληθιοι ειναι ανικητοι! Καλησπερα σας!!!

Με πρωτοβουλίες,δράσεις & μέσα από συμμετοχή σε κρατικά &ευρωπαϊκά προγράμματα ο εκάστοτε Δήμος επιχειρει να στηρίξει δημότες που οι σκληρές οικονομικές συνθήκες τους έχουν οδηγήσει στην ανέχεια. Επιπλέον στη διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του εκάστοτε Δημου.Εκει γίνονται οι εγγραφές των απόρων δημοτών.Εαν υπάρχει!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.