Σκηνές φρίκης στους δρόμους του Παρ. Άστρους με τα αδέσποτα σκυλιά

Σκηνές φρίκης στους δρόμους του Παρ. Άστρους με τα αδέσποτα σκυλιά

Μάρτιος 27, 2015 - 08:44
0 σχόλια

Εκτός ελέγχου η κατάσταση:

Aπό το astrosnews.gr

Σκηνές και περιστατικά που δεν τιμούν μια σύγχρονη κοινωνία ανθρώπων, πόσο μάλλον μια κοινωνία που θέλει να ονομάζεται «πολιτισμένη» και «ευρωπαϊκή» και να διοικείται ως τέτοια, λαμβάνουν χώρα καθημερινά στους δρόμους του Παραλίου Άστρους μέσα από την …ανήκεια συνύπαρξη ανθρώπων, κατοικίδιων και αδέσποτων σκύλων. Εκτός της έντονης και επιθετικής πολλές φορές παρουσίας των συγκεκριμένων ζωών, τα οποία όλο και πληθύνονται, δημιουργώντας  συνεχώς περισσότερες περιοχές «γκέτο» που δύσκολα μπορεί να προσπελάσει κάποιος πεζός χωρίς να δεχθεί επίθεση -ιδιαίτερα μετά την δύση του ηλίου- δύο χαρακτηριστικά περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, φανερώνουν πως η κατάσταση πλέον βρίσκεται εκτός ελέγχου ενέχοντας τεράστιους κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την δημόσια υγεία τόσο ανθρώπων και κατοικίδιων όσο και των ίδιων των αδέσποτων ζώων.

Στην πρώτη περίπτωση είχαμε την μανιασμένη επίθεση αδέσποτων σκύλων σε άλλο μικρό συνοδευόμενο σκύλο αλλά και στην -συμπολίτισσα μας- ιδιοκτήτρια του, με αποτέλεσμα το μικρό σκυλάκι να βρεθεί ημιθανές με μεγάλα τραύματα σε άλλο σημείο πλησίον της επίθεσης και η ίδια να υποστεί τραύματα στο χέρι. Τουτέστιν, στο Παράλιο Άστρος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, εν έτει 2015 δεν μπορεί κάποιος να βγάλει το κατοικίδιο του συνοδευόμενο και δεμένο για βόλτα σε δημόσιο χώρο, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του ζώου και η σωματική ακεραιότητα του ίδιου…

Στην δεύτερη περίπτωση, γίναμε μάρτυρες ενός περιστατικού που ειλικρινά μας προκάλεσε αισθήματα αποτροπιασμού για την τεράστια και φονική καθυστέρηση των υπευθύνων να αντιμετωπίσουν ένα ζήτημα για το οποίο επανειλημμένως έχουν παραπονεθεί πολίτες, τοπικές αρχές του Παραλίου Άστρους (επισήμως και με υπογραφές) κι έχουν αναρτηθεί πλείστα δημοσιεύματα: Το βράδυ της Δευτέρας, αυτοκίνητο που κινούνταν επί της οδού Βασ. Δουζένη κατευθυνόμενο προς την πλατεία του Παρ. Άστρους χτύπησε ένα από τα 4 ή 5 αδέσποτα σκυλιά που κινούνταν ως αγέλη επί της συγκεκριμένης οδού στο ύψος περίπου του Διοικητηρίου. Από την πρόσκρουση το άτυχο ζώο σφάδαζε από τους πόνους κάτω ακριβώς από τις μπροστινές ρόδες του οχήματος ενώ από τύχη δεν προκλήθηκε και άλλο ατύχημα από τα οχήματα που ακολουθούσαν. Αμέσως προκλήθηκε ένα σκηνικό ανείπωτης φρίκης, με τα ουρλιαχτά του τραυματισμένου ζώου να προκαλούν ρίγη στα στομάχια όσων παρακολουθούσαμε το περιστατικό, τα υπόλοιπα αδέσποτα να ουρλιάζουν-γαυγίζουν ταυτόχρονα προφανώς αντιλαμβανόμενα τι έχει συμβεί, ο επίσης άτυχος οδηγός -του οχήματος που χτύπησε το ζώο- κάτασπρος από τον φόβο να προσπαθεί απεγνωσμένα να το απεγκλωβίσει το σκύλο που σφάδαζε, δυο νεαρές κοπέλες από άλλα οχήματα που σταμάτησαν να κλαίνε και παρακαλάνε τον οδηγό να μην κάνει κινήσεις που προκαλούν πόνο στο τραυματισμένο ζώο ενώ στα μπαλκόνια των γύρω κατοικιών -όπως ήταν φυσικό με τόσο θόρυβο- βγήκαν κάτοικοι οι οποίοι έβαλαν τις φωνές και μερικά …Γαλλικά απευθυνόμενοι  στον Δήμο και τους υπεύθυνους που αδιαφορούν και ανέχονται την κατάσταση με τα αδέσποτα. Τελικώς, μετά από αρκετή προσπάθεια το άτυχο ζώο απεγκλωβίστηκε και διέφυγε αιμόφυρτο. Κανείς δεν μπόρεσε να το εντοπίσει μέσα στη νύχτα ενώ είναι αμφίβολο αν κατάφερε να επιβιώσει…

Ο μοναδικός λόγος που το παραπάνω περιστατικό δημοσιεύεται με καθυστέρηση λίγων ημερών ήταν η προσπάθεια ανάκτησης ψύχραιμης και συγκροτημένης σκέψης, μετά το σοκ της μαρτυρίας και προκειμένου τα γεγονότα να παρουσιαστούν όπως συνέβησαν και οι εκφράσεις του κειμένου να μην επιφέρουν επιπτώσεις πέραν της ενημερωτικής τους διάστασης.

Μετά από τόση και διαχρονική αδιαφορία των υπευθύνων, ειλικρινά δεν υπάρχει καμία προσδοκία πια για εξεύρεση ουσιαστικής λύσης, ακόμη κι αν δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στην παρούσα σελίδα αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου που υποτίθεται θα λύσουν το πρόβλημα. Ανάλογες ανακοινώσεις άλλωστε είχαν επαναληφθεί και στο παρελθόν. Το μέγεθος που έχει λάβει όμως το πρόβλημα πλέον αναγκάζει κάθε συνειδητοποιημένο άνθρωπο που ντρέπεται και φρίττει με την συγκεκριμένη κατάσταση να κινηθεί -συλλογικά ή ατομικά- στη αξιοποίηση του μέγιστου δυνατού νομικού-πολιτειακού μέσου ή δυνατότητας δημοσιότητας που θα προκαλέσει πια αναγκαστικά την επιτέλεση του καθήκοντος και την ανάληψη της ευθύνης για αυτή την αθλιότητα. Αν θέλουμε ακόμα να λεγόμαστε άνθρωποι…!

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.