Σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Τρίπολη, 1950 (pics)

Σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Τρίπολη, 1950 (pics)

Σεπτέμβριος 09, 2018 - 17:02
2 σχόλια

Σκηνές από την καθημερινή ζωή της Τρίπολης φέρνουν στα μάτια μας μπροστά φωτογραφίες τις οποίες δημοσίευσε η κυρία Ασπασία Μπιρμπίλη στον λογαριασμό Παλιές Φωτογραφίες και Γραφικοί Τύποι της Παλιάς Τριπολιτσάς στο Facebook. Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν αρχικά στη σελίδα της Λίζας Κουτσαπλη Liza's Photographic Archive of Greece - Φωτογραφικά άλμπουμ της Ελλάδας και ανήκουν στον φωτογράφο Armin Haab.

Σε αυτές αποτυπώνεται η πλατεία Αγίου Βασιλείου, όπου σε πρώτο πλάνο βλέπουμε τους αμαξάδες της εποχής και τους στιλβωτές υποδημάτων επί το έργον. Ακόμα, παίρνουμε μια ιδέα για το πώς γίνονταν οι αγοραπωλησίες των ζωντανών στο Γουρνοπάζαρο της πλατείας Βαλτετσίου (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ το άρθρο του Χρήσου Μήτσια). Χαρακτηριστικό το πορτρέτο του μικρού κοριτσιού που συμμετέχει στο παζάρι, με το κορδελάκι στα μαλλιά, για να εξασφαλίσει τον άρτον τον επιούσιον.

Επίσης, ένας πωλητής αβγών, ένα παιδί έξω από κηροπλαστείο, δύο γυναίκες συζητούν κάτω από τις λαμπαδίτσες για το Πάσχα, συνθέτουν εικόνες από την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζούσαν εδώ πριν από μισό και πλέον αιώνα.

Κάθε τεκμήριο, κάθε μικρότερης ή μεγαλύτερης σημασίας στοιχείο που έρχεται στο φως, αποτελεί μια ψηφίδα της ιστορίας του τόπου μας και έχει ιδιαίτερη σημασία.


2 Σχόλια

Η κυρια ασπασια αναπολεί το παρελθόν. Μονο το σεχι ειναι ακομα ετσι. 50s as she's like it. I'm talking about herself.

TΟ ΝΑ ΑΝΑΠΟΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ.ΑΝ ΤΟ ΣΕΧΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΤΟΤΕ Η ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ Η ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ.ΤΟ ΣΕΧΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ....ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΙ ΟΛΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ.ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.