Σκέψεις για μία κατηγορία με δύο ομίλους στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο την νέα σεζόν

Σκέψεις για μία κατηγορία με δύο ομίλους στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο την νέα σεζόν

Μάιος 19, 2020 - 21:23
0 σχόλια

Σκέψεις, σενάρια αλλά και προτάσεις υπό προυποθέσεις φαίνεται πως μπαίνουν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων αναφορικά με την νέα αγωνιστική σεζόν στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο στην μετά Covid-19 εποχή.

Η ΕΠΣ Αρκαδίας εξετάζει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Αρκαδικού ποδοσφαίρου με σκεπτικό και γνώμονα το οποίο βασίζεται και αποσκοπεί στο να μπορέσουν να ανακουφιστούν οικονομικά τα σωματεία σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και απρόβλεπτη χρονικά περίοδο βάση των όσων συμβαίνουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι σκέψεις από πλευράς ΕΠΣ Αρκαδίας σχετικά με την αναδιάρθρωση έχουν να κάνουν με την δημιουργία μιας μεταβατικής ποδοσφαιρικής χρονιάς με την δημιουργία μιας κατηγορίας με δύο ομίλους βασισμένους σε γεωγραφικά κριτήρια (όμιλος Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας μαζί, όμιλος Τρίπολης, Γορτυνίας και Μεγαλόπολης).

Σε μια περίπτωση τέτοια θα έχουμε δύο ομίλους χωρισμένους με γεωργραφικά κριτήρια όπου θα υπάρχει σε κάθε όμιλο ο αριθμός των 10 ομάδων όπως υπολογίζεται (με την ευχή να μην έχουμε αποχώρηση σωματείου) όπου στην πρώτη φάση φάση θα έχουμε πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών για τον κάθε όμιλο και εν συνεχεία μπαράζ.

Στα μπαράζ οι τρεις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα παίξουν play off για να αναδειχθεί ο νέος πρωταθλητής που θα πάρει την άνοδο στην Γ' Εθνική κατηγορία ενώ σε ότι έχει να κάνει με τον υποβιβασμό οι τέσσερις τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο θα πέφτουν χωρίς να αποκλείεται και εδώ το σενάριο να έχουμε play out.

Σε ότι έχει να κάνει με το κομμάτι του υποβιβασμού η εξέλιξη της πανδημίας θα καθορίσει και αν τελικά πέσουν ομάδες  η όχι. Σε περίπτωση υγειονομικής ομαλότητας τον ερχόμενο χειμώνα θα έχουμε υποβιβασμό των τεσσάρων από κάθε όμιλο είτε με απλή είτε με διαδικασία play out με τον ιο να καθορίζει ουσιαστικά τις εξελίξεις και για την μεθεπόμενη αγωνιστική σεζόν.

Η ΕΠΣ Αρκαδίας με ξεκάθαρη πρόθεση να βοηθήσει τα σωματεία σε μια ιδιαίτερα δύσκολη αγωνιστική σεζόν αναμένεται να προτείνει την δομή πρωταθλήματος που αναφέρουμε παραπάνω στα σωματεία με όποιες επιπλέον διαφωροποιήσεις η και προτάσεις βελτίωσης από τα ίδια τα σωματεία.

Η Ένωση μας δίνει την μπάλα στα χέρια των σωματείων (είναι σε διαδικασία ενημέρωσης) με μια συγκεκριμένη πρόταση για την νέα αγωνιστική σεζόν και αναμένει από τις ομάδες του νομού μας τις δικές τους προτάσεις και ιδέες για την βελτίωση του Αρκαδικού ποδοσφαίρου και φυσικά την δυνατότητα να εγκρίνουν η όχι ένα τέτοιο ενδεχόμενο με μια κατηγορία και δύο ομίλους για μια μεταβατική ποδοσφαιρική χρονιά.

Οι εξελίξεις μέσα στο επόμενο διάστημα θα είναι σημαντικές και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Αρκαδίας όπου και θα αναλυθούν εκτεταμένα εκεί οι προτάσεις ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας φαίνεται πως θα έχουν οικονομικό αντίκτυπο με τις σκέψεις της ΕΠΣ Αρκαδίας για τα σωματεία να έχουν να κάνουν με το να μπορέσουν να βοηθηθούν και να σταθούν στα πόδια τους με άξονα το παρών και προοπτική το μέλλον του Αρκαδικού ποδοσφαίρου.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.