Σκανδαλίδης – Καψής: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και θα δώσει μάχη (video)

Σκανδαλίδης – Καψής: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και θα δώσει μάχη (video)

Δεκέμβριος 10, 2014 - 22:20
11 σχόλια

«H χώρα βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή»

Στην Τρίπολη βρέθηκαντην Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου οι κκ. Κώστας Σκανδαλίδης και ο Παντελής Καψής,στο πλαίσιοανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης. Λίγο πριν από τις ομιλίες τους, οι κκ. Καψής και Σκανδαλίδης παραχώρησανσυνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ,απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα που τους ετέθησαν.

Στην εισήγησή του ο κ. Παντελής Καψής μίλησε για τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας οι οποίες έχουνδρομολογηθεί.«Η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή ύστερα από πέντε χρόνια πολύ σκληρών θυσιών. Πρέπει να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα», τόνισε,«καθώς έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά την πολιτική αβεβαιότητα, γεγονός το οποίο έχει φανεί από τις απαιτήσεις της κοινωνίας. Αν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μπορούμε να προσβλέπουμε σε πολύ καλύτερες μέρες για την ελληνική οικονομία». Έπειτα μίλησε για τιςδημοσκοπήσεις,κάνονταςευθεία επίθεση στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο δείχνει να προηγείται, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα κόμμα το οποίο στην πραγματικότητακανείς δεν ξέρει τι είναι αυτό που προτείνει και επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να κάνει όλα αυτά που υπόσχεται.

Ο κ. Σκανδαλίδης παίρνοντας τον λόγο στη συνέχεια είπε ότι είναι φανερό ότι έχουμε μπει στην τελευτεία πράξη της μνημονικής περιόδου. Η τελευταίααξιολόγηση θα γίνει προς τα τέλη Φεβρουαρίου, τόνισε. Έτσι, ο πολιτικός χρόνος συμπιέζεται αφόρητα και είναι πολύ φυσική εξέλιξη η επιτάχυνση της διαδικασίας της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Έπειτα οι δύο εκπρόσωποι του ΠαΣοΚ απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα, ερωτήθηκαν αν θεωρούν ότι στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ υπάρχουν δύο τάσεις ανάμεσα στα στελέχη, με αυτούς που επιθυμούντην επιστροφή Παπανδρέου και αυτούς που τάσσονται υπέρ του τωρινού αρχηγού του κινήματος, του κ. Βενιζέλου. Ο κ. Σκανδαλίδης απάντησε:

«Δεν είμαστε στο 2007, έχουμε ξεπεράσει αυτή την περίοδο και έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Ο κ. Παπανδρέου ταυτίζεται με την πορεία του ΠΑΣΟΚ και δεν θα οδηγήσει την παράταξη εκεί που δεν πρέπει. Πολύ κακή η υπηρεσία προσφέρουν μερικοί που σπρώχνουν τον κ. Παπανδρέου να κάνει κόμμα ή οτιδήποτε άλλο».

Για το ενδεχόμενο προώρων εκλογών και για την ύπαρξη της Ελιάς ο κ. Σκανδαλίδης απάντησε: «Το ΠαΣοΚ με την ευρεία έννοια της δημοκρατικής παράταξης είναι παρόν και θα δώσει μάχη».

Οι δύο εκπρόσωποι του ΠαΣοΚ, όπως ήταν αναμενόμενο,δέχτηκαν ερώτηση για τον κ. Δήμα, ο οποίος είναι ένα ενεργό μέλος του κόμματος της ΝΔ,καθώς αυτή τη στιγμή είναι ευρωπαϊκός επίτροπος και αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σκανδαλίδης είπε: «Ο θεσμός του Προέδρου δεν έχει καμία αρμοδιότητα η οποία να του επιτρέπει να παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή της χώρας. Ο κ. Δήμας είναι ένα  ήπιος πολιτικός , μετριοπαθής και έχει εμπειρία και γνώσεις στις ευρωπαϊκές σχέσεις».

Ο Κ. Καψής θέλησε και αυτός να συμπληρώσει λέγοντας: «Ως επίτροπος είχε μια πολύ καλή θητεία στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, όπου σε μερικά ζητήματα υπήρξε πρωτοπόρος».

Κλείνοντας τη συνέντευξη,δέχτηκαν και μία τελευταία ερώτηση, σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο εθνικής συνεννόησης, στην περίπτωση που γίνουν πρόωρες εκλογές και  έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε θέσεις που αποσταθεροποιούν τη χώρα προφανώς δεν υπάρχει σύγκληση. «Δεν θα πάμε να συνεργαστούμε με ένα κόμμα το οποίο προτείνει διαγραφή των διεθνών συμφωνιών». Στη συνέχεια,χωρίς να αποκλείε ικανένα ενδεχόμενο, είπε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσαρμοστεί με μια πραγματικότητα και τύχει να έρθει πρώτο κόμμα, το ΠαΣοΚ πρώτα θα στηρίξει τον σχηματισμό της ευρύτερης συνεννόησης μιας κυβέρνησης όλων των δυνάμεων που μπορούν να δώσουν μάχη που να εξασφαλίζειτην πολιτική σταθερότητα και την εθνική ενότητα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Στην Τρίπολη ο Σκανδαλίδης και ο Kαψής


11 Σχόλια

ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΞΕΤΣΙΠΩΣΙΑ ΑΠ`ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.......(υ.γ. .......τις φωτογραφίες τι τις θες ρε arcadia και ρεζιλευεις τους ανθρώπους? )

Φασκελοκουκούλωστα,----Ρε γελοία απομεινάρια που είναι η φωτογραφία<<Τσίπρα -Αγγελοπούλου>>;;;;;ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ,ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ....... Αγαπητέ κύριε Κουκουλόπουλε. Σας άκουσα να λέτε μέσα στη Βουλή, πως υπάρχουν τελικώς οι φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στο Salon de Bricolage με τις κυρίες Μαριάννα Λάτση και Γιάννα Αγγελοπούλου. Φαντάστηκα πως για να το λέει ένας βουλευτής, έτσι θα είναι, διαφορετικά είναι ψεύτης και προβοκάτορας. Περίμενα λοιπόν τις επόμενες ημέρες να παρουσιάσετε ή τις φωτογραφίες ή τις αποδείξεις για τις φωτογραφίες. Ως σήμερα δεν το κάνατε. Οπότε δικαιούται οποιοσδήποτε να θεωρήσει πως η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί να ορίζεται από τέτοιους όρους έστω και «αθώας» λάσπης εντυπώσεων την οποία επιλέξατε.Πολιτικα πεθαμένοι!!!ΖΩΗ ΣΕ ΕΜΑΣ....

μεσο ορο ηλικιας 78. σα εκδηλωση του παμε ειναι. εφυγαν ολοι και πηγαν στ συριζα... και οι εικονα τωρα ειναι αντιστροφη απο το παρελθον... χαχαχαχα 1%

Ότι και να λέτε εσείς, ο Σκανδαλίδης με τον Καψή κατάφεραν εχτές και μάζεψαν ΟΛΟΥΣ τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, από την Αρκαδία, σε μια συγκέντρωση. Μπράβο τους.

Αυτοί που βρέθηκαν στο πνευματικό κέντρο ήταν άνθρωποι που πήγαν απο συναίσθημα άνθρωποι που δεν προσδοκούν ότι κάποτε το ΠΑΣΟΚ θα γίνει κυβέρνηση για να επωφεληθούν είναι άνθρωποι που δεν πήδηξαν απο το καράβι όπως έκαναν πολλοί καπεταναίοι αλλά συνεπείς με τα πιστεύω τους την ιδεολογία τους και τις συνειδήσεις τους( κάτι που ξέχασε η ηγεσία)παρέμειναν για να πουν τις απόψεις τους ακόμα και να διαπληκτιστούν και όλα αυτά με στόχο να φτιάξουν το χώρο τους δηλαδή το κέντρο ένα χώρο που θα επανακαθορίσει την ιδελογική του ταυτότητα. ένα χώρο που πρέπει να αποφασίσει με ποιούε είναι , θα είναι με το λαό ή με το κεφάλαιο ? ¨ολοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να απενοχοποιηθούν και πρέπει να βρουν μια διέξοδο και ένα όραμα. Μπορερί αυτό το ΠΑΣΟΚ να δώσει όραμα? Η απάντηση είναι σίγουρα όχι,Αν δεν κάνουν στην άκρη οι Βανιζέλος Παπανδρεόυ και πολλά απο τα πρωτοκλασάτα στελέχοι που διοίκησαν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και να πραγματοποιηθεί συνέδριο λαϊκής βάσης που να αναδείξει έναν νέο (σε μυάλο) ηγέτη και αύθαρτο που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της κοινωνίας και να μπορεί να συσπειρώσει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου .Δεν με ενδιαφέρει πως θα λέγεται το κόμμα αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ Ελιά ή μηλιά . Εμείς οι λίγοι σήμερα ανήκουμε στην μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη των Ελευθέριου Βενιζέλου του Χαρίλαου Τρικούπη και Αλέξανδρου Παπαναστασίου και αυτή μου την πρόικα δεν την χαρίζω σε κανένα αλλά θα παλέψουμε να την καθαρίσουμε απο λαμόγια που είδαν το κόμμα ως μέσο για την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους επιδιώξεων. Είναι απαίτηση του λαού να αναγεννηθεί το κέντρο για να βρεί μια διέξοδο και αυτή η διέξοδος δεν είναι σίγουρα ο συριζα απόδειξη ότι σε συνδυκάτα σε φοιτητικές και δημοτικές εκλογές ήταν πέμπτο τέταρτο και τρίτο κόμμα. Στο ΠΑΣΟΚ του 81 δεν υπήρχε ΟΣΕ ΔΕΗ ΕΛΜΕ ΟΤΟΕ ΟΤΕ Δημοι που ,μην ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ. Σήμερα ο σύριζα είναι κόμμα διαμαρτυρίας που αναγκάζονται πολλοί να προσφεύγουν εκεί (και όχι άδικα αφου προδώθηκαν) Τώρα που δεν ελπίζουμε σε κυβερνήσεις και προνόμιακές θέσεις είναι η μεγάλη ευκαιρία να ασχοληθούμε εμείς οι κεντροαριστεροί με το πραγματικό νόημα της πολιτικής τώρα που αυτοί που κατείχαν θέσεις έχουν μεταπηδήσει στο συριζα για να βολευτούν .Αλήθεια που ήταν στην εκδήλωση υποψήφιοι δήμαρχοι που παρακαλούσαν τα προηγούμενα χρόνια να πάρουν το χρίσμα του πασοκ που ήταν υποψήφιοι βουλευτές, και υπουργοί που ήταν αυτοί που τους διόριζαν διοικητές σε νοσοκομεία σε πανεπιστήμια και σε δημόσιες υπηρεσίες/ Που ήταν αυτοί που έφτιαξαν ενοικιαζόμενα δωμάτια (βίλες) με παρεμβάσεις υπουργών για να χρηματοδοτηθούν? Που ήταν όλοι αυτοί?RESET ΚΥΡΙΟΙ ΧΩΡΊΣ ΕΣΑΣ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ, ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ . ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ . ΔΥΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΝΟΣ ΓΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΡΩΑΤΗΡΙΟ ΕΞΙΣΟΥ ΓΕΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΜΕΛΕΣ.

*** καλα τα εχεις φτιαξει δεκα παιδια ειδικους συμβουλους αντε να δουμε αν μπορουν να σε εκλεξουν αυτοι που εφτιαξες

οι περισσοτεροι διοριστηκαν και θελουν να διορισουν παιδια και εγγονια για αυτο πανε σε τετοιες εκδηλωσεις ενω μετα βριζουν πασοκ και Νδ

ΓΡΑΦΙΚΟΙ *** ΡΙΞΑΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΞΩ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΑΦΑΝΤΟΙ ΡΕΜΑΛΙΑ

*** ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΞΑΔΕΡΦΟ ΣΟΥ ΤΟΝ *** ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.