Σίτιση στα σχολεία: Όλο το πρόγραμμα για 9 σχολεία στον Δήμο Τρίπολης

Σίτιση στα σχολεία: Όλο το πρόγραμμα για 9 σχολεία στον Δήμο Τρίπολης

Σεπτέμβριος 22, 2018 - 11:12
1 σχόλια

Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. Φ.14/ΦΜ/133730/Δ1/8-8-2018 Υ.Α. (ΦΕΚ 3508Β’/21-8-2018), η Υπηρεσία μας προβαίνει σε οδηγίες ως προς την εφαρμογή του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα».
Συγκεκριμένα, σας ενημερώνουμε ότι το εν λόγω πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σταδιακά εντός του διδακτικού έτους 2018-2019 για όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Πίνακα 1 και 2 (συν. 1). Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος θα ανακοινώνεται σε κάθε σχολική μονάδα εγκαίρως από το Ανάδοχο.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ – ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών των επιλεγμένων σχολείων, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων-κηδεμόνων αυτών (συν. 2, υπόδειγμα υπεύθυνων δηλώσεων).
Το μενού του προγράμματος αφορά και στις πέντε (5) εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στo πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου (Π.Δ. 97/2017 (ΦΕΚ 109/Α’/01-08-2017)) ως ακολούθως:

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» μεταβαίνουν στις οριζόμενες από το Σύλλογο Διδασκόντων αίθουσες. Ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» διαρκεί ως τις 13.45 για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, οπότε και αποχωρούν από το σχολείο. Για τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» λήγει, όπως προβλέπεται από το ισχύον πρόγραμμα του Ολοημέρου, στις 14.00.

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων όλων των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο ανωτέρω πρόγραμμα, σε ειδική συνεδρίασή τους, κατά την έναρξη του προγράμματος, αποφασίζουν α) τον καθορισμό των απαραίτητων αιθουσών που κατά περίπτωση κρίνονται αναγκαίες για την υλοποίηση του προγράμματος β) τις ειδικότερες λεπτομέρειες που αφορούν στην οργάνωση και υλοποίηση της όλης διαδικασίας και γενικότερα τη ρύθμιση όλων των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τυχόν ιδιαιτερότητες της σχολικής μονάδας.

Όσον αφορά τα ολιγοθέσια σχολεία και ειδικότερα τα 1/θέσια, 2/θέσια και 3/θέσια και λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους, δίνεται στο σχολείο, με σχετική πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων, η δυνατότητα επιλογής του χρόνου εφαρμογής του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με την παρ. α3, του άρθρου 1, της με αρ. πρωτ. Φ.14/ΦΜ/133730/Δ1/8-8-18 Υ.Α. (ΦΕΚ 3508Β’/21-8-2018), οι Διευθυντές των συμμετεχόντων Δημοτικών Σχολείων οφείλουν να συγκεντρώσουν τις Υπ. Δηλώσεις συμμετοχής των μαθητών στο πρόγραμμα (συν. 2 ), όπου θα αναφέρονται τυχόν αλλεργίες - δυσανεξίες αυτών και να τις αποστείλουν στο/στους Συντονιστή/ές του προγράμματος στην οικεία Δ/νση Π.Ε. μέχρι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Δείτε στο συνημμένο που ακολουθεί τα σχολεία όπου θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα σε όλη τη χώρα. Στην Αρκαδία, στον Δήμο Τρίπολης:

ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 1ο ΔΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 3ο ΔΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 5ο ΔΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 6ο ΔΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 7ο ΔΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 8ο ΔΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 10ο ΔΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΣ ΝΕΣΤΑΝΗΣ
ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΣ ΣΤΑΔΙΟΥ

Δείτε ΕΔΩ όλες τι λεπτομέρειες του διατροφικού προγράμματος.

 

Ειδήσεις: 
Συνημμένα αρχεία: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.