Σήμερα σχηματίζεται η νέα κυβέρνηση

Σήμερα σχηματίζεται η νέα κυβέρνηση

Ιανουάριος 27, 2015 - 09:38
0 σχόλια

Δέκα υπουργεία θα στελεχώνουν τον κυβερνητικό μηχανισμό

Σήμερα Τρίτη 27/1 αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Μάλιστα, η νέα κυβέρνηση το πιθανότερο είναι να ορκιστεί εντός της ημέρας, αφού πρώτα εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία τεσσάρων υπερ-υπουργείων.

Φαίνεται ότι ο κ. Γ. Δραγασάκης θα είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο κ. Γ. Βαρουφάκης θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών. Ο Γ. Σταθάκης προορίζεται να αναλάβει το υπερ-υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπου ο κ. Τσίπρας σκέφτεται να τοποθετήσει και τους κκ. Ε. Τσακαλώτο και Γ. Σακελλαρίδη.

Ο κ. Π. Λαφαζάνης το πιθανότερο είναι να αναλάβει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ο κ. Θ. Δρίτσας μάλλον θα κατευθυνθεί στο υπουργείο Άμυνας, ο κ. Δ. Στρατούλης κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο Εργασίας, ενώ ο Κ. Τσουκαλάς είναι το φαβορί για το υπουργείο Παιδείας.

Το υπερ-υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ίσως αναλάβει ο κ. Π. Σκουρλέτης, ενώ ο κ. Π. Κουρουπλής «ακούγεται» για το Υγείας. Το υπουργείο Εξωτερικών μάλλον θα αναλάβει ο κ. Ν. Κοτζιάς, ακαδημαϊκός, ενώ για το υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αλλά και του Φώτη Κουβέλη, σε μια προσπάθεια «ανοίγματος» του κ. Τσίπρα προς αριστερές δυνάμεις.

Ο Ν. Παππάς θεωρείται βέβαιον ότι θα αναλάβει υπουργός Επικρατείας, με αρμοδιότητες επικοινωνίας και πληροφοριών, ενώ ο Ν. Βούτσης εμφανίζεται από χθες επικρατέστερος πρόεδρος της Βουλής.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.