Σήμερα ψηφίζονται 120 δόσεις, 13η σύνταξη και μείωση ΦΠΑ

Σήμερα ψηφίζονται 120 δόσεις, 13η σύνταξη και μείωση ΦΠΑ

Μάιος 15, 2019 - 13:13
0 σχόλια

Ψηφίζεται μετά το μεσημέρι το πολυνομοσχέδιο για τις 120 δόσεις σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και δήμους. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται οι τροπολογίες για τη 13η σύνταξη και τη μείωση του ΦΠΑ, οι οποίες τίθενται σε ισχύ από την Δευτέρα 20 Μαΐου. Σε νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, προχώρησε η κυβέρνηση. Με τις τροποποιήσεις επεκτείνονται σε 24 και 36 οι δόσεις για τις οφειλές στην εφορία που έχουν τα Νομικά Πρόσωπα, ενώ μειώνεται ο ΦΠΑ στο 13% στα προϊόντα του καφέ στο ράφι και σε άλλα προϊόντα στο σούπερ μάρκετ. Κρυφά σημεία υπάρχουν στη 13η σύνταξη, ενώ κερδίζουν μόνον όσοι έχουν συντάξιμες αποδοχές έως 833 ευρώ.

Το πακέτο των μέτρων ελάφρυνσης που ψηφίζεται στη Βουλή δεν αποκλείεται να τεθεί στο αυριανό Eurogroup, δήλωσε χθες Ευρωπαίος αξιωματούχος διευκρινίζοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν επιφυλάξεις σε ορισμένα κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Για πλήρως συμβατά με το διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο μέτρα, μιλά το υπουργείο Οικονομικών.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.