Σήμερα η υπογραφή της Προγραμματικής Συμφωνίας για την διοικητική μεταρρυθμιση στην Αυτοδιοίκηση

Σήμερα η υπογραφή της Προγραμματικής Συμφωνίας για την διοικητική μεταρρυθμιση στην Αυτοδιοίκηση

Ιανουάριος 16, 2018 - 09:49
0 σχόλια

Η Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), για τη Δράση «Αναδιοργάνωση και διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού – Απλούστευση και προτυποποίηση διαδικασιών λειτουργίας των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού – Πιλοτική λειτουργία», πρόκειται να υπογραφεί σήμερα Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018, στις 11:30 π.μ., στο Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27 & Δραγατσανίου 2, αίθουσα 301, 3ος όροφος).

Την Προγραμματική Συμφωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, θα υπογράψουν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.Εκ μέρους του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, θα παραστεί ο Αναπληρωτής υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης.

Η εν λόγω Δράση εντάσσεται στο Έργο «Αναδιοργάνωση και Λειτουργικός Εκσυγχρονισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ενώ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μεγαλύτερης προσπάθειας για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την ουσιαστική υποστήριξη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Χώρας και του διοικητικού εκσυγχρονισμού της.

Ειδικότερα, στοχεύει στο σχεδιασμό ενός νέου, σύγχρονου επιχειρησιακού μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω της απλούστευσης των διαδικασιών λειτουργίας τους, της δημιουργίας προτύπων αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών, της εκπόνησης προδιαγραφών των αναγκαίων πληροφοριακών συστημάτων και τέλος, μέσω του σχεδιασμού προγραμμάτων κατάρτισης για την αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.