Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης

Μάιος 17, 2018 - 12:36
0 σχόλια

Δέκα εκατομμύρια άνθρωποι χάνονται κάθε χρόνο

17 Μαΐου 2018 : Η Παγκόσμια Ένωση κατά της Υπέρτασης (WHL) γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης (WHD). Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υπέρτασης είναι το «Know Your Numbers» με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης σε όλο τον πληθυσμό για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης (BP).

Η Αρτηριακή Υπέρταση:

• Αποτελεί σημαντικό παράγοντα εμφάνισης σοβαρών και πιθανώς θανατηφόρων όπως εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακές προσβολές και άλλες καρδιαγγειακές επιπλοκές

• 10 εκατομμύρια ζωές χάνονται κάθε χρόνο άσκοπα λόγω της αυξημένης αρτηριακής πίεσης

• ΜΟΝΟ οι μισοί των πασχόντων με υψηλή αρτηριακή πίεση, το γνωρίζουν

• Αυτοί οι θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί. Και αυτό είναι που πρέπει να τονιστεί

Το May Measurement Month (MMM) είναι μια παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης με επικεφαλής την Διεθνή Εταιρεία Υπέρτασης (ISH), η οποία εκπροσωπείται από κορυφαίους επιστήμονες όλου του κόσμου, με κοινό γνώμονα την αύξηση της προσβασιμότητας στον έλεγχο της πίεσης του αίματος ως τον δυνητικά πιο αποτελεσματικό τρόπο για τη μείωση των επιβλαβών επιπτώσεων της υπέρτασης στην υγεία.

Τα μέτρα που συμβάλλουν στην πρόληψη της αρτηριακής υπέρτασης είναι εκείνα που συμβάλλουν και στη θεραπεία της ήδη ανεπτυγμένης νόσου. Για αυτό το λόγο, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) μαζί με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σχεδίασαν το infographic «5 απλά βήματα..για να μειώσουμε το αλάτι σε λιγότερο από 5 γρ την ημέρα» (το infographic μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ ) που στόχο έχει στη σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.  Το συγκεκριμένο έντυπο- infographic έχει συμπεριληφθεί στον EFAD  και βραβευτεί απο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας  ως ένα ιδιαίτερα δημοφιλές εργαλείο για την παρουσίαση  πολύπλοκων πληροφοριών, στοιχείων ή γνώσεων γρήγορα και με σαφήνεια.

(ΠΗΓΗ: hda.gr)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.