Σήμερα ανακοινώνονται οι αποφάσεις για τα κλειστά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Σήμερα ανακοινώνονται οι αποφάσεις για τα κλειστά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Νοέμβριος 20, 2019 - 10:58
0 σχόλια

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες επίκειται η ανακοίνωση της λειτουργίας κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων σήμερα στις 11:30, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο θα λειτουργήσουν κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, ενώ θα δημιουργηθούν δομές σε Κρήτη, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα συγκεκριμένα κέντρα στην ενδοχώρα είναι πιθανό να ξεπεράσουν τα 10. Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές θεωρούν πως είναι εφικτός στόχος η μετεγκατάσταση 20.000 αιτούντων άσυλο προς την ενδοχώρα έως τις πρώτες εβδομάδες του 2020.

Ο λόγος που τα προαναχωρησιακά κέντρα θα δημιουργηθούν στα νησιά είναι ότι με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία δεν θα έχει πρόσχημα να μην δέχεται επαναπροωθήσεις όσων εισήλθαν στην Ελλάδα και η αίτησή τους για την παροχή ασύλου απορρίφθηκε τελεσίδικα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κλειστά κέντρα θα δημιουργηθούν κυρίως σε εγκαταλειμμένες βιομηχανικές μονάδες


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.