Σημαντικές παρουσίες επιστημόνων στη διημερίδα για τη Φυσική στην Τρίπολη (photos+video)

Σημαντικές παρουσίες επιστημόνων στη διημερίδα για τη Φυσική στην Τρίπολη (photos+video)

Απρίλιος 25, 2015 - 20:11
0 σχόλια

Η Φυσική μάγεψε τους μαθητές της Τρίπολης

Ξεκίνησε το Σάββατο 25 Απριλίου η διημερίδα που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Φροντιστήριο «ΑΝΟΔΟΣ» με θέμα «Οι Μαθητές... συναντούν τη Φυσική και η Φυσική Μαγεύει». Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης, με πάρα πολλούς μαθητές οι οποίοι θέλησαν να μάθουν πράγματα πέρα από τα σχολικά βιβλία, να αγγίξουν την πραγματική μαγεία της Φυσικής.

Λίγο πριν από την έναρξη της διημερίδας, οι εισηγητές και οι διοργανωτές μίλησαν στην κάμερα του ArcadiaPortal για τις θεματικές και το περιεχόμενο της διημερίδας, αλλά και για την επιστήμη που αγαπούν.

Αρχικά, ο Tσιτομενέας Στέφανος, ομότιμος Καθηγητής ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ και αντιπρόεδρος της ‘Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, μίλησε για την προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου και των μαθητών για τις νεότερες εξελίξεις στη συναρπαστική αυτή επιστήμη. Προηγμένα ζητήματα όπως διαστημικά θέματα ή θέματα ενέργειας ή ζητήματα που άπτονται της ακτινοβολίας και της σεισμολογίας αναπτύχθηκαν κατά την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης. «Η Φυσική μαγεύει», τόνισε, αναφερόντας ότι τα παιδιά που βρέθηκαν εκεί, είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν πράγματα τα οποία δεν αναφέρονται στα σχολικά βιβλία και δεν διδάσκονται λόγω της περιορισμένης σχολικής ύλης.

Στη συνέχεια, μίλησε ο κ. Μακρόπουλος Κωνσταντίνος, ομότιμος καθηγητής της Σεισμολογίας στο Παν/μιο Αθηνών, ο οποίος μίλησε στους μαθητές για το φαινόμενο του σεισμού, θέμα το οποίο δυστυχώς είναι επίκαιρο, εξαιτίας του μεγάλου σεισμού των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε το Νεπάλ και στοίχισε τη ζωή σε πάνω από χίλιους ανθρώπους το Σάββατο, 25 Απριλίου. Ο κ. Μακρόπουλος τόνισε ότι στην Ελλάδα επειδή υπάρχει μεγάλη σεισμική δραστηριότητα, ενώ στην Ευρώπη θα πρέπει οι πολίτες να μάθουν να ζουν με τους σεισμούς, και να πληροφορούνται σωστά σε σχέση με τα μέτρα που μπορεί να λάβουν ώστε να περιορίζουν τον κίνδυνο όσο το δυνατόν γίνεται.

Ακολούθως, ο κ. Κούρος, ο οποίος είναι φυσικός και διευθυντής του φροντιστηρίου «ΑΝΟΔΟΣ», μίλησε για τη σημαντικότητα της διημερίδας και κάλεσε τους μαθητές αλλά και όλους όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μια γεύση από τον κόσμο της Φυσικής, να βρεθούν την Κυριακή 26 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο έτσι ώστε να παρακολουθήσουν αλλά και να λάβουν μέρος στα πειράματα που θα γίνουν.

Έπειτα, ο κ. Φιλντίσης Παναγιώτης, Α’ αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Φ., μίλησε για την άλλη όψη της Φυσικής, για τις μεγάλες ανακαλύψεις και τα μεγάλα επιτεύγματα. Τα παιδιά μπορούν εξηγώντας κάποια φαινόμενα να εξερευνήσουν τη Φυσική και να την αγαπήσουν. «Μέσα από αυτή τη διαδικασία έχουμε μια κοινωνική ευθύνη οι φυσικοί να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά με άλλο τρόπο, έτσι ώστε να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τη Φυσική αλλά και την εκπαίδευση γενικότερα», υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Σαμπράκος, φυσικός και πρόεδρος τοπικού παρατηρήματος Ελλήνων Φυσικών, μίλησε για τον ενθουσιασμό τον οποίον επέδειξαν τα παιδιά που βρέθηκαν εκεί. «Θα κάνουμε κάτι διαφορετικό», τόνισε, «με τις γνώσεις τω επιστημόνων και τα πειράματα. Η Φυσική μαγεύει», είπε κλείνοντας, αναφέροντας όμως ότι και οι μαθητές μαγεύουν τους εκπαιδευτικούς.

 

 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Διημερίδα «Οι Μαθητές... συναντούν τη Φυσικ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.