Σημαντικά μειωμένος ο αριθμός δικαιούχων του Κοινωνικού Μερίσματος

Σημαντικά μειωμένος ο αριθμός δικαιούχων του Κοινωνικού Μερίσματος

Δεκέμβριος 03, 2019 - 17:50
0 σχόλια

Χωρίς κοινωνικό μέρισμα θα μείνουν κατά πάσα πιθανότητα την φετινή χρονιά 8 στους 10 Έλληνες οι οποίοι έλαβαν πέρυσι τον χριστουγεννιάτικο «μποναμά». Και αυτό γιατί η επιδοματική αυτή ενίσχυση απευθύνεται μόνον στα εξαιρετικά ασθενή οικονομικά στρώματα.

Σύμφωνα με το insider.gr, δεδομένου ότι εφέτος το υπερπλεόνασμα θα διαμορφωθεί κοντά στα 440 εκατ. ευρώ, έναντι 1,5 δισ. ευρώ πέρυσι, ο δημοσιονομικός χώρος για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος είναι αισθητά μειωμένος.

Θα ανέλθει σε περίπου 200 εκατ. ευρώ, από 800 εκατ. ευρώ το 2018.

Πέρυσι το κοινωνικό μέρισμα δόθηκε σε περίπου 1,3 εκατ. δικαιούχους, με το ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης να κυμαίνεται από 200 ευρώ έως 1.200 ευρώ.

Εφέτος ο αριθμός των δικαιούχων θα ανέρχεται σε 200.000 νοικοκυριά και το μέρισμα θα κυμαίνεται από 500 έως και 1.000 ευρώ, θα δοθεί σε όσους σήμερα πληρούν τα κριτήρια του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.