«Σιγεί» το ιστορικό δισκοπωλείο Ταλούμη στην Τρίπολη

«Σιγεί» το ιστορικό δισκοπωλείο Ταλούμη στην Τρίπολη

Φεβρουάριος 12, 2016 - 14:00
6 σχόλια

Άλλο ένα ιστορικό κατάστημα της πόλης μας βάζει λουκέτο, ύστερα από μισό αιώνα συνεχούς λειτουργίας, κατά τη διάρκεια του οποίου πορεύτηκε χέρι-χέρι με τις εξελίξεις στον χώρο της μουσικής. Πρόκειται για το δισκοπωλείο Ταλούμη στην Τρίπολη.

Το Arcadia Portal συνομίλησε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου με τον κ. Θοδωρή Ταλούμη. «Το κατάστημα λειτουργεί από το 1969. Από την εποχή των κασετών 8-track, των μπομπίνων, των μπομπινοφώνων, της κασέτας, του βινυλίου, και τέλος του CD. Έχουμε πουλήσει χιλιάδες δίσκους».

Από το 1982 έως και το 1995, το δισκοπωλείο λειτούργησε και ως βίντεο κλαμπ. Ήταν η «χρυσή εποχή» του βίντεο. Όπως μας είπε ο κ. Ταλούμης, στο κατάστημα οι πελάτες μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 5.500 βιντεοκασέτες VHS, Beta, 2000.

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 50 ΤΑ ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί κλείνουν τα δισκοπωλεία στην Ελλάδα το ένα μετά το άλλο; Ένας λόγος είναι το Διαδίκτυο, λέει ο κ. Ταλούμης, αλλά ο πιο σημαντικός είναι οι εφημερίδες, οι οποίες τα τελευταία δέκα χρόνια προσφέρουν τις δουλειές των μουσικών αγοράζοντας τα έργα τους πολύ φθηνά.

«Στην Ελλάδα υπήρχαν 2.200-2.300 δισκοπωλεία. Συνολικά στην Πελοπόννησο πρέπει να έχουν απομείνει δύο με τρία», μας είπε ο κ. Ταλούμης για ένα επάγγελμα που σβήνει καθώς καθείς πια στο Διαδίκτυο μπορεί να αναζητήσει τα πάντα, ενώ μειώνεται και ο αριθμός των ανθρώπων που επιθυμούν να έχουν ολοκληρωμένες συλλογές στη δισκοθήκη τους και όχι σε κάποιον σκληρό δίσκο υπολογιστή.

Αλίμονο, τίποτα δεν μένει ίδιο στη ζωή και όλα αλλάζουν. Το ιστορικό δισκοπωλείο κλείνει οριστικά το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, και παίρνει μαζί του ένα κομμάτι από το παρελθόν των ηλικίας σαράντα και άνω Τριπολιτών.
 


6 Σχόλια

Τα σύννεφα είναι κατάρα κι απειλή. Τα σύννεφα με σκεπάζουν. Κι είναι σιωπή. "Οταν έρχονται τα σύννεφα" Μάνος Χατζιδάκις

Κρίμα....

πραγματικα κριμα,για μας καλο ηταν να περναμε και να το βλεπουμε αλλα αν δεν μπορει να τα βγαλει περα,που καθε αλλο παρα λογικο ειναι πλεον,δεν μπορουμε να κανουμε κατι..κριμα..

Με έφερνε ο πατέρας μου....βιντεοκασσέτες,δίσκους..ότι πρότεινε ο Θοδωράκης ήταν εγγύηση.Να είστε υγιείς και να χαίρεστε τις οικογένειές σας.Κύκλοι που κλείνουν....κύκλοι που ανοίγουν στο σπιράλ της ζωής.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.