Σίφουνας ανόδου… Εθνικός –Αρκαδικός 67-79

Σίφουνας ανόδου… Εθνικός –Αρκαδικός 67-79

Μάρτιος 28, 2015 - 19:14
1 σχόλια

Ο Καρύδας μοίραζε, ο Χατζής εκτελούσε

Σαν σίφουνας πέρασε ο Αρκαδικός από την έδρα του Εθνικού πετυχαίνοντας μία πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη κάνοντας ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την άνοδο του στην Α1.

Με άμυνα για σεμινάριο και επιθέσεις καλά διαβασμένες ο Αρκαδικός χτύπησε όλες τις αδυναμίες της ομάδας του Εθνικού φτάνοντας με άνεση στο ‘’ροζ’’ φύλλο αγώνα περνώντας  από την καυτή  έδρα της Δραπετσώνας .

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη ο Νίκος Χατζής που πήρε μία άτυπη ρεβάνς μετά από προηγούμενο παιχνίδι με την Καβάλα με τα κρίσιμα καλάθια που πέτυχε, ο Σάκης Καρύδας  με την άμυνα του, το διάβασμα του παιχνιδιού, και τις ασίστ που μοίρασαε, ο αλάνθαστος Πέτρος Νοέας, και ο Στέφαν Τζόρτζεβιτς που κυριάρχησε κάτω από τις δύο ρακέτες.

1ο Δεκάλεπτο

Ο Αρκαδικός μπήκε αποφασιστικά  στο παιχνίδι επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό του δείχνοντας από την αρχή τις διαθέσεις του. Οι πολύ καλές αμυντικές περιστροφές και το σωστό επιθετικό διάβασμα έφεραν τον ΣΕΦΑ στο +8 (1-9) 4:40 πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Η πρώτη περίοδος τελικά έκλεισε με την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη να είναι μπροστά στο σκορ με 6-15.

2ο Δεκάλεπτο

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Αρκαδικό να ανοίγει κι’ άλλο την διαφορά του με τον Πέτρο Νοέα να δίνει λύσεις τόσο μέσα από το καλάθι τόσο και από την γραμμή του τρίποντου.  Η άμυνα συνέχισε να είναι το όπλο του ΣΕΦΑ και η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο +17 (11-28) 4:37 πριν λήξη.  Το μομέντουμ του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου με την ομάδα της Τρίπολης να ελέγχει απόλυτα το ματς και τελικά να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 25-37.

3ο Δεκάλεπτο

Ο ΣΕΦΑ και στο 3ο δεκάλεπτο ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού με τους Χατζή και Νοέα να αποτελούν τις επιθετικές αιχμές της ομάδας της Τρίπολης με την διαφορά να φτάνει στην μέγιστη τιμή της 29-47 6:40 πριν το τέλος. Οι γηπεδούχοι στην συνέχεια με μακρινά σουτ μείωσαν την διαφορά στους -9 (40-49) στο 3:20 όμως ο Αρκαδικός είχε και πάλι τις λύσεις και έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενος με 49-59.

4ο Δεκάλεπτο

Στο 4ο δεκάλεπτο ο Αρκαδικός έπρεπε να διαχειριστεί όλο αυτό που έχτιζε στα τρία προηγούμενα δεκάλεπτα και το έκανε άριστα. Με καθαρό μυαλό στην επίθεση και συνέχεια της πολύ πιεστικής του άμυνας διατηρούσε διαφορές 10+ πόντων σε όλη την διάρκεια της περιόδου.    Το τελικό 67-79 ήρθε σαν επιστέγασμα της πολύ καλής εμφάνισης με τον ΣΕΦΑ να πανηγυρίζει μία πανάξια και πολύ σημαντική νίκη.

Δεκάλεπτα: 1ο 6-15, 2ο 25-37, 3ο 49-59, 4ο 67-79

Εθνικός: Παπαδιονυσίου, Μούκας, Καρυπίδης 7 (2), Κουκάς 7 (2), Τζιάλας 6, Τσιότρας 12 (1), Ζούμπος 3 (1), Γκιζόγιαννης 14 (2), Μαχαίρας 2,  Βαβάτσικος 5, Δεμερτζής 11

Αρκαδικός: Καραμαλένγκος 5, Νωέας 13 (1), Κωνσταντίνου, Καρύδας 10 (1), Κοψαύτης, Χατζής 21 (1), Αναστασάκης, Θανόπουλος 4, Τζόρτζεβιτς 19 (1), Καλλινικίδης 7 (1), Εζόμο 

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Μπράβο ρε παιδιά, για άλλη μια φορά μας κάνατε υπερήφανους με το ήθος και την αγωνιστική διάθεσή σας!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.