Σχολικοί αγώνες ομαδικών αθλημάτων ΓΕΛ - ΕΠΑΛ Αρκαδίας

Σχολικοί αγώνες ομαδικών αθλημάτων ΓΕΛ - ΕΠΑΛ Αρκαδίας

Φεβρουάριος 22, 2019 - 11:24
0 σχόλια

Προκήρυξη Α΄ Φάσης Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων ομαδικών αθλημάτων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Αρκαδίας σχ. έτους 2018-2019.

Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Αρκαδίας προκηρύσσει τη διεξαγωγή της Α΄ Φάσης των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Ποδοσφαίρου, Πετοσφαίρισης και Καλαθοσφαίρισης για μαθητές και μαθήτριες ΓΕΛ- ΕΠΑΛ Ελλάδας και Κύπρου, σχ. έτους 2018-2019 ως εξής:

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Για τα ομαδικά αθλήματα ισχύουν οι επίσημοι κανονισμοί των αθλημάτων, οι κανονισμοί πρωταθλημάτων των Ομοσπονδιών και οι ειδικές διατάξεις της προκήρυξης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. που σε κάθε περίπτωση αντίθεσης με τους κανονισμούς αθλημάτων και πρωταθλημάτων υπερτερούν έναντι κάθε άλλης διάταξης.

Δεν επιτρέπεται η συμπλήρωση της αρχικής λίστας συμμετεχόντων με επιπλέον μαθητές/τριες μετά την έναρξη των επίσημων αγώνων της κάθε σχολικής ομάδας ( Σε όλες τις φάσεις Α΄-Β΄-Γ΄ των Πανελλήνιων Αγώνων Λυκείων).

Να σημειωθεί ότι κάθε μαθητής/τρια μπορεί να δηλωθεί μόνο σε μία λίστα στα Ομαδικά Αθλήματα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ:

Μαθητές και μαθήτριες Λυκείου που έχουν γεννηθεί τα έτη 2001, 2002, 2003 και 2004.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
1. Σχολική Αθλητική Ταυτότητα (η οποία έχει ενσωματωθεί στα ΓΕ.Λ. & ΕΠΑ.Λ. του myschool). Οι σχολικές μονάδες να απευθύνονται στο helpdesk του myschool για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Στη Σχολική Αθλητική Ταυτότητα αναγράφεται και συμπληρώνεται στο συγκεκριμένο πεδίο η Βεβαίωση ιατρού ότι στο μαθητή/τρια επιτρέπεται η συμμετοχή στους αγώνες. Η ιατρική βεβαίωση πρέπει να έχει ημερομηνία που να μην υπερβαίνει τους δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα του αγώνα. Η ιατρική βεβαίωση μπορεί να είναι από ιατρό παθολόγο, καρδιολόγο και γενικής ιατρικής. Από παιδίατρο ισχύει μόνο για μαθητές/τριες που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄τάξη Λυκείου.
2. Υπεύθυνη δήλωση γονέα/κηδεμόνα (επισυνάπτεται το υπόδειγμα).
3. Κατάσταση συμμετοχής του σχολείου για Ομαδικά αθλήματα (επισυνάπτεται το υπόδειγμα).
Επιπλέον φωτοτυπία και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του/της μαθητή/τριας.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
Οι Διευθυντές των σχολείων και οι Κ.Φ.Α. παρακαλούνται να τονίσουν στους μαθητές – τριες του σχολείου τους την παιδαγωγική σημασία των αγώνων.

Οι εμφανίσεις των ομάδων θα πρέπει να είναι ομοιόμορφες με ευδιάκριτους τους αριθμούς και στις δύο πλευρές και η αρίθμησή τους να είναι από 4-19 για την καλαθοσφαίριση και από 1-20 για την πετοσφαίριση. Διαφήμιση οποιουδήποτε προϊόντος ή αναγραφή ονόματος αθλητικού συλλόγου στις εμφανίσεις μαθητών-αθλητών απαγορεύεται.

Οι αγώνες των ομαδικών αθλημάτων θα διεξαχθούν με το σύστημα του απλού αποκλεισμού ( ΝΟΚ ΑΟΥΤ).

Η ομάδα που αναφέρεται πρώτη στο πρόγραμμα είναι γηπεδούχος και σύμφωνα με τους κανονισμούς υποχρεούται να αλλάξει στολή όταν και η φιλοξενούμενη έχει το ίδιο χρώμα στολής .
Ομάδα που θα καθυστερήσει περισσότερο από 15΄ από την καθορισμένη ώρα του αγώνα, αποκλείεται.

Τα δικαιολογητικά συμμετοχής όπως αναφέρονται παραπάνω κατατίθενται στη γραμματεία των αγώνων 20΄ πριν την έναρξη του αγώνα.

Χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά αθλητική δεν λαμβάνει κανείς μέρος σε σχολικούς αγώνες. Μη προσκόμιση της κατάστασης συμμετοχής συνεπάγεται μηδενισμό της ομάδας χωρίς να γίνει ο αγώνας.
Οι καταστάσεις συμμετοχής δεν επιστρέφονται αλλά παραμένουν στην Οργανωτική Επιτροπή. Οι μαθητικές αθλητικές ταυτότητες επιστρέφονται μετά από τον αγώνα στους μαθητές-τριες. Σε περίπτωση παραπομπής μαθητή-τριας για τιμωρία, η ταυτότητά του κρατείται και επιστρέφεται μετά την λήξη της τιμωρίας του. Είναι δυνατή η αντικατάσταση παικτών σε κάθε αγώνα.

Την κάθε σχολική ομάδα μαθητών-τριών που μετέχει στους αγώνες συνοδεύει ο Κ.Φ.Α. που υπηρετεί στο σχολείο και ορίζεται από το Διευθυντή του σχολείου. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό θα πρέπει να οριστεί άλλος συνοδός μόνο από τον Διευθυντή του σχολείου.

Σας επισημαίνουμε ότι οι συνοδοί των μαθητών - αθλητών θα είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αποδυτηρίων από τις ομάδες τους.

ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ:
Μαθητής αθλητής-τρια που θα αποβληθεί από αγώνα για ανάρμοστη συμπεριφορά σε οποιαδήποτε φάση, αποκλείεται από όλους τους υπόλοιπους αγώνες όχι μόνο του αθλήματος που αποβλήθηκε αλλά από όλους τους αγώνες ομαδικών ή ατομικών αθλημάτων κατά την ίδια σχολική χρονιά.

Μαθητής-τρια που θα αποβληθεί από αγώνα για ανάρμοστη συμπεριφορά σε οποιαδήποτε φάση και η ποινή που προβλέπεται από τους κανονισμούς του αθλήματος είναι από πέντε (5) αγωνιστικές και άνω αποκλείεται από όλους τους σχολικούς αγώνες για όσα χρόνια είναι μαθητής.
Μαθητής αθλητής-τρια που θα αποβληθεί από αγώνα για κάθε άλλη αιτία, τιμωρείται σύμφωνα με τους κανονισμούς του αθλήματος και επανέρχεται μετά την έκτιση της προβλεπόμενης ποινής.
Στις περιπτώσεις αντικανονικής συμμετοχής αθλητού σε οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα η ομάδα μηδενίζεται και σε περίπτωση που ανακηρύχτηκε πρωταθλήτρια αφαιρείται ο τίτλος.
Σε περίπτωση επεισοδίων από αθλητές μαθητές - μαθήτριες ή ακόμη και από φιλάθλους, πριν, κατά την διάρκεια ή και μετά τον αγώνα, η Ο.Ε.Σ.Α.Δ. έχει δικαίωμα να επιβάλλει αποκλεισμό αθλητή, ομάδας, αλλά και σχολείου, εφόσον αφορά αγώνα Α΄Φάσης.

Σχολική ομάδα που δήλωσε συμμετοχή σε αγώνες Α΄φάσης και δεν παρουσιάσθηκε σε προγραμματισμένο αγώνα ή παρουσιάσθηκε χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή χωρίς τους απαραίτητους για την έναρξη του αγώνα αθλητές, μηδενίζεται. Σε περίπτωση που η Ομάδα Φυσικής Αγωγής ειδοποιηθεί τουλάχιστον τρεις (3) εργάσιμες ημέρες πριν από τον αγώνα ότι η ομάδα αδυνατεί να αγωνισθεί και αποσύρεται, ο αγώνας ματαιώνεται και η αντίπαλος ομάδα προκρίνεται στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνα.

Σχολείο που δύο ομάδες του μηδενίστηκαν σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο κατά το ίδιο σχολικό έτος, αποκλείεται από όλα τα ομαδικά αθλήματα κατά το έτος αυτό και οι ομάδες που μηδενίστηκαν αποκλείονται και κατά το επόμενο σχολικό έτος. Αγώνες που ματαιώθηκαν δεν υπολογίζονται.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ:
Ισχύουν τα αναφερόμενα στην παράγραφο 16.2 της 9941/Δ5/25-01-2019 (ΦΕΚ 109/τ.Β΄/25-01-2019) Υπουργικής Απόφασης .

ΓΕΝΙΚΑ
Σε περίπτωση που κάτι δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη ισχύουν οι διατάξεις της 190677/Δ5/10-11-2016 (ΦΕΚ 3754/τ.Β΄/2016) Υπουργικής Απόφασης με τις τροποποιήσεις τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Ε.Σ.Α.Δ
Ο Δ/ντής της Δ/νσης Δ.Ε. Αρκαδίας
Γεώργιος Σελίμης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.