Σχέδιο για τη ΔΕΗ: Κλείνουν λιγνιτικές μονάδες σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη;

Σχέδιο για τη ΔΕΗ: Κλείνουν λιγνιτικές μονάδες σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη;

Αύγουστος 29, 2019 - 12:29
0 σχόλια

Το κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων περιλαμβάνεται σύμφωνα με πληροφορίες στο σχέδιο για την διάσωση της ΔΕΗ που προαναγγέλθηκε χθες, σύμφωνα με το protothema.gr. Όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, πρόκειται για παλιές μονάδες, που μας «κοστίζουν ακριβότερα παραμένοντας ανοιχτές, παρά αν ήταν κλειστές και συνεχίζαμε να πληρώνουμε κανονικά τους εργαζόμενους. Αυτό έρχεται ως συνέπεια της πολιτικής της ΕΕ για την απολιγνιτοποίηση, που επιβάλλει υψηλό κόστος σε εταιρείες όπως είναι η ΔΕΗ που έχουν υψηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Είναι λοιπόν προφανές ότι πρέπει και στην Ελλάδα να προχωρήσουμε σε σταδιακή απολιγνιτοποίηση, με την απόσυρση ορισμένων λιγνιτικών μονάδων»

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λιγνιτικές μονάδες που θα κλείσουν είναι η Μελίτη Φλώρινας ενδεχομένως και η Μεγαλόπολη, ενώ αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.