Σχέδιο για περισσότερες δόσεις σε ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος

Σχέδιο για περισσότερες δόσεις σε ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος

Δεκέμβριος 29, 2018 - 15:01
0 σχόλια

Την εξόφληση του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ σε περισσότερες δόσεις επιδιώκει το υπουργείο Οικονομικών. Σήμερα ο φόρος εισοδήματος εξοφλείται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις και ο ΕΝΦΙΑ σε πέντε μηνιαίες, όλες προς το τέλος του χρόνου. Ετσι, συγκεντρώνονται αρκετές υποχρεώσεις που πρέπει να εξοφληθούν σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα πολλοί φορολογούμενοι να αδυνατούν να ανταποκριθούν και να αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Στόχος, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Καθημερινής», είναι να εκκαθαρίζεται νωρίτερα η φορολογική δήλωση, ώστε να υπάρχει ομαλότερη κατανομή των δόσεων στη διάρκεια του έτους. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, το Taxis θα ανοίξει στα τέλη Μαρτίου και όσοι υποβάλουν τη δήλωσή τους τον Απρίλιο θα μπορέσουν να πληρώσουν τον φόρο σε πέντε ή έξι δόσεις αντί τριών.

Επίσης, όπως ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, θα αυξηθεί το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων από ηλεκτρονικές συναλλαγές για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το απαιτούμενο ποσό θα αυξηθεί κατά 25% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα του φορολογούμενου.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.