Σχέδιο «εξυγίανσης» στα ΕΛΤΑ - Μαζικές απολύσεις

Σχέδιο «εξυγίανσης» στα ΕΛΤΑ - Μαζικές απολύσεις

Φεβρουάριος 11, 2019 - 18:04
1 σχόλια

Ένα βήμα πριν από την κήρυξη στάσης πληρωμών μισθών βρίσκονται πλέον τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, καθώς τα οικονομικά προβλήματα συνεχώς μεγαλώνουν. Το κόστος εξυγίανσης της επιχείρησης αποτιμάται στο δυσθεώρητο ύψος των 290 εκατ. ευρώ.

Τον Φεβρουάριο τα ταμειακά διαθέσιμα των ΕΛΤΑ θα υπολείπονται του ελάχιστου ορίου των 170 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την κάλυψη των υποχρεώσεων, με το συνολικό ταμειακό έλλειμμα για το 2019, να προσδιορίζεται περίπου στα 120 εκατ. ευρώ από 85 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα. «Σύντομα η εταιρεία θα φτάσει σε στάση πληρωμών μισθών…», αναφέρει με σαφήνεια το σχέδιο αναδιάρθρωσης που επεξεργάστηκε η Price Water House & Cooper (PwC) για λογαριασμό της διοίκησης.

Ήδη, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα τέλη του 2018, ανέρχονταν στα 32,5 εκατομμύρια, από τα οποία μόνο στα ασφαλιστικά ταμεία ήταν πάνω από 21 εκατ. ευρώ.

Τα Ταχυδρομεία αποτελούν ΔΕΚΟ με 6.000 εργαζόμενους, η επιβίωση της οποίας εξαρτάται με απόλυτο τρόπο από τις μεγάλες παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν σε λειτουργικό επίπεδο.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης προβλέπει ριζικές αλλαγές στη συχνότητα διανομής, στην αναδιοργάνωση καταστημάτων με στόχο το κλείσιμο 215 στην τριετία, στον εξορθολογισμό διοικητικού και υποστηρικτικού προσωπικού, καθώς επίσης και σε μειώσεις κόστους προμηθειών, δαπανών κτιρίων, μισθολογικού κόστους με περικοπή δώρων και χορήγηση καρτών σίτισης αλλά και εφαρμογή μιας νέας προϊοντικής πολιτικής. Συνολικά, για το προσωπικό, το σχέδιο δείχνει την έξοδο σε 2.036 εργαζόμενους έως το 2021.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.