Σεβασμός αναζητείται στην Τρίπολη...

Σεβασμός αναζητείται στην Τρίπολη...

Μάρτιος 18, 2018 - 11:01
18 σχόλια

Καθημερινό φαινόμενο είναι η καταπάτηση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ στην πόλη μας. Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η καταπάτηση αυτή έχει την... τιμητική της τις ημέρες που όλοι τρέχουν για τα ψώνια τους με τα αυτοκίνητά τους και ιδιαιτέρως το Σάββατο.

Η φωτογραφία, την οποία μας έστειλε αναγνώστης, απεικονίζει, δυστυχώς, την πραγματικότητα που βιώνουν εκατοντάδες συμπολίτες μας καθημερινά. Οι θέσεις πάρκινγκ ΑμεΑ είναι τα πρώτα «θύματα» των κακών συνηθειών των οδηγών, μαζί με τις ράμπες, τις διαβάσεις, τα πεζοδρόμια, τις εισόδους των πάρκων της πόλης μας.

Ίσως αν για μία ημέρα όλοι εμείς που έχουμε τα πόδια μας και τα χέρια μας, που οδηγούμε αυτοκίνητο ή μηχανή, προσπαθούσαμε να μπούμε στη θέση των συμπολιτών μας που κινούνται με αμαξίδιο, στη θέση των μαμάδων που σπρώχνουν το καρότσι και που συναντούν συνεχώς παρκαρισμένα αυτοκίνητα, στη θέση εκείνων των συνανθρώπων μας που παιδεύονται για να κάνουν μια απλή βόλτα ή για να κάνουν τις δουλειές τους να είχαμε φτιάξει μια πιο φιλική σε όλους πόλη.

Προς το παρόν, ο σεβασμός αναζητείται...

 

Ειδήσεις: 

18 Σχόλια

Αντε πάλι τα ίδια. Αφού δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης, τα καταστήματα είναι όλα σε ένα κέντρο προδιαγραφών 1800 που κυκλοφορούσαν με γαιδούρια. Τι να κάνει ο κόσμος; Να πάει Καλαμάτα να ψωνίσει;

Η λύση είναι Καλαμάτα. Τώρα με τον δρόμο είναι 45 λεπτά. Παρκάρεις άνετα, ψωνίζεις άνετα.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι είσαι περισσότερο. Απαίδευτο γαϊδούρι; Σταρχιδιστής καλοπερασάκιας και φιλοτομαριστής; Θρασύς και χυδαίος; Ή όλα μαζί; Το να πας να παρκάρεις κάπου νόμιμα και να περπατήσεις 5 λεπτά για τα καταστήματα σου έχει περάσει από το μυαλό; ΥΓ: Μην επικαλείσαι τον κόσμο. Ο κόσμος δεν έχει τέτοιες χυδαίες απόψεις σαν του λόγου σου.

Ή θα παρκάρεις στις θεσεις ΑΜΕΑ ή θα φεύγεις να πας να ψωνίσεις σε άλλες πολεις. ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΖΩΑ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ ΑΝΕΤΑ

Πάντως, και χωρίς να δικαιλογώ κανέναν που παρκάρει σε θέσεις ΑΜΕΑ, ειδικά στην κεντρική πλατεία, αν ο οδηγός είναι ξένος και δεν γνωρίζει τα εδώ δεδομένα, η σήμανση των θέσεων είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Αν βρίσκεσαι στη θέση του οδηγού, το ήδη ξεθωριασμένο σήμα κάτω στην άσφαλτο δεν φαίνεται καθόλου. Ειδικά στη βόρεια πλευρά της πλατείας που το οδόστρωμα έχει κλίση προς τις στοές και το πεζοδρόμιο, το σήμα κάτω φαίνεται μόνο από τους πεζούς...

Η Θεσεις ΑΜΕΑ ειναι παραγκωνισμενες! ΕΠΡΕΠΕ να ειναι σε ευκολες θεσεις! Να τις σβησετε απο κατι παλιογωνιες και να τις βαλετε εκει που πρεπει! Ολα τα αλλα που συζηταμε ειναι ελλειψη παιδειας. Καλαματα μπουρτζοβλαχε δε πληρωνεις παρκινγκ ε? Να σου μετρησω ποσα παρκινγκ εχει τριπολη?

Υπαρχει λυση.Λεγεται ποδηλατοδρομος με αρκετα παρκιν για ποδηλατα.Η πολη μας προσφερεται για ποδηλατο.θα ηταν ολα καλυτερα αλλα δεν φταιει μονο ο δημος που δε φτιαχνει φταιει και η νοοτροπια των τριπολιτων που θα παει και στο περιπτερο με το αμαξι του λες και η πολη ειναι τεραστια.

Ο Ανυπαρκτος σεβασμος που δειχνεται,σε Αμεα, σε ποδηλατα, σε πεζους,σας καττατασουν αμεσως σε ΑΜΕΑ οποτε παρκαρετε ελευθερα στις θεσεις αυτες.Το να εισαι Αμεα στο μυαλο, και στην νοοτροπια, ειναι πολυ χειροτερο να εισαι Αμεα στο σωμα.Παρτακηδες ολοι στην πολη αυτη τελικα.

11/23 Όχι, να μην πάει ο κόσμος στην Καλαμάτα να ψωνίσει (αν και θά'πρεπε γιατί και να παρκάρεις βρίσκεις και καλύτερες τιμές), αλλά να μην παίρνει το αυτοκίνητο ο κόσμος για ψύλλου πήδημα...Το κατάλαβες ή να κάνουμε και κακά;

@20:52 Όχι ρε τροκάνι, δεν πληρώνω πάρκινγκ στην Καλαμάτα, αν δεν παρκάρω σε θέσεις ελεγχόμενης! Όποτε έχω πάει Καλαμάτα, πάντα βρίσκω να παρκάρω, καθυστερημένε! Εσύ βέβαια, που είσαι "Περιορισμένης Ευθύνης", θα πληρώνεις τέτοιο θύμα που είσαι...

15.05 πας στην καλαματα εεεεε,αμ φαινετε οτι το κανελωνεις το ρυζογαλο ,χαχαχαχαχαχαχα

Ρε σεις εδώ παραθέτουμε απόψεις. Τι μίσος είναι αυτό που βγάζουν ορισμένοι; Εδώ βγήκατε να ξεσπάσετε τα ψυχολογικά σας; Εννοείται πόδια και ποδήλατο στην Τρίπολη, αλλά τις περισσότερες μέρες του χρόνου βρέχει εδώ πως θα κυκλοφορήσεις ; Και νομίζω πως είναι δικαίωμα του καθενώς να χρησιμοποιεί το μέσο που τον εξυπηρετεί. Στην πόλη είναι το πρόβλημα.

φιλε μου δεχομαι την αποψη σου, αλλα να σ ρωτησω.στην υπολοιπη ευρωπη που τα κανουν αυτα δεν βρεχει?ειδικα πιο βορεια?επισης πιστευω οτι δεν ειναι μονο οτι βολευει τον καθεναν αλλα και τι βολευει την καθε κοινωνια...προφανως ειναι στην πολη το θεμα αλλα οπως βλεπεις ειναι κ στις αντιληψεις μας και αυτο φαινεται.

Δεν θα μπω στην διαδικασία να συγκρίνω την Τρίπολη με τις Ευρωπαϊκές και δη βόρειες πόλεις. Μόνο να σου θυμίσω το φοβερό γεγονός που έγινε είδηση που αφορούσε την τοποθέτηση 3 ξύλων σε παγκάκι στην Τρίπολη και παίζει να γέλασε όλη η Ελλάδα. Είμαστε τουλάχιστον 20 χρόνια πίσω και σε αντιλήψεις όπως λες και σε υποδομές και στα πάντα. Οτι καλό πάει να γίνει το κράζουμε και το καταστρέφουμε (θυμηθείτε τα κολονάκια στην Εθνομαρτύρων και σε άλλες οδούς που είχαν μπει που τελικά τα ξύλωσαν), είμαστε βλάχοι βλάχαροι και βγάζουμε ομοίους να μας κυβερνούν. Τέλος

Μονο οι θέσεις Αμεα υπάρχουν? Εγώ που κυκλοφορώ καθημερινά στο κέντρο, έξω απο το Pietris η διάβαση πεζών είναι μόνιμα "κατειλημμένη" απο αμάξια και οι αστυνομικοί σφυρίζουν αδιάφορα έξω από τα Everest και την εθνική. Για αυτούς που λένε για τις θέσεις πάρκινγκ θα πω ότι μένω πολύ μακριά από το κέντρο, κακομάθαμε και θέλουμε να πάμε παντού με το αμάξι, οι θέσεις πάρκινγκ καλό θα ήταν να μένουν ελεύθερες για αυτούς που θέλουν να κάνουν την δουλειά τους και όχι για αυτούς που θελουν να πάνε για τον καφέ τους, μιας και κανένας δήμαρχος δεν φρόντισε να υπάρχουν θέσεις, ας φροντίσουμε εμεις!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.