Σεμινάριο εκπαιδευτών στη Βιβλιοθήκη Τρίπολης (photos)

Σεμινάριο εκπαιδευτών στη Βιβλιοθήκη Τρίπολης (photos)

Μάρτιος 27, 2015 - 11:58
0 σχόλια

Σεμινάριο εκπαιδευτικών με θέμα «Δημιουργική Γραφή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαρτίου 2015 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης σε συνεργασία με το ΚΠΕ Καστρίου πραγματοποίησε στις 21 και 22 Μαρτίου 2015 διήμερο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα «Δημιουργική Γραφή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση».

Το σεμινάριο διεξήχθη στις αίθουσες της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Τρίπολης με τη συμμετοχή 30 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και 20 εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εισηγητές την Ελένη Σβορώνου (Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, συγγραφέα παιδικής- νεανικής λογοτεχνίας) και το Βασίλη Ραΐση (συγγραφέα - σκηνοθέτη). Στόχοι του σεμιναρίου ήταν να αναδείξει το βιβλίο σε πηγή έμπνευσης για δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης εξοικειώνοντας τους συμμετέχοντες με τη χρήση της Βιβλιοθήκης και να καλλιεργήσει δεξιότητες δημιουργικής γραφής εμπλουτίζοντας τις μεθόδους διδασκαλίας στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες επέλεξαν βιβλία που συνδέονται με το θέμα «κατανάλωση», «βιοποικιλότητα» και «οικολογικό αποτύπωμα» («Θέλω την κόκκινη μοτοσυκλέτα» από τη σειρά Μικρός Φιλόσοφος και «Ο Μαρκοβάλντο» του Ίταλο Καλβίνο). Με αφορμή τα βιβλία αυτά ή με την τεχνική του καταιγισμού των ιδεών προέβησαν σταδιακά στην παραγωγή γραπτού λόγου και στην δημιουργία ιστοριών, εμπνευσμένων από το δομημένο περιβάλλον και το πράσινο της πόλης, από τους έμβιους οργανισμούς, αλλά και τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής και τον τρόπο διαχείρισής τους. Τέλος, δραματοποίησαν τις ιστορίες που δημιούργησαν και απέκτησαν χρήσιμες δεξιότητες για την υλοποίηση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που, βασισμένα σε σύγχρονες, συνεργατικές παιδαγωγικές μεθόδους με μαθητοκεντρικό προσανατολισμό, θα συμβάλλουν στην προαγωγή της γνώσης, στην αειφόρο ανάπτυξη και στην καλλιέργεια της αγάπης για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.